Vragen en antwoorden - juni 2005

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Wat vindt u van de Europese grondwet?
A. De Europese grondwet is een illusie. Het hele idee van één grote, integrale staat onder de naam Europa is een illusie. Het zal niet gebeuren. Degenen die dat willen, het zich voorstellen, proberen het op te bouwen, doen dat ongetwijfeld met goede redenen en motieven, maar het is verkeerd; het gaat in tegen de natuurlijke orde van zogeheten “staten”. Er is een reden waarom Spanje Spanje is en niet Frankrijk. Waarom Frankrijk Frankrijk is en niet Duitsland, en waarom Duitsland niet het Verenigd Koninkrijk is. Dat heeft niets te maken met simpel nationalisme, maar met energie.
Elke natie komt tot stand onder de invloed van zekere energieën. Deze vinden uitdrukking op twee niveaus: ziel en persoonlijkheid. De ziel van de natie, van welke hoedanigheid ook, wordt uitgedrukt door de discipelen en ingewijden van dat land.

Spanje heeft een 6de-straals ziel en een 7de-straals persoonlijkheid. De ingewijden en discipelen van het land geven uitdrukking aan de zielehoedanigheid (de 6de straal); het volk geeft uitdrukking aan de 7de-straals hoedanigheid van de persoonlijkheid. Uiteindelijk wordt de zielehoedanigheid natuurlijk de dominante eigenschap. Er bestaan zeven grote stromen van energie, afkomstig van de zeven sterren in de constellatie Grote Beer; deze worden de zeven planetaire stralen genoemd. Als we nu kijken naar enkele landen in Europa zien we hoe verschillend ze zijn. Spanje heeft een 6de-straals ziel, de Straal van Idealisme en Devotie. De 7de-straal is de Straal van Ceremoniële Orde, Rituaal of Organisatie. Groot-Brittannië heeft bijvoorbeeld een 2de-straals ziel en een 1ste-straals persoonlijkheid, dus de discipelen en ingewijden van Groot-Brittannië drukken meer van de 2de-straal uit. De 2de-Straal van Liefde en Wijsheid is ook de straal van Maitreya. Dat is nog een reden waarom Maitreya in Londen verblijft. De persoonlijkheidsstraal is de 1ste Straal van Wil, of Macht, of Doel, en die wordt uitgedrukt door de parlementaire structuur en de lange koloniale geschiedenis. Frankrijk heeft een 5de-straals ziel en een 3de-straals persoonlijkheid. De 5de-straal is de Straal van Concrete Kennis of Wetenschap en de 3de-straal is de Straal van Aanpassingsvermogen of Hoger Denkvermogen. Duitsland heeft een 4de-straals ziel en een 1ste-straals persoonlijkheid. De 4de-straal is de Straal van Harmonie door Conflict. Nederland heeft een 5de-straals ziel en 7de-straals persoonlijkheid; Italië heeft een 6de-straals ziel en een 4de-straals persoonlijkheid.

Ze zijn dus allemaal verschillend. Het is fout om te proberen van al deze verschillende straalhoedanigheden en -structuren één land, Europa, te maken. Deze hoedanigheden zijn wat Spanje maken tot wat het is, Duitsland maken tot wat het is, net als Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië — al deze landen zijn verschillend en dragen iets bij dat uniek en individueel is. Het is verkeerd om te proberen hier één land van te maken met één grondwet en een centrale regering. Het gaat volslagen in tegen het Plan. De Europese Unie is een economische en handelsunie. Verder niets.

V. Er wordt veel gespeculeerd dat de fossielen die zijn opgegraven (in Tsjaad) behoren tot de vroegst bekende voorouders van de moderne mens. Is dat fossiel echt van een mensachtige? De ouderdom wordt geschat op 6-7 miljoen jaar.
A. Volgens de esoterische leer was de vroege dier-mens 18,5 miljoen jaar oud toen de energie van denken invloed kreeg op het embryonale denkvermogen van deze wezens. Dit leidde uiteindelijk tot de schepping van het mentaal lichaam (dat de mens van het dier onderscheidt). Ongeveer acht miljoen jaar geleden trad er een grote splitsing op in de evolutionaire tak, waarvan de ene vertakking uitgroeide tot echte mensen en de andere tot apen. Volgens mijn informatie is het fossiel uit Tsjaad niet dat van een mens, maar van een dierlijke tak van evolutie die geen levende vertegenwoordigers meer heeft. Het is zes miljoen jaar oud.

V. Krantenkoppen hebben het over een nieuwe oliecrisis. Kan uw Meester zeggen hoe lang we nog met de mondiale olievoorraden (inclusief teergronden) toe kunnen, als de wereld net zoveel olie blijft verbruiken als nu en rekening wordt gehouden met een groei?
A. Ongeveer 80 jaar. Maar de behoefte aan olie zal niet veel langer duren. Een nieuwe energiebron, direct afkomstig van de zon, zal binnen waarschijnlijk 10 jaar geïntroduceerd worden.

V. Verschijnt Maitreya nog steeds aan grote groepen mensen over de hele wereld? Zo ja, in welke landen is Hij in 2005 verschenen?
A. Nee. Deze zijn tijdelijk gestopt.

V. Kunt u zeggen wat er gebeurt als ik foto’s van Maitreya’s handafdruk op mijn heupen leg? Ik moet er nogal zware operaties aan ondergaan. Als ik de foto’s op mijn heupen leg, krijg ik daar soms een heel intens gevoel dat in golven en vlagen komt en soms zo intens is, dat ik het moet stoppen door de foto’s weg te halen en even te lopen. 1) Wat gebeurt er op zulke momenten? 2) Als ik dit regelmatig blijf doen, moet ik dan nog geopereerd worden? 3) Vindt er genezing plaats?
A. 1) U ontvangt genezing van Maitreya. 2) Bijna zeker niet. 3) Ja!

V. Zijn er, los van Transmissie-meditatie en proberen het nieuws over Maitreya te verbreiden, nog andere manieren waarop met name een psycholoog volgens het plan kan dienen?
A. Vergroot uw inspanning om het nieuws te verbreiden en verhef de hoop van de mensheid. Indien uw opleiding als psycholoog de ervaring van, en het geloof in, de ziel omvat en u maakt dat bekend, kunt u veel mensen helpen begrijpen wat de aard is van de werkelijkheid waarvan zij deel uitmaken. Als u er werkelijk op gebrand bent, zult u zeker een manier vinden.

V. Zijn er mensen in China die van Maitreya afweten?
A. Er zijn tamelijk wat mensen in China die van Maitreya afweten. Er zijn zelfs Transmissie-meditatiegroepen in China. De Japanners hebben veel Transmissie-meditatiegroepen en vele van hen hebben contacten in China. Sommige Japanners wonen in China en verspreiden de boodschap en vormen Transmissie-meditatiegroepen. Transmissie-meditatie heeft zich ook vanuit Taiwan, waar ik tweemaal geweest ben, naar China verspreid; evenals vanuit Singapore. Ze worden er niet overspoeld met informatie, maar ze horen erover en beginnen te werken met Transmissie-meditatie. De Wederkomst van de Christus is voor hun geen denkbeeld, behalve voor Chinese christenen. Hoeveel er in China wonen weet ik niet — er zijn er meer in Hongkong.