Vragen en antwoorden -- jan/feb 2005

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Waarom waarschuwden de Meesters al die onschuldige mensen niet over de tsunami? Hoe kan het door Maitreya voorspelde lijden van het Amerikaanse volk vanwege de herverkiezing van Bush opwegen tegen dat van de mensen in Zuid-Azië na de tsunami?
A. De Meesters hebben duizenden mensen van een wisse dood gered. Zij zijn de Meesters van Wijsheid en de Heren van Mededogen. Zij doen wat Zij kunnen doen. Er werden waarschuwingen gegeven aan de seismologische autoriteiten, maar in vele gevallen werden die genegeerd om “de toeristenindustrie te beschermen”.
Mijn Meester, niet Maitreya, deed de voorspellingen over het resultaat van de Amerikaanse verkiezing. Het is niet een kwestie van vergelijken. In elk van de gevallen zijn de gebeurtenissen het gevolg van de Wet van Oorzaak en Gevolg — de Wet van Karma.

V. 1) Kon Maitreya de tsunami stoppen? 2) Zal Maitreya naar de getroffen gebieden gaan, en 3) er alsjeblieft op toezien dat de vrouwen en kinderen niet worden verkracht temidden van deze catastrofe?
A. 1) Nee. De krachten van de natuur moesten vrijkomen. 2) Hij is er inderdaad heengegaan en heeft vele levens gered. 3) De Meesters doen alles wat mogelijk is binnen de Wet van Karma.

V. Zou de ramp die zoveel arme landen heeft verwoest en toch ook toeristen van zoveel rijke landen evenzeer op tragische wijze heeft geraakt, kunnen worden beschouwd als een “weksignaal” voor de mensheid?
A. Ja, in de zin dat het laat zien dat de mensheid één familie is en samen moet delen zoals het een familie betaamt. Indien dat betekent geld uitgeven aan waarschuwingssystemen tegen rampen in arme landen, dan moeten allen de kosten delen.

V. Kan de immense hulpstroom, niet alleen uit de rijke landen maar zelfs uit de armste landen, gezien worden als een eendrachtig optreden van de wereld als nooit tevoren?
A. Ja, ja, ja!

V. Zal de snelle en gulle reactie van mensen over de hele wereld op de verwoesting door de tsunami in Azië enige invloed hebben op het bespoedigen van de verschijning van Maitreya?
A. Ik denk het niet, maar het laat Maitreya wel zien (zoals mijn Meester in Zijn artikel in dit nummer schrijft) dat mensen gereed zijn om samen te delen (en niet slechts in een noodtoestand) en daarom gereed zijn voor Maitreya’s leringen.

V. Veel mensen vragen zich af hoe God, als Hij bestaat, de verschrikkelijke tsunami-ramp heeft kunnen laten gebeuren, die zoveel dood en verderf heeft veroorzaakt?
A. Het antwoord is dat de tsunami het gevolg was van de levende krachten van de Aarde, de beweging van de aardschollen in het gebied en niet direct te maken heeft met ‘God’. Het is de aard van de planeet om uit te barsten via aardbevingen en, indien onder de oceaan, als gevolg daarvan tsunami’s voort te brengen. De Meesters waarschuwden verscheiden seismologische autoriteiten voor het gevaar. Ongelukkigerwijs werden de waarschuwingen om commerciële, toeristische redenen genegeerd.
De Meesters redden het leven van vele duizenden mensen die anders bij de ramp zouden zijn omgekomen. De Meesters hebben ook voor de gebeurtenissen van 11/9 in Amerika gewaarschuwd, maar ook toen werd er geen actie op genomen.

V. Werd de Aziatische tsunami-ramp veroorzaakt door menselijke verstoring, zoals oorlogsbombardementen, kernexplosies of het winnen van olie uit de zeebodem, enzovoort?
A. Nee, het was louter de natuurlijke beweging van de aardschollen van de planeet, welke de zeer krachtige aardbeving veroorzaakte en die op haar beurt de tsunami tot gevolg had.

V. Wat zou Maitreya de mensen in Amerika die geschokt zijn door de schandalen van onze regering, aanraden om de zaak van de vrede, het herstel van het milieu en de sociale rechtvaardigheid te bevorderen? Ik wil helpen en een bron van licht zijn, maar ik ben zeer wanhopig en ontmoedigd dat zoveel Amerikanen bedrogen zijn in het steunen van deze regering die zo destructief is. Hoe kan ik anderen betrekken bij een zinvolle dialoog nu wij zover uit elkaar lijken te staan en niet in staat zijn tot communiceren? Uw advies, alstublieft.
A. Bedenk dat je niet alleen staat. Maak contact (internet staat bol van de informatie) met mensen en groepen die hetzelfde voelen. Je vertegenwoordigt de helft van de inwoners van de VS. Praat over samen-delen en sociale rechtvaardigheid voor alle mensen als de enige weg naar vrede.

V. Nu de toestand in Irak zo verschrikkelijk is, met aanhoudende moorden in de aanloop naar de verkiezingen, zou een opsplitsing, zoals die ook het conflict in Joegoslavië heeft verholpen, niet een betere oplossing zijn?
A. Opsplitsing is wellicht de enige oplossing voor het probleem, niet in afzonderlijke landen, zoals in Joegoslavië, maar in drie invloedsferen — Koerdisch, sjiietisch en soennitisch. De Amerikaanse/Britse coalitie komt er nu achter dat alleen de gehate dictator, Saddam Hoessein, met ijzeren vuist, het land (enigszins) bijeen kon houden.

V. Sai Baba verzoekt Zijn volgelingen openbare samenkomsten te organiseren om het nieuws over Hem te verspreiden? Dit is nieuw. Helpt Hij het bewustzijn van mensen te verhogen om open te staan voor de boodschap van Maitreya?
A. Ja.

V. Hoe denken u en uw Meester over het verbod in Frankrijk om religieuze symbolen te dragen?
A. Het is dwaas en kleingeestig.

V. Hoe kunnen we het meest effectief bidden/vragen om genezing van een geliefde die ver weg van ons woont? Mijn dochter heeft een ernstige ziekte die snel uitzaait.
A. Roep de hulp van Maitreya aan via Zijn ‘handafdruk’.

V. Is er een verandering in bewustzijn van de mensheid opgetreden sinds uw eerste Amerikaanse lezing, waardoor de Christus wellicht openlijker naar voren kan treden?
A. Ja, ondanks de schijn van het tegendeel, wordt de mensheid zich bewust van haar problemen en, tot op zekere hoogte, hun oplossingen. Vanuit het gezichtspunt van de Hiërarchie is er werkelijke vooruitgang geboekt.

V. Zal het dagelijks opzeggen van de Grote Aanroep de komst van Maitreya versnellen?
A. Ja, en van de verschijning van de Meesters Die volgens plan met Hun werk naar buiten zullen treden.