Maitreya’s leringen – De Wetten van het Leven

Benjamin Creme over het nieuwe boek, Maitreya’s Teachings – The Laws of Life:

We hebben niet eens fragmenten van de leringen van vroegere Wereldleraren, die werden gegeven vóór zij enige bekendheid verwierven. We beschikken niet over de leringen van een Christus, of een Boeddha, of een Krishna, anders dan door de ogen van latere volgelingen. Voor het eerst krijgen we een voorproefje van de gedachten en inzichten van een Wezen van immense statuur die ons in staat stellen begrip te krijgen van het pad van evolutie zoals zich dat voor ons uitstrekt. De indruk die de Leraar in het denken achterlaat, is dat de breedte en diepte van Zijn kennis en bewustzijn geen beperkingen kennen; dat Zijn tolerantie en wijsheid ons bevattingsvermogen te boven gaan, en dat Zijn bescheidenheid verbazingwekkend is.

Weinigen kunnen deze bladzijden lezen zonder dat dit hen verandert. Voor de één zal het buitengewone inzicht in de gebeurtenissen in de wereld het interessants zijn, voor de ander zal de ontrafeling van de geheimen van Zelf-verwerkelijking en de eenvoudige beschrijving van de ervaren waarheid een openbaring zijn. Een ieder die de Wetten van het Leven zelf wil begrijpen zal door deze subtiele en veelbetekenende inzichten snel naar de kern van het Leven zelf geleid worden. De wezenlijke eenheid van al het leven wordt op een heldere en betekenisvolle manier onderstreept. Nog nooit, zo lijkt het, bleken de wetten die ons leven bepalen zo natuurlijk en zo weinig dwingend.
Dit onlangs verschenen boek bevat de meest actuele fase van de leringen van Maitreya, de Wereldleraar. Deze verheven, maar eenvoudige inzichten geven directe, ondogmatische antwoorden op een aantal van de meest knellende vragen van het leven, over wereldproblemen (politiek, sociaal, ecologisch), en over het innerlijk leven. De leringen bevatten veel buitengewoon nauwkeurige aankondigingen, vaak jaren van tevoren (tussen 1988 en 1993) door Maitreya gegeven, die eerder werden gepubliceerd in Share International. Deze aankondigingen van gebeurtenissen in de wereld laten zien hoe de Wetten van Oorzaak en Gevolg werken, en leggen een verband tussen het handelen van de mens en de gevolgen zoals die zich op wereldschaal ontvouwen.

Maitreya’s unieke positie als Hoofd van de Geestelijke Hiërarchie en Zijn eeuwenlange ervaring op het pad van evolutie stellen Hem in staat Zijn leringen in de meest eenvoudige en directe termen te beschrijven, vrij van dogma en jargon.
Boven alles onderwijst Maitreya de kunst van Zelf-verwerkelijking. Drie oefeningen, eenvoudig maar discipline vergend, vormen de kern van Zijn Lering over Zelf-verwerkelijking: eerlijkheid in denken, oprechtheid van geest, en onthechting. Hij zegt: “Iedereen, op elk niveau, kan de kunst van Zelf-verwerkelijking leren en zal zien dat hij van het leven kan genieten. Het leven is er om van te genieten, met onthechting.”
Het boek verschijnt binnenkort en de Nederlandse vertaling staat gepland voor begin 2006.
Benjamin Creme (redactie), Maitreya’s Teachings – The Laws of Life.
Stichting Share International, Londen, Verenigd Koninkrijk, 2005.
ISBN 90-71484-31-9; 250 bladzijden.
Leverbaar vanaf 15 september 2005 in de Engelse taal