Vragen en antwoorden - december 2005

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. 1) Het VN-onderzoek naar de moord op [de Libanese politicus] Rafiq Hariri wijst op Syrische betrokkenheid; is er druk uitgeoefend op de leider van het onderzoeksteam en zo ja, door wie? Krijgt Syrië de schuld in de schoenen geschoven, zodat het vijandig tegenover het Westen lijkt te zijn?
2) Tegelijkertijd wordt Iran op de huid gezeten over zijn atoomprogramma. Wat is uw commentaar?
A. 1) Syrië wordt zeker onder druk gezet door de VS, die druk uitoefenen op de Verenigde Naties om Syrische betrokkenheid bij de moord op Rafiq Hariri te suggereren. De ware schuldige, volgens mijn informatie, is de CIA. Niet alleen had Syrië geen enkele reden om Hariri te vermoorden, maar het zou volkomen tegen het belang van Syrië zijn om zo’n daad te overwegen. Syrië en Libanon hebben elkaar nodig. De Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh heeft bevindingen gepubliceerd die mijn informatie ondersteunen.
2) Iran is natuurlijk ook een land uit de zogenoemde ‘as van het kwaad’ die Bush heeft bedacht, omdat het ambities zou hebben om een kernbom te maken, wat niet het geval is. Iran is groot, sterk en de VS zitten vast in Irak. Een Amerikaanse invasie van Iran is daarom onwaarschijnlijk, maar de VS zouden wel de kerncentrale kunnen bombarderen waarvan de Iraniërs, vooralsnog naar waarheid, beweren dat die uitsluitend voor binnenlands gebruik is bedoeld.

V. 1) Wat vindt u van Tony Blairs wetsvoorstel voor ‘terreurbestrijding’, op grond waarvan verdachten 90 dagen kunnen worden vastgehouden zonder dat een aanklacht tegen hen wordt ingediend? 2) Denkt u dat de afwijzing van dit wetsvoorstel in het parlement het begin van het einde is van Tony Blairs politieke carrière?
A. Ik vind, en met mij de meerderheid van het Britse volk, dat een periode van 90 dagen zonder aanklacht volkomen onrechtvaardig en buitensporig is, en wellicht averechts zal werken. 2) Misschien, maar hij is een terriër als het om macht gaat en zal waarschijnlijk een crisis beramen waardoor voortzetting van zijn leiderschap ‘vereist’ zal zijn.

V. Is de verkiezing van Amir Peretz als de nieuwe leider van de Arbeiderspartij in Israël een teken van verandering ten goede en verzoening in Israël en het Midden-Oosten? Mogen we hopen dat zijn beleid zal leiden tot een echte dialoog met Israël?
A. Ik zou willen dat ik ‘ja’ kon zeggen, maar ik denk dat het weinig verschil zal maken. De krachten tegen de rede en compromis in Israël zijn nog te sterk.

V. Wie zit er achter de zelfmoordaanslagen in de Jordaanse hoofdstad Amman?
A. Al-Qa’ida.

V. 1) Wat zijn de hoofdoorzaken van de recente rellen in verschillende Franse steden? 2) Hoe zouden de Franse autoriteiten en de samenleving als geheel hiermee om moeten gaan? Alle Franse burgers zijn immers gelijk voor de wet.
A. 1) De oneerlijke behandeling — sociaal en qua werkgelegenheid — van de Franse immigrantengemeenschap, die veel minder geïntegreerd is in het Franse leven dan elders in Europa. Het is veelzeggend dat jonge allochtonen zeggen: “Volgens mijn paspoort ben ik Frans. De politie zegt dat ik een buitenlander ben.” 2) Behandel ze als gelijken, natuurlijk.

