Brieven van lezers -- jan/feb 2005

Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende “engelen” bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

Beroep op de media

Ik vraag me af of de website van Share International reacties zal krijgen met betrekking tot de tsunami in Azië en de wil om geld te geven en hulp te bieden aan de mensen die door die gebeurtenis zijn getroffen. In mijn land, Noorwegen, willen zoveel mensen graag helpen. Miljoenen zijn gegeven en miljarden zullen gegeven worden. In vogelvlucht bekeken is het nu een mondiale uitdaging voor alle mensen in de rijke landen om van dit geven een permanente handeling te maken; een verandering in bewustzijn waarin geven en helpen een van de belangrijkste punten van aandacht wordt. Op veel plaatsen op de aardbol hebben mensen dagelijks hulp nodig. In Soedan sterven kinderen sneller dan we kunnen tellen, maar de media besteden daar geen aandacht aan. Als de media de helft van de tijd die zij aan Azië geven, zouden besteden om te verslaan wat er in de Soedan gebeurt, zouden mensen dat gaan beseffen.
Remy, Knarvik (Noorwegen); per e-mail.

Suggestieve vraag

Op 4 december 2004 stond ik in het winkelcentrum Cuba Mall en deelde brochures uit en praatte met iedereen die belangstelling had voor de tentoonstelling van Share International achterpagina’s, toen er een man voor me kwam staan. Hij was niet erg jong meer, maar ook nog niet van middelbare leeftijd; hij zag er een beetje vermoeid uit, maar ik voelde grote kracht en vastberadenheid. Heel even was ik bang dat hij een fundamentalist was, omdat we die dag een aantal van hen waren tegengekomen. Ik praatte tegen hem, maar voelde dat hij niet erg onder de indruk was, toch maake hij geen aanstalten om verder te lopen. Op de een of andere manier liep het gesprek, geleid door hem, erop uit of ik op Maori’s was gesteld (en dat ben ik). Hij leek geen antwoord nodig te hebben. Toen keek hij me recht aan en vroeg: “En hoe zit het met Chinezen?” Nu had ik juist die ochtend bij mezelf bedacht dat er in onze straat ongeveer net zoveel Chinezen als Europeanen wonen. Ik antwoordde aarzelend dat terwijl ik racisme haat, je het onder de oppervlakte aantreft. Ik ging denken dat dit Maitreya of een van de Meesters was. Ik probeerde iets toepasselijks te bedenken wat ik kon zeggen en vroeg: “Wat denkt u van wat er nu in de wereld gebeurt en de energieën die stromen?” Hij zei: “Ik ben op de hoogte van de energieën.” De woorden waren eenvoudig maar de strekking was krachtig. Ik was tot zwijgen gebracht en hij liep verder. Al gaande draaide hij zijn hoofd om en keek naar me. Op dat moment wist ik heel zeker dat hij wist dat ik wist wie hij was. Mijn hart maakte een sprong. De rest van de tijd die ik aan de kraam doorbracht, was een en al vreugde. Was hij Maitreya of een Meester?
BO, Wellington (Nieuw-Zeeland).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de bezoeker van de tentoonstelling Maitreya was.

Dichterbij dan je denkt

We adverteren op een plaatselijk mededelingenbord over engelen en kruisen van licht. We vragen geïnteresseerde lezers om te bellen en krijgen allerlei soorten telefoontjes, waaronder ook van fundamentalistische christenen.
Vorig jaar winter belde op een avond een man op en we praatten met z’n allen enige tijd via de luidspreker. Hij zei dat we dikwijls “engelen herbergen” zonder het te weten. Maar we hechtten geen aandacht aan die woorden tot nadat het gesprek was beëindigd.
We dachten dat hij een fundamentalist was omdat hij zo zelfverzekerd was — niet star, maar hij sprak met een wetende toon in zijn stem. Hij vroeg wat precies de bedoeling van onze advertentie was en naar onze opvattingen. De hele tijd verwachtten we dat hij zou beginnen met de Bijbel aan te halen, en “Gods ware bedoeling” uit te leggen, zoals fundamentalistische bellers gewoonlijk doen. Maar dat deed hij niet. We praatten nog een paar minuten en hij zei: “Er staat iets groots te gebeuren. Het is zo dichtbij als het puntje van je neus. Omdat het zo dichtbij is kun je het niet zien. En wat je je ook kunt indenken aan goeds zal op geen enkele manier benaderen hoe het zal zijn.” Hij vroeg of we nog vragen hadden. De wending die het gesprek nam, schokte ons, dus we vroegen niets.
Was deze ongewone man een Meester?
Bill en Glenna Draffen, Montgomery (Alabama, VS).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de beller de Meester Jezus was.

