Artikel van de meester - juli/augustus 2005

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Het einde van duisternis

door de meester —, via Benjamin Creme

Nergens anders is verdeeldheid en disharmonie zo wijd verbreid als op Planeet Aarde. Geen andere planeet in ons stelsel is zo ondergedompeld in wedijver, zo onwetend over de voordelen van samenwerking. Nergens anders zijn de gevolgen van dergelijke dwaasheid te zien: vrees, ziekten van allerlei soort, rijkdom en armoede zij aan zij, onveiligheid en oorlog.
Waarom moet dit zo zijn? Waarom moeten de bewoners van deze meest overvloedige wereld zo twisten over haar eigendomsrecht?
Tot op zekere hoogte ligt het antwoord in de rijkdom van de Aardse hulpbronnen zelf. De Aarde is de dichtst stoffelijke van alle werelden en gedurende lange eeuwen zijn mensen beheerst door haar materiële rijkdom, en hebben ze gevochten en gewedijverd om de zeggenschap erover. Dit heeft het menselijke rijk (en daarmee het dierlijke) tot de rand van vernietiging gebracht. Met de atoombom heeft de mens zijn bestaan zèlf in gevaar gebracht.
Het is bovenal dit feit dat tot Maitreya’s beslissing heeft geleid om met Zijn groep terug te keren in de wereld van alledag, tenminste duizend jaar eerder dan de geplande datum. Het is Zijn doel om de mensen voorzichtig van de afgrond weg te leiden, om hen te tonen hoe gevaarlijk en destructief hun machtswellust, hun hebzucht en wedijver zijn.

Een eenvoudiger weg
Hij zal hen een eenvoudiger weg schetsen, de weg van samenwerking, rechtvaardigheid en vertrouwen.
Er zijn tegenwoordig velen die, in hun hart, de onrechtvaardigheid van het huidige materialisme dat de planeet doordrenkt, verwerpen. Zij verlangen naar rechtvaardigheid en vrede en betogen en demonstreren voor de vervulling ervan. Meer en meer beginnen de volkeren van de wereld in te zien dat zij gezamenlijk de macht hebben om de handelingen van machtige mannen te veranderen. Aldus vertrouwt Maitreya de mensen en vertolkt Hij hun eisen. Aldus doet Hij mee aan hun betogingen en voegt Zijn stem toe aan die van hen.

Bewustzijn
Temidden van de algehele inhaligheid vindt onder politici en anderen in verscheidene landen ook een ontwaken van het geweten plaats. De schulden van de armste landen worden afgeschreven en er treedt een nieuwe benadering van de schrijnende armoede van zovelen in. De vruchten van twintig jaar werken beginnen te rijpen. Maitreya’s weldadige energieën verrichten wonderen en een nieuwe geest wint aan kracht.
Zo beginnen de zienswijzen en gewoontes van talloze eeuwen te verbrokkelen onder het tij van nieuwe en onstuitbare energieën die Maitreya en Zijn groep hanteren. De mensen behoeven niet te vrezen; de zachtmoedigen, de armen, de machtelozen, de zwoegers overal, zullen de Aarde beërven. De mensen zullen de schoonheid van samenwerking en dienstbaarheid leren, en één voor één zullen de bastions van macht vallen. De imperiums van macht en rijkdom zullen verdwijnen naarmate de nieuwe drang naar samen-delen en eenheid greep krijgt op het denken van de mensen. Zo zal het zijn, en zo zal de mens zijn gezond verstand herwinnen en de klim omhoog opnieuw inzetten.