Tekenen van de tijd - mei 2005

Wonder op de snelweg

Een autobestuurder is met slechts een kleine buil op zijn hoofd, snijwonden aan zijn hand en een stijve nek ontkomen, nadat zijn auto op de snelweg M25 door een rijbaanwand reed, tegen een boom botste, 25 meter naar beneden stortte (ternauwernood een elektriciteitspaal miste) en ondersteboven in een wirwar van geplet, verwrongen metaal neerkwam op een smal eiland midden in de rivier de Lea in Waltham Abbey (Essex, VK).
Toen de 25-jarige Patrick Hawtin uit Bicester (Oxfordshire, VK) tegen een andere auto botste en naar een metalen afscheiding zwenkte, zette hij zich schrap en dacht: “Dit gaat heel erg pijn doen.” Maar de auto ging er rakelings voorbij — en ging recht op een boom af. “Dit gaat echt heel erg pijn doen,” dacht hij en vloog, zonder iets te voelen, van een 12 meter hoge kade af. Toen hij merkte dat zijn airbags leeggelopen waren en hem niet konden beschermen, dacht hij: “Dit gaat mijn hoofd pijn doen,” en dook ineen. Maar toen de auto ondersteboven en geplet neerkwam, kroop hij eruit, “omdat ik dacht dat hij zou exploderen”. Hij sloeg het stof van zich af en liep praktisch ongedeerd weg. “Ik verkeerde niet in shock of zo,” zei hij. “Tenminste, ik denk het niet.”

Patrick Hawtin werd door hulpdiensten aangetroffen, zittend naast het wrak op een smalle strook land midden in de rivier de Lea. “De kansen dat deze man dit ongeluk zou overleven moeten miniem geweest zijn. Dat hij deze val heeft overleefd is verbazingwekkend, maar dat hij de twee waterwegen heeft gemist, is buitengewoon,” zei ambulancemedewerker Jim Kenny, die op vrijdag 18 maart 2005 naar de plaats van het ongeluk werd gestuurd. “Ik denk niet dat ik ooit zo’n fortuinlijke man heb ontmoet.” (Bron: Oxford Mail, VK)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de heer Hawtin van een wisse dood is gered door de Meester Jezus.)

Vrijevaller overleeft val van 3500 meter

Tijdens een sprong boven het terrein van de parachuteclub van Johannesburg bij het vliegveld van Carletonville (West Rand, Zuid-Afrika) op 22 augustus 2004, ging de parachute van de 24-jarige vrijevaller Christine Mackenzie niet open; de lijnen van haar reserveparachute knapten en raakten door elkaar.
Terwijl ze in 45 seconden 350 meter in een vrije val van 160 km per uur naar beneden dook, stuiterde ze op een elektriciteitsdraad en kwam “met een harde klap” op haar rechterzijde op de grond terecht. Enkele ogenblikken later hoorde ze stemmen en realiseerde ze zich dat ze nog in leven was.
Dokters van het Milpark ziekenhuis in Johannesburg waren verbaasd te ontdekken dat ze slechts een gebroken bekken en een paar kneuzingen had opgelopen.
(Bron: The Star, Zuid-Afrika)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat ze van een wisse dood is gered door de Meester Jezus.)

Russische jongen geneest via spiegel

Een 11-jarige jongen, Rafael Batyrov, uit de republiek Bashkiria in de Russische Federatie, zegt dat hij ziektes van andere mensen in de spiegel kan zien. Rafael zegt dat wanneer hij in de spiegel naar iemands spiegelbeeld kijkt, hij een kaart ziet van diens aura. De negatieve energie is opeengehoopt op plaatsen waar het spiegelbeeld donker is. Een donkere plek duidt aan waar zich een ziek orgaan bevindt.
Rafael ontdekte zijn gave ongeveer een jaar geleden. Hij vroeg zijn vader voor een spiegel te gaan zitten en somde toen alle ziektes van zijn vader op. Zijn vader rookte al meer dan dertig jaar. Rafael las een gebed voor bij een kan met leidingwater en gaf zijn vader van het water te drinken. Zijn vader dronk het water op en hield dezelfde dag op met roken. Het water hielp ook een alcoholist te genezen.

Rasima Batyrov, de moeder van Rafael, is onderwijzeres aan de basisschool waar ook haar zoon op zit. “Rafael heeft al verscheidene van onze onderwijzers genezen. Zelfs het hoofd van de school kwam mijn zoon bezoeken,” aldus Rasima.
Eerst kon Rafael slechts de donkere gebieden aanwijzen, maar hij kan nu uitvoerige diagnosen stellen. Raila Khabiubllina, een onderwijzeres op Rafaels school, vertelde: “Twee jaar geleden onderging ik een operatie — doktoren verwijderden poliepen uit mijn kaakholte. Rafael had er geen weet van. Toen Rafael mijn weerspiegeling in de spiegel bekeek, stelde hij mijn kwaal onmiddellijk vast. Hij zei ook dat ik moest oppassen voor mijn maag en keel. Hij begon mij direct te behandelen: hij bewoog zijn handen vanuit mijn schouders naar mijn knieën, zonder zelfs mijn kleren aan te raken.”
Tijdens de weekeinden staan dichtbij het huis van de familie Batyrov rijen mensen. Rafael bekeek vorige zomer dagelijks tot wel 20 mensen. “Ik heb al aan veel kranten een interview gegeven,” vertelde Rafael. “Nu komen er teveel mensen naar ons huis. Mensen komen uit heel Bashkira naar ons huis, zelfs uit andere republieken. Het is voor mij tamelijk zwaar om met iedereen te werken, ik heb ook tijd nodig voor mijn school.”
(Bron: Pravda, Rusland)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de Meester Jezus door Rafael Batyrov werkt.)