V. Als ik kijk naar de gevaarlijke en destructieve gebeurtenissen in de wereld van vandaag is het erg geruststellend om uw informatie te horen dat er evenredig veel positieve gebeurtenissen plaatsvinden. Kunt u dit proces uitleggen en is dit altijd zo geweest?
A. Dit is niet altijd zo geweest. Sinds Zijn besluit om terug te keren in de wereld van alledag (dat Hij in 1945 nam), wordt Maitreya overschaduwd door een groot Kosmisch Avatar, de Geest van Vrede of Evenwicht, op een wijze die veel lijkt op de manier waarop Maitreya Jezus overschaduwde in Palestina. Deze Avatar werkt met de Wet van Actie en Reactie (die tegengesteld en even sterk zijn). Als gevolg van Zijn werk worden de destructieve, gewelddadige energieën omgezet in het tegendeel, zodat we een tijdperk van evenveel evenwicht en harmonie zullen zien als er nu geweld en disharmonie bestaat.

V. Zal de nieuwe Palestijnse leiding toegeven aan de Amerikanen om een staakt-het-vuren tot stand te brengen?
A. Er is een staakt-het-vuren, ofschoon de Israëli’s zich daar niet aan houden en daarom houden de Palestijnen zich er ook niet aan. De Israëli’s willen niets van de Westoever opgeven; zij willen alleen maar uitstel en hopen gewoon dat steeds meer Palestijnse activisten gevonden en gedood zullen worden, zodat er steeds minder overblijven en ze alles kunnen overnemen. Zij zullen zoveel nederzettingen op de Westoever vestigen —  die is al gereduceerd tot een fractie van de oorspronkelijke Westoever. Ze bouwen deze enorme muur van beton en staal, die grote stukken van de Westoever van het Palestijnse grondgebied afhaalt. Ze bouwen hem zelfs zo dat Palestijnse boeren van hun land of boomgaard gescheiden worden. Ze snijden Palestijnen af van hun dagelijks werk, hun boerderij, hun landje, hun boomgaard. De Palestijnen zitten zonder werk, zonder enige vorm van levensonderhoud. Natuurlijk kunnen zij dergelijke wrede en verschrikkelijke onderdrukking niet accepteren.
Er is geen volk ter wereld dat meer weet van onderdrukking dan het Joodse volk. Zij zijn jarenlang onderdrukt, niet alleen in Duitsland tijdens de oorlog en de holocaust, maar eeuwenlang, steeds opnieuw, hebben zij pogrom na pogrom ondergaan. Toch meten de Israëli’s het volk van Palestinadezelfde soort onderdrukking toe. Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt. Ik geloof dat Maitreya ervoor nodig zal zijn om hen te helpen een rechtvaardige (en daarmee duurzame) vrede te bereiken.

V. Is het mijn verbeelding of verschijnen er steeds meer lichtpatronen? Ik zie ze overal!
A. U hebt helemaal gelijk. Het aantal neemt toe zodat ze nu in bijna alle landen van de wereld voorkomen.

V. Er zijn veel verhalen van mensen die genezen worden door de lichtpatronen die overal ter wereld verschijnen. Zijn ze bedoeld om te genezen?
A. De lichtpatronen zijn niet per definitie bedoeld om te genezen, maar van tijd tot tijd gebruikt Maitreya de lichtmanifestatie om ‘wonderbaarlijke’ genezingen te verrichten.

V. Welke simpele veranderingen kunnen we doorvoeren terwijl de Nieuwe Tijd begint?
A. Pas samen delen toe. Creëer rechtvaardigheid en daarmee vrede. Schep juiste menselijke verhoudingen en schep daarmee eenheid en synthese, die de sleutel zijn tot het Waterman-tijdperk. Besef dat we allen Eén zijn, broeders en zusters van de ene menselijke samenleving. Alle ogenschijnlijke verschillen zijn van geen belang — nationaliteit of kleur, die zijn niet belangrijk. We hebben allemaal waarschijnlijk levens gehad in verschillende rassen, kleuren en nationaliteiten. Als je nu Nederlander bent, wie weet — misschien ben je wel Chinees, Afrikaan of Roemeen in je volgende leven. Zorg dat je nu vrienden met ze wordt!