Paus Johannes Paulus II
(18 mei 1920 – 2 april 2005)

Stralenstructuur: Ziel: 6; P: 6 (6); M: 6 (4); A: 6 (6); F: 7(3). Hij was een 1,6-graads ingewijde.

Een miljard katholieken en velen van andere geloven of zonder religie rouwen nu om de dood van de bekendste paus sinds paus Johannes XXIII. Hoezeer verschilden deze twee bekleders van de Troon van de H.Petrus. De ene, Johannes XXIII (1881-1963): Z: 6; P: 2 (6); M: 4 (1); A: 6(2); F: 3 (7). IG: 2,0), een revolutionair, een bevrijder, die de wurggreep van het gezag en de onfeilbaarheid van de tweeduizend jaar oude kerk losser maakte; de ander, Johannes Paulus II, bewoog zich krachtig in tegengestelde richting. Weinig pausen hebben intensiever het autocratische recht opgeëist om de wetten en leefregels voor zovelen uit te stippelen. Vandaar de slinkende parochies en seminaries die zijn onbetwiste populariteit tot het einde toe vergezelden.

Het geheim is, denk ik, dat Johannes Paulus II een voortreffelijk acteur was. Hij begon zijn arbeidzame leven als acteur, en als paus werd hij een beroemdheid. Hij maakte de paus, het hoofd van de katholieke kerk, zichtbaar. In tegenstelling tot al zijn voorgangers werkte hij op de grootste schaal, maakte het breedste gebaar en speelde met miljoenen toehoorders, wereldwijd. In een tijdperk van overheersing door de media domineerde hij de media en zijn volk had hem hierom lief.
Vanuit ons gezichtspunt was het belangwekkendste, in dit uiterst interessante leven, dat paus Johannes Paulus II sinds 1984 onder mentale impressie van de Meester Jezus stond (Die sinds dat jaar in Rome woont). Dit verklaart zijn krachtige steun aan de mensenrechten, zijn pleidooi voor schuldenkwijtschelding en een rechtvaardiger wereld voor iedereen. Het is dit pleidooi dat ervoor zorgde dat miljoenen van hem hielden, ondanks zijn autocratische zienswijzen in seksuele en andere aangelegenheden. Zij hielden meer van de man dan van de paus. Als het naar buiten treden volgens plan eerder had plaatsgevonden, dan zou Johannes Paulus II de laatste paus zijn geweest. Het plan is dat de Meester Jezus te zijner tijd de Troon van de H.Petrus overneemt.
— Benjamin Creme

V. Als ik het goed begrijp zal de Meester Jezus in de toekomst de paus van de christelijke kerk worden, en dus met het ware pontificaat beginnen.
A. De Meester Jezus zal in de toekomst niet de paus van de christelijke kerk worden. Hij zal, echter, “de troon van de H.Petrus overnemen en de ware apostolische opvolging beginnen” — wat iets heel anders is. De Meester Jezus zal alle christelijke kerken begeleiden, na ze te hebben ontdaan van de door mensen gemaakte doctrines en dogma’s van deze groeperingen.

V. Wanneer de wereld, onder de inspiratie van de Meesters, uit de oude dogma’s van tegenwoordig een nieuwe mondiale religie ontwikkelt, wat zal er dan van de functie van de pontifex worden zoals we die vandaag de dag kennen?
A. De functie van de paus of pontifex zal overbodig worden. De Meester Jezus zal de leiding van de christelijke groeperingen op zich nemen.

V. Zal er altijd een Meester, zogezegd, aan het hoofd staan, van de wereldreligie?
A. Ja.

V. Was er een zegening van Maitreya of de Meester Jezus toen miljoenen katholieken een wake hielden en voor de paus baden, zowel voor als na zijn dood?
A. Er was een Zegening van de Meester Jezus.