Lezingen van Benjamin Creme - juli/augustus 2005

Record aantal bezoekers Japan

Lezing in Tokio op 14 mei 2005De lezingentournee van Benjamin Creme in Japan trok opnieuw een record aantal mensen. Velen legden lange afstanden af om de bijeenkomsten bij te wonen.
De lezing in Tokio op 14 mei telde meer dan 1800 aandachtige toehoorders, van wie bijna 70 procent de informatie voor de eerste keer hoorde. Aan de openbare Transmissie-meditatie de volgende dag deden bijna 500 mensen mee. De lezing in Osaka op 21 mei werd door zo’n 1000 mensen bijgewoond en daar namen de volgende dag 350 mensen deel aan de Transmissie-meditatie. De lezing in Nagoya op 24 mei trok 450 mensen.
De Japanse groepen hadden hard gewerkt aan dit succes, waarvoor zij onderling ideeën, middelen en materiaal met elkaar uitwisselden. Zij hebben meer dan 400.000 brochures verspreid, betaalden om meer dan 1 miljoen folders in lokale kranten in te voegen en kochten ruimte voor grote advertenties op treinstations. Maitreya, die aan een groepslid in Tokio verscheen die vroeg hoe Hij van de lezing had gehoord, antwoordde dat hij “de lezingposter overal” gezien had.

Er werd uitgebreid in kranten geadverteerd voor The Laws of Life, het nieuwe boek met Maitreya’s leringen en aankondigingen, waarvan de Japanse editie juist verschenen was (zie blz. 18). Op alle lezingen werd er aandacht aan gegeven en werden 750 exemplaren verkocht.
Maitreya en de Meester Jezus waren bij alle lezingen aanwezig waar zij door groepsleden werden herkend — en op verschillende foto’s vastgelegd 
Op veel foto’s die bij deze evenementen werden genomen, zijn zegeningen te zien van Maitreya of de Meester Jezus. Een bijzonder mooie foto werd genomen van de zaal in Nagoya tijdens de zegening van Maitreya aan het begin van de lezing.
De tournee werd zoals gewoonlijk afgesloten met de Transmissie-meditatieconferentie in Shiga, waaraan werd deelgenomen door 148 medewerkers uit heel Japan. Iedereen verliet de conferentie geïnspireerd en vastbesloten om door te gaan met het bekendmaken van deze informatie.

Spanje — Eerder dit jaar was Benjamin Creme’s jaarlijkse bezoek aan Spanje opnieuw een groot succes. Op de lezing in Barcelona op 19 februari waren naar schatting 600 toehoorders aanwezig en de Transmissie-meditatieworkshop werd door meer dan 300 mensen bijgewoond. Zo’n 80 procent van het publiek hoorde de informatie voor het eerst en reageerde enthousiast.
De Meester van Benjamin Creme bevestigde dat Maitreya aanwezig was geweest bij het begin van de lezing.
Het informatiemateriaal werd goed ontvangen door het publiek en de kaart van de ‘handafdruk’ van Maitreya bleek erg in trek. Bij de ingang van de zaal trok een tentoonstelling van achterpagina’s van Share International veel belangstelling.
Zoals in voorgaande jaren was de grote belangstelling te danken aan de intensieve voorbereiding van plaatselijke groepen die naast het geven van lezingen en interviews aan de media, uitnodigingen en mailings verzonden, posters ophingen en advertenties plaatsten.

Frankrijk — In Frankrijk werd de lezing van Benjamin Creme op 16 april in Parijs bijgewoond door meer dan 600 mensen — van wie ongeveer 70 procent voor de eerste keer. De volgende dag deden meer dan 300 mensen mee aan de openbare Transmissie-meditatie. Benjamin Creme’s Meester bevestigde dat Maitreya onder de toehoorders van de lezing was, als een ‘gewone man’. Benjamin Creme werd geïnterviewd, en dat interview werd besloten met een zegening en een inspirerende boodschap van Maitreya.

Hier staan de foto's