Tekenen van de tijd - december 2005

Amerikaanse tabloid schrijft over lichtcirkels

“Talloze ooggetuigen over de hele wereld melden een nieuw verschijnsel — wonderbaarlijke cirkels van licht die honderden zieke en stervende mensen hebben genezen,” aldus een artikel in de Amerikaanse tabloid The Sun.
Het artikel stelt dat in landen over de hele wereld, waaronder de VS, Canada, Australië, Argentinië, Duitsland en Zwitserland, ongewone geometrische figuren zijn verschenen op de zijkanten van gebouwen, muren van slaapkamers, trottoirs en stadsbussen.
Het artikel bericht dat de lichtpatronen op wonderbaarlijke wijze ziekten, waaronder terminale kanker, chronische longziekten en zelfs erfelijke medische aandoeningen, hebben genezen en soms op verzoek verschijnen, wanneer voor genezing wordt gebeden.
Brian Markerson uit Bangor (Maine, VS) gelooft dat een lichtcirkel hem genas van een zeldzame, levensbedreigende aandoening die tot gevolg had dat zich bloedproppen in de bloedvaten rondom zijn hersens ontwikkelden. “Ik begon regelmatig te bidden”, vertelde Markerson, “…en op een dag zag ik een vreemd, cirkelvormig patroon van licht op de muur van mijn slaapkamer, ongeveer 60 centimeter boven mijn kussen. Ik had er daar nooit eerder een gezien. Het patroon leek elke keer als ik mijn gebeden opzei helderder te worden en mijn vrouw begon het mijn engel te noemen, omdat het er op de een of andere manier uitzag als een figuur met vleugels binnen de cirkel.”
Op een ochtend werd de slaapkamer van Markerson intens helder, “als een zaklantaarn van een politieagent”. Hij zag wit licht en verloor het bewustzijn, en dacht dat hij stervende was. “En toen werd ik in het hospitaal wakker,” zei hij. “Ik was acht uur lang buiten bewustzijn geweest, maar de trombose was helemaal verdwenen… Hersenscans toonden aan dat ik geheel genezen was. Ik heb de cirkel nooit meer gezien — die was gewoon van mijn muur verdwenen.”
Het artikel citeert natuurkundige Eileen Gulden, die drie jaar lang onderzoek heeft gedaan naar het lichtcirkelverschijnsel: “De cirkels verschijnen doorgaans wanneer er zon is, en dikwijls lijkt het erop dat ze niets anders dan weerspiegelingen van nabije ramen kunnen zijn. Maar ze zijn niet constant. Ze bewegen zich niet met de zon mee, en ze zijn er niet elke dag. Soms verschijnen de cirkels en blijven verscheidene weken, en dan weer is het maar voor een uur of twee, en in andere gevallen blijven ze een jaar lang alvorens te verdwijnen. De X-vormen en andere geometrische vormen binnen de cirkels kunnen niet worden verklaard met gewone optische middelen. Normale weerspiegelingen gedragen zich gewoon niet zoals deze cirkels doen. Het zijn net graancirkels, maar dan van zichtbaar licht.”
Volgens Gulden zijn er veel patronen en ontwerpen verschenen, waaronder de vesica piscis, het christelijke symbool voor de vis, dat ook verschijnt in heilige geometrische vormen van veel wereldculturen. “Het wordt het meest in verband gebracht met gaven van God, als een teken van een goddelijke tegenwoordigheid hier op Aarde,” aldus Gulden. (Bron: The Sun, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de energie van de lichtcirkel door Maitreya werd veranderd voor de genezing van Brian Markerson. Zie “Vragen en antwoorden” in dit nummer voor meer informatie)

Ufo’s boven Oxford

Een plaatselijke krant bericht dat op 27 oktober 2005 een ufo boven zuid-Oxfordshire (Engeland, VK) werd gezien. De ufo werd voor het eerst om 6 uur ’s morgens boven de regio Benson gemeld en gefotografeerd door aannemer Howard Jarman, die uit zijn raam “een voorwerp in de lucht” zag, “met heldere lichten dat een vreemd zoemend geluid” maakte, “zoals dat van hoogspanningsmasten”. Hij en zijn vrouw bleven er 45 minuten naar kijken. Hetzelfde “buitenaardse ruimteschip” werd eerder diezelfde ochtend boven Sutton Courtenay door Jacqui Ellaway en haar dochter Jo vanuit hun auto gezien. “Er waren drie vierkante ramen naast elkaar, al wat je kon zien waren de lichten en een zwak licht eronder, maar drie erg grote vierkante ramen. Het vaartuig bewoog zich helemaal niet, we zaten er onder het rijden alleen maar naar te kijken,” zei mevrouw Ellaway. De politie van Thames Valley ontkende berichten van een ufo in het gebied te hebben ontvangen en het ministerie van Defensie zei dat het voorwerp waarschijnlijk een vliegtuig of licht was dat een wolk weerspiegelde. “We houden er geen statistieken van ufo’s op na,” zei een woordvoerder. (Bron: Oxford Mail, VK)

In verband met dit bericht ontving Share International de volgende brief:

Eind oktober 2005 werd mijn moeder, die dichtbij Oxford woont, na middernacht wakker om naar de badkamer te gaan. Ze hoorde een zoemend geluid dat van buiten kwam en keek uit het raam. Ze keek omhoog en zag een groep lichten die zich uitspreidden over de hemel. Er was aan één kant een helderder licht en kleine flikkerende lichten die rond de omtrek zoefden. Ze vraagt zich af of het een ufo was en vraagt of de Meester er iets over zou kunnen zeggen.
H.S., Oxford (VK).
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een reusachtig ruimtevaartuig van Mars was met tal ven kleinere ruimtevaartuigen die er omheen vlogen.)

Ufo’s van Mars

In oktober en november 2005 waren er meldingen van talloze gekleurde vuurballen in het Duitse luchtruim. De autoriteiten ontvingen talrijke meldingen van ufo-waarnemingen, terwijl wetenschappers de lichtshow afdeden als meteoorregens. Van meteoorregens is bekend dat ze aan het eind van oktober tot en met begin november hun hoogtepunt bereiken. De website van de NASA citeert meteoordeskundige David Asher van het Armagh Observatorium in noord-Ierland, die zegt dat mensen “waarschijnlijk naar de Tauri-meteoorregen kijken.”
Hoewel het mogelijk is dat de vurige lichten meteoorflitsen waren, houden amateur- en beroepsastronomen rekening met de mogelijkheid dat het ook in de ruimte rondzwevende brokstukken zouden kunnen zijn. “Het is ook mogelijk dat het ufo’s zijn, wat tenslotte toch dingen zijn die wij niet kunnen verklaren,” zei Werner Walter, een amateur-astronoom in Mannheim (Duitsland), die ze beschreef als “supergrote, gekleurde vuurballen die met de snelheid van bliksem door de lucht schieten.” (Bron: CNN, Reuters)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat deze waarnemingen ruimteschepen van Mars betreffen).

Foto's van deze maand