Vragen en antwoorden -- september 2004


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. 1) Hoeveel mensen hebben de informatie over Maitreya gehoord? 2) Hoeveel van hen staan open voor de mogelijkheid dat het waar is? 3) Hoeveel mensen geloven dat het waar is?
A. 30 Miljoen. 2) 20 Miljoen. 3) Twee miljoen.

V. 1) Kunt u zeggen hoeveel burgers in Irak zijn gedood sinds het begin van de oorlog? 2) Hoeveel Irakezen zijn er ernstig gewond geraakt of permanent verminkt? 3) Hoeveel Irakese kinderen zijn er gedood? 4) Hoeveel permanent verminkt? Hoeveel 5) Amerikaanse en 6) Britse soldaten of ondersteunend personeel zijn er tot nog toe omgekomen?
A. 1) Ongeveer 25.000. 2) Circa 350.000. 3) 846. 4) 3.500 5) Tot nu toe 850. 6) Tot nu toe 260. [Per 28 juni 2004]

V. Saddam Hoessein heeft via het Rode Kruis een bericht gestuurd aan zijn ‘dochters’ dat hij nog steeds ‘opgewekt’ is. Lezers van Share International zullen gelezen hebben dat de echte Saddam Hoessein dood is. Kunt u zeggen waarom zijn dubbelganger het spelletje nog steeds meespeelt?
A. Hij volgt nog steeds aanwijzingen om de schijn zo lang mogelijk op te houden ten behoeve van loyale Irakese Ba’athisten. Vroeg of laat zullen er vragen gesteld worden over zijn identiteit en zal de waarheid bekend worden.

V. 1) Kan het schijnproces met de dubbelganger van Saddam Hoessein gezien worden als weer een poging van de Amerikaanse regering om de publieke opinie gunstig te stemmen voor de presidentsverkiezingen in november? 2) Is er in de regering veel discussie geweest, of zelfs verschil van mening, over het voorleiden van deze bedrieger? 3) Ik kan me niet voorstellen dat de bedrieger vrijwillig een veroordeling zal accepteren, tot de doodstraf of gevangenisstraf, voor de misdaden van Saddam Hoessein. 4) Zijn er misschien afspraken met hem gemaakt? 5) Of is er overwogen om hem op een of andere manier het zwijgen op te leggen? 6) Er moeten toch wel mensen in de media zijn, wereldwijd, die de echtheid van de beweringen van deze man in twijfel trekken, maar denkt u dat zij dat publiekelijk zullen doen? Wat weerhoudt hen daarvan?
A. 1) Ja. 2) Ja. 3) Dat is wat hij doet. 4) Nee. 5) Ja. 6) Twijfel. Gebrek aan bewijs. Ze vinden het moeilijk te geloven dat de Amerikaanse regering zo ver zou gaan.

V. Hoeveel internationale verdragen, internationale wetten of resoluties worden geschonden in 1) het gevangenenkamp in Guantanamo Bay; 2) door de VS in Irak; en 3) in het Midden-Oosten in het algemeen? 4) Hoeveel door de Britse troepen in Irak? 5) Hoeveel VN-resoluties, internationale wetten en verdragen worden geschonden door Israël en 6) door de Palestijnen?
A. 1) 14. 2) 14. 3) 14. 4) 14. 5) 63. 6) 5.

V. Ik maak me zorgen over de politieke stellingname van de berichten in Share International. Met name de volharding dat de man die gevangengenomen is niet Saddam Hoessein is en dat een radicale tak van de ETA, en niet een al-Qa’ida groepering, de bomaanslag in Madrid heeft uitgevoerd. Geen van deze beweringen is gestoeld op de feiten. Er zijn juist krachtige fysieke aanwijzingen dat in beide gevallen het tegendeel waar is — en het is niet slechts de Amerikaanse regering die dit zegt, maar de hele wereld. Ik vraag me af welk antwoord u heeft voor mij en anderen die met dezelfde vragen zitten.
A. Met alle respect, het is niet de hele wereld die dat zegt maar men neemt slechts de beweringen van de Amerikaanse regering aan zonder tegenspraak. Ik ben in vorige nummers van Share International [mei 2003, jan./feb. 2004 en mei 2004] uitgebreid ingegaan op vragen over de zogenaamde gevangenneming van ‘Saddam Hoessein’ en heb mijn redenen gegeven voor mijn twijfels over de authenticiteit van zijn gevangenneming, evenals mijn informatie, afkomstig van de Hiërarchie, over de bomaanslag op de trein in Madrid [SI, mei 2004]. Als de vraagsteller mijn informatie niet kan accepteren, het zij zo. U kunt niet van mij verwachten dat ik die verander voor haar gemoedsrust. Overigens betrof mijn informatie dat de bomaanslag in Madrid het werk was van een radicale splintergroep van de ETA alleen de aanslag op de trein en niet de daarop volgende aanslagen.

V. 1) Kan de energie van Maitreya ook worden aangeroepen door Zijn ‘Hand’ te visualiseren of eraan te denken als je geen afdruk van de foto bij je hebt, of is 2) een fysiek exemplaar echt nodig?
A. 1) Ja. 2) Nee.

V. In zijn eerste boek, De Wederverschijning van de Christus en de Meesters van Wijsheid, schrijft Benjamin Creme: “Verklaringsdag … zal over ongeveer 18 maanden plaatsvinden, in mei 1982.” Het is nu 22 jaar later en er is niets gebeurd. Hoe kunt u zulke onverantwoorde uitspraken doen?
A. Het oorspronkelijke plan van de Hiërarchie was dat Maitreya Zich eind mei 1982 zou bekendmaken als de wereldmedia symbolisch naar Hem op zoek gingen en Hem zouden uitnodigen naar voren te treden. Om dat mogelijk te maken, werd mij gevraagd een persconferentie te geven, te onthullen waar Maitreya verbleef en de media uit te nodigen deze symbolische daad te verrichten namens de mensheid in het algemeen. Ik hield op 14 mei 1982 een persconferentie in Los Angeles. Alle grote Amerikaanse media waren aanwezig, plus de BBC uit Londen. Meer dan 90 vertegenwoordigers van de media waren erbij toen ik mijn informatie verschafte en onthulde dat Maitreya verbleef in de Aziatische gemeenschap in Londen. Ik daagde hen uit om journalisten naar Londen te sturen, symbolisch op zoek te gaan naar Maitreya en dan zou Maitreya naar voren treden. De media deden helaas niets en daarop moest Maitreya de lange wijze volgen voor Zijn verschijning, om de vrije wil van de mensheid niet te schenden.
Maitreya had ongetwijfeld een betere boodschapper kunnen kiezen, maar het feit blijft dat Hij dat niet heeft gedaan. Misschien zou iemand anders dit werk niet zo lang zijn blijven doen! Het is interessant dat oneindig veel meer mensen zich bewust zijn van de noodzaak voor verandering in de wereld langs de lijn van Maitreya’s ideeën, en er met veel meer verwachting naar uitzien om Hem te zien en voor Hem te werken dan in 1982. Het aantal aanwezigen bij mijn lezingen is vele malen groter dan toen. Wellicht was de mensheid in 1982 gewoon nog niet gereed voor Maitreya.

V. Maitreya heeft gezegd dat “wanneer dit beginsel” (namelijk samen-delen) “aanvaard wordt, Ik Mijzelf zal verklaren”. Dat is iets heel anders dan uw voorspellingen over het televisie-interview en de op handen zijnde beurskrach, enzovoort. Wie heeft er nu gelijk: u of Maitreya?
A. Maitreya, natuurlijk — en ik ook. Zijn verklaring van Wie en Wat Hij is, zal niet plaatsvinden voordat de mensheid het beginsel van samen-delen heeft aanvaard. Dat zal leiden tot Zijn verschijning voor de hele wereld op Verklaringsdag. De televisie-interviews en de beurskrach zullen daaraan vooraf gaan.