Tekenen van de tijd - maart 2005

Tyfoonwonder

Vier mensen — Maria Tamares (50), haar 3-jarige kleinzoon en twee 14-jarige jongens — werden op 9 december 2004 gered na 10 dagen lang onder het puin van een kapel in Real (Filippijnen) te hebben overleefd. Het gebied was getroffen door een tyfoon en drie tropische stormen.

Reddingswerkers hadden de hoop opgegeven nog overlevenden te vinden nadat ze na drie dagen lang graven alleen maar lichamen hadden gevonden, maar toen zij met het ruimen van het puin begonnen, hoorden ze zwak hulpgeroep. “Het was God die ons heeft gered,” zei mevrouw Tamares. “Ik zou niet kunnen uitleggen waar we de kracht vandaan haalden om het dagenlang zonder voedsel vol te houden.” Ze vertelde dat ze overleefden door alle vloeistof die maar door het puin heen sijpelde, te drinken. Haar kleinzoon zei haar: “Heb geen zorgen, oma, we komen er levend uit.” (Bron: The Independent, GB)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat ze werden gered door de Meester Jezus.)

Lijkwade ouder dan aangenomen

De Lijkwade van Turijn is volgens een nieuw onderzoek veel ouder dan werd aangenomen op grond van de koolstofdatering die in de jaren ’80 werd uitgevoerd. Raymond Rogers, een chemicus verbonden aan een groep die in 1988 toestemming kreeg kleine stukjes van het doek te bestuderen, zegt dat zijn nieuwe onderzoek en chemische testen aantonen dat het materiaal, gebruikt bij de koolstofanalyses in1988, werd gesneden uit een middeleeuws lapje stof dat in de wade was geweven om brandschade te repareren. Dit materiaal was volgen Rogers verantwoordelijk voor de onjuiste datum die aan de wade werd toegekend. “Het monster dat met de koolstofdateringsmethode is onderzocht, heeft volkomen andere chemische eigenschappen dan het hoofddeel van de wade,” zei hij.

Bij het onderzoek analyseerde en vergeleek Roger het monster dat werd gebruikt bij de tests in 1988 met andere monsters van het doek. Zijn nieuwe analyses onthulden de aanwezigheid van een scheikundige stof, vanilline genaamd, in het monster en het middeleeuwse lapje stof, maar niet in de rest van de wade. Vanilline, dat aanwezig is in linnen afkomstig van vlasvezels die gebruikt werden om het te weven, verdwijnt langzaam uit de vezels na een te berekenen tijd, zei Rogers. Uitgaande van die berekeningen zou er in een middeleeuwse lap stof nog 37 procent van de vanilline aanwezig moeten zijn. Maar er bevond zich geen vanilline meer in het nieuwe monster van de wade dat Rogers heeft geanalyseerd, hetgeen de chemicus ertoe bracht haar ouderdom te schatten tussen 1500 en 3000 jaar — veel ouder dan werd aangenomen op basis van de eerdere koolstofdatering. (Bron: BBC News, Associated Press)

Boodschap van Maitreya

Aan het slot van een telefonische vergadering met medewerkers in verschillende delen van de wereld onlangs gaf Maitreya via Benjamin Creme een zegening en de volgende boodschap:

“Mijn liefde stroomt uit naar jullie allen.

Jullie zullen Mij nu zo spoedig zien dat het je werkelijk zal verbazen.

Wees niet bang, maar spreek vanuit je hart en goede mensen zullen naar je luisteren.

Mijn hart is vervuld met de liefde die ons allen de nieuwe wereld zal brengen.

Goede nacht, of goede dag, Mijn vrienden.”

22 januari 2005