Imagine…

Tijdens de vredesdemonstratie in New York City in maart 2004 kwam ik iemand tegen van de transmissie-meditatiegroep in New York. Ze gaf me een aantal folders van Share International die ik mee terug zou nemen naar Boston. Er kwam een man uit de menigte die zijn vinger legde op het woord ‘Imagine’ bovenaan de folder en rustig maar snel een exemplaar uit mijn handen pakte. Hij hield het omhoog en zei: ‘Ja.” Hij maakte kort, maar heel indringend oogcontact met mij en verdween toen weer in de menigte. Hij had lang, sliertig haar en droeg ongebruikelijke hippie-kleding. Was deze man een Meester?
DM, Boston (Massachusetts, VS).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de man Maitreya was.

Evenwichtsact

Op donderdag 16 december 2004 was ik op weg naar huis nadat ik een ander groepslid had geholpen bij een introductiebijeenkomst voor transmissie-meditatie in het Watkins Esoterisch Centrum in het Londense West End. Ik realiseerde me hoezeer ik genoten had van de workshop — dat het echt plezierig was geweest en dat ik gemakkelijk meer van dit werk aan zou kunnen naast mijn dagelijkse bezigheden.
Ik kwam omstreeks 23.30 uur uit het metrostation Shepherds Bush en trof aan de noordkant van Shepherds Bush Green drommen kerstvierders aan die naar huis wankelden. Ik had nog maar enkele meters gelopen toen een figuur links van mij voorbij schoof met zijwaarts uitgestrekte armen. Ik zag hem alleen op de rug terwijl hij over het trottoir slingerde en zwenkte — een jongeman van top tot teen in donkere kleding en ik dacht met een capuchon of pet zonder klep op. Stram van concentratie zwalkte hij doelbewust door de hordes mensen (van wie niemand enige aandacht aan hem leek te besteden) tot de menigte en duisternis hem uit het zicht deden verdwijnen. Het opmerkelijkste was dat hij reed op een circusfiets met één wiel en nota bene kaarsrecht en goed afstand houdend een lange ijshockeystick met een zilverkleurig blad uitgestoken hield.
Ik zag het maar even, maar het was zo komisch — en zo bizar. Was dit misschien Maitreya of een van de Meesters (of gewoon iemand die een of andere vreemde, nieuwe esoterische sport beoefende)?
JG, Londen (GB).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de berijder van de eenwieler Maitreya was. Alleen de briefschrijver zag Hem.

Melkmeisje

Enige tijd geleden las ik in Share International over het wereldwijde wonder van de melkdrinkende beelden, met name dat van Ganesha. We hebben een Ganesha-beeld op een vensterbank staan en het leek een grappig idee, dus boden mijn 2-jarig dochtertje en ik het beeld wat melk aan in een kommetje dat we ervoor neerzetten. Mijn dochtertje nam een paar druppels op haar vingertoppen en deed die in de slurf van Ganesha. Jammer genoeg gebeurde er helemaal niets. Na een paar dagen gaven we het op. Mijn dochter zei dat hij geen honger had en ik vroeg me af of Ganesha niet van sojamelk houdt — dat was wat we aangeboden hadden.
Een paar dagen later wees mijn dochter naar een klein Boeddha-beeldje dat we hebben en zei: “Kleine Boeddha wil ook melk.” We volgden dezelfde procedure en tot mijn verbazing was de volgende morgen de melk verdwenen. Mijn dochtertje was niet in het minst verbaasd. We gaven hem daarna gedurende enige tijd (soja)melk en hij ‘dronk’ deze op.
‘Drinkt’ ons Boeddha-beeld melk? Zo ja, Wie ‘helpt’ Hem om de melk te ‘drinken’?
Sinds Kerst heeft de Boeddha geen melk meer gedronken.
CC, Amsterdam.
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het beeld de melk niet ‘opdrinkt’, maar Maitreya de melk liet verdwijnen, zoals bij het wonder van de melkdrinkende beelden van september 1995.

De ‘melkdrinkende Boeddha’