Tekenen van de tijd - juni 2005

Wondergenezingen

Italiaanse kranten maken melding van vermeende wonderen toegeschreven aan paus Johannes Paulus II, die bijdragen tot speculaties dat hij spoedig op het pad naar heiligverklaring wordt geplaatst. Een van de mogelijke wonderen betreft het geval van een onbekende, Amerikaanse joodse miljonair met een hersentumor, die in 1998 een mis met Johannes Paulus in het zomerverblijf van de paus buiten Rome bijwoonde. Een correspondent voor het Italiaanse dagblad La Stampa zei dat het geval in 2002 aan hem werd beschreven door de privé-secretaris van Johannes Paulus, aartsbisschop Stanislav Dziwisz. Volgens La Stampa kreeg Dziwisz weken na de bijeenkomst te horen dat “de tumor in de loop van een paar uur volledig was verdwenen”.

Een ander geval is dat van José Heron Badillo, die vier jaar was toen Johannes Paulus II in 1990 zijn geboorteplaats Zacatecas (Mexico) bezocht. De jongen, die aan leukemie leed, werd uitgekozen om een duif vast te houden als onderdeel van een welkomstceremonie voor Johannes Paulus II. “De paus zei hem, laat de duif los! Toen omhelsde de paus de jongen en kuste zijn voorhoofd ,” aldus de Mexicaanse kardinaal Javier Lozano Barragan in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. De kardinaal, die onder Johannes Paulus II leiding gaf aan het Vaticaanse bureau voor gezondheidszaken, zei dat er geen medische verklaring was voor het herstel van de jongen dat daarop volgde. “Hij had daarvoor nog maar enkele dagen te leven,” vertelde Barragan.
Een andere onverklaarbare genezing werd bekendgemaakt door kardinaal Francesco Marchisano in een preek tijdens een rouwmis voor Johannes Paulus II. Marchisano vertelde, dat hij zijn spraakvermogen was kwijtgeraakt na een keeloperatie. “ De paus raakte mijn keel aan waar deze was geopereerd en zei dat hij voor mij zou bidden tot de Heer,” zei hij. “Na enige tijd kon ik weer gewoon praten.” (Bron: Associated Press)
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat in alle drie gevallen genezing plaatsvond. In alle gevallen werd deze niet gemanifesteerd door de paus, maar door de Meester Jezus.)

Wonderbaarlijke reddingen in Japan

Bij een treinongeluk nabij de Japanse stad Kobe op 26 april kwamen 107 mensen om en raakten bijna 500 passagiers gewond. Binnen enkele minuten naderden andere treinen de plaats van het ongeluk. De bestuurder van de Superexprestrein, die van de andere kant kwam, zag een rood waarschuwingslicht. Hij stopte de trein en zond alarmsignalen naar de naderende treinen zonder te weten wat er aan de hand was. Wat het waarschuwingslicht activeerde is een raadsel, omdat er niets in de buurt was om het in te schakelen. (Bron: www.asahi.com)

Een verslaggever van de krant Mainichi zat in de eerste wagon van de ontspoorde trein, die volledig vernield was. Hij was een van de weinigen in het rijtuig die het ongeval overleefde. Terwijl hij in de trein stond en een lus vasthield, zag hij het tweede en het derde rijtuig als in vertraagde weergave naar buiten slingeren. De rest herinnert hij zich niet. Toen hij bijkwam, zweefde hij in de lucht, terwijl hij nog steeds de lus vasthield. (Bron: Mainichi Shimbun)

Een ander bericht gaat over een jonge vrouw. Toen zij in de trein stapte werd zij door een bejaarde vrouw met een gebogen rug uit de trein getrokken. De oude vrouw vertelde haar dat zij niet in de trein moest stappen. Iets later, op het perron, hoorde zij de bekendmaking over het ongeluk. Ze meent dat de dame haar leven heeft gered. (Bron: Tokyo Sport News)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het waarschuwingssignaal door de Meester in Tokio werd geactiveerd; de ‘oude dame’ was Maitreya. Drie Meesters — Maitreya, de Meester Jezus en de Meester in Tokio — werkten samen om zoveel mogelijk mensen te redden.)

Wonderbron ontdekt

In het district Barangay New Pangasinan van Koronadal-Stad (Mindanao, Filippijnen) is een waterbron met genezende eigenschappen ontdekt. Lauro Daguro, een gebedsgenezer, ontdekte de geneeskrachtige bron op 24 maart 2005, de donderdag voor Paaszondag. Hij was met behulp van een stok aan het wandelen, toen hij water uit de droge grond zag komen. “Ik werd nieuwsgierig en dronk ervan,” zei Daguro, die aan artritis lijdt. “Ik deed ook wat water op mijn pijnlijke elleboog en knie. Enkele ogenblikken later voelde ik de pijn verdwijnen. Het is werkelijk een wonder.” Daguro vertelde dat hij niet begreep hoe de bron kon bestaan, omdat het grondwater in het gebied alleen na diep in de grond te boren kon worden bereikt. De wonderbaarlijke bron onttrekt het water slechts vanuit 30 centimeter onder de oppervlakte.

Het nieuws over de geneeskrachtige bron verspreidde zich snel door het grotendeels armoedige gebied, en duizenden mensen hebben sindsdien het terrein bezocht. Antonina Agustin, een vrouw van in de 70, leed aan ernstige rugpijn en kon moeilijk lopen. Haar rug was erg gebogen, als de letter ‘C’. Ze bezocht de bron en werd ingewreven met de natte aarde. “Nadat ik met het water van de bron was gewassen, kon ik rechtop staan en lopen. De pijn was weggetrokken,” vertelde ze. Een andere vrouw vertelde dat het water een vijfjarig kind had genezen wiens hoofd gezwollen was. Daguro en verscheidene vrouwen die de bezoekende menigte behandelden, zeggen dat ze geen geld vragen van mensen die genezing zoeken bij de bron, omdat ze geloven dat als zij om geld zouden vragen, de genezende krachten van het water zullen verdwijnen. (Bron: Minda News, Filippijnen)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de waterstroom inderdaad een wonder is, gecreëerd door de Meester die Maria was.)

Boodschap van Maitreya — 14 april 2005

Aan het einde van het interview met Benjamin Creme op Radio Ici & Maintenant op 14 april 2005 gaf Maitreya een zegening en de volgende boodschap via Benjamin Creme:

“Mijn dank gaat uit naar allen die in dit verhaal geïnteresseerd zijn en Mijn werk lichter maken. Op deze wijze zal de wereld in al zijn manifestaties geleidelijk ten goede worden veranderd.
Mijn hart is licht en vervuld van jullie vreugde om deze boodschap. Houdt haar in gedachten en laat je erdoor leiden, en spoedig zullen jullie Mijn gezicht zien. Mijn zegeningen stromen uit naar jullie allen.”