Vragen en antwoorden - juli/augustus 2005

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Kunt u zeggen wie er achter de recente bomaanslagen in Iran zit die vlak voor de verkiezingen plaatsvonden? Wat is de gedachte achter deze daden?
A. Een groep extremistisch fundamentalistische shi’iten die menen dat de regering zich niet genoeg inzet voor behoud van de zuiverheid van een religieuze staat.

V. 1) Is het luide ‘Nee’ tegen de EU-referenda een voorbeeld dat de leiders te ver van het volk af staan? 2) Verwerpen de mensen de neoliberale marktgestuurde samenleving? 3) Denkt u dat dit opnieuw een voorbeeld is van de macht van het volk, in de zin dat zoveel mensen de politici laten weten dat ze er genoeg van hebben niet door hen te zijn geraadpleegd?
A. 1) In Frankrijk en Nederland stond de regering zeker te ver af van de stemming onder het volk. Als Groot-Brittannië een referendum had gehouden, zou 70 procent ‘Nee’ hebben gestemd. Ik denk echter dat de ‘Ja’-stem in de nieuwe lidstaten veel sterker zou zijn. Daar zou men zich op zijn minst verplicht voelen om enthousiasme te tonen voor een EU-grondwet. 2) Nee, dat denk ik niet. 3) Ja, de hele grondwet telt ongeveer 500 pagina’s en maar weinig mensen hebben de tijd of zin om zo’n document door te nemen. Veel mensen hebben (terecht) het gevoel dat ze er niet over geraadpleegd zijn, dat er beslissingen over hun hoofden heen genomen zijn. Vandaar de krachtige ‘Nee’-stem. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze al teveel zelfbeschikking kwijt zijn en zien niets in een Verenigde Staten van Europa, wat zij, opnieuw correct, achter de presentatie van de grondwet vermoeden. Ze voelen zich gemanipuleerd door niet-gekozen politici die er hun eigen agenda op na houden.

V. Ik herinner me dat Maitreya de val van Margaret Thatcher voorspelde toen zij op het hoogtepunt van haar macht was — het rad van fortuin keerde zich tegen haar. Mevrouw Thatcher leek snel uit de gratie te raken en het veld te ruimen. Begint er een soortgelijk proces voor George W. Bush en zijn naaste collega’s?
A. Helaas niet.

V. Het lijkt alsof veel mensen echt zien dat het dit jaar [2005] aan komt op het aanpakken van cruciale kwesties — Afrika, armoede, schuld, aids, vervuiling, het milieu, enzovoort. Hoe kunnen we dit wijdverspreide ‘ontwaken’ en kennelijke volwassenwording in ons collectieve denken verklaren?
A. Wat we zien is de reactie van de mensheid op de energieën die door Maitreya en Zijn groep in de wereld worden uitgestort. Te langen leste begint de kennis van Maitreya haar vruchten af te werpen. Dit is een duidelijke les voor de mensheid. Ontwikkelingen vinden gelijktijdig plaats, op verschillende golflengten en in verschillende richtingen. De oude patronen beginnen uiteen te vallen en uiteindelijk zijn de nieuwe energieën voldoende door de mensheid geabsorbeerd om verandering in gang te zetten.

V. Hoe kunt u dit ‘wonder’ van het bestaan van Maitreya rijmen met de vrije wil van de mens?
A. U zult zien dat er in de praktijk geen tegenstelling is. Voor de Meesters is de vrije wil heilig en die zullen Zij nooit schenden. De terugkeer van Maitreya in de wereld van alledag is niet echt een wonder. Hij doet dit binnen de Wet en volgens plan. Maar de mensen hebben merendeels eenvoudig nog nooit van Hem of het Plan gehoord.

V. Als de Meesters moeten wachten tot de mensheid goed karma creërt voordat Zij Zich openlijk kunnen manifesteren, betekent dit dan niet dat Zij ook aan karma onderworpen zijn?
A. De Meesters creëren geen persoonlijk karma, maar Hun handelen met betrekking tot de mensheid wordt beperkt door het wereldkarma. De mensheid hoeft geen “goed karma te creëren”, maar slechts zelf de eerste stappen te zetten in de juiste richting.

V. Ik begrijp dat de Ruimtebroeders met zowel Amerikaanse als Russische wetenschappers werken aan de ontwikkeling van de Lichttechnologie. 1) Weten de wetenschappers van beide landen van elkaar dat zij deze technologie ontwikkelen? 2) Hoeveel jaar liggen de Russen voor op de Amerikanen bij de ontwikkeling hiervan?
A. 1) Ja. 2) Ongeveer twee jaar.