Vragen en antwoorden -- maart 2005

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Ik las een boodschap van Maitreya op uw website waarin Maitreya zegt dat Hij zo spoedig zal komen dat “het verbazing zal wekken”. 1) Betekent dit dat aan alle voorwaarden voor Zijn publieke optreden is voldaan? 2) Zinspeelt Maitreya op een groot interview wanneer Hij dit zegt?

A. 1) Bijna. 2) Niet per se groot.

V. Toen ik onlangs de State of the Union-toespraak van George Bush zag, was ik verbaasd over sommige dingen die hij zei, wat ofwel flagrante leugens waren of een volledig vervormd beeld van wat zijn regering doet, zoals bijvoorbeeld de zogenaamde wens om vrede in de wereld te bewerkstelligen terwijl de Amerikaanse regering dat juist niet doet. Ik verbaasde me over al die mensen die maar opsprongen om te applaudisseren. Ik kreeg er de koude rillingen van en het deed me denken aan de beelden van de Nazi-bijeenkomsten in Duitsland. Gelooft Bush wat hij zegt of is het allemaal manipulatie?

A. Bush werkt onder de illusie dat hij wordt ‘geleid’ door God en dat het idealistische beeld dat hij schetst van de bedoelingen van zijn regering daarom nobel en waarachtig is, ongeacht hoe ver dat ook van de werkelijkheid af staat.

Hij schrijft zijn eigen toespraken echter niet, er zijn mensen in zijn omgeving die dat doen met de cynische en berekende doelstelling om de Amerikaanse publieke opinie te manipuleren teneinde het regeringsbeleid acceptabel te maken.

Voor en tijdens de oorlog gebruikte Goebbels in Duitsland dezelfde techniek van leugens. Hij zei zelfs dat hoe groter de leugen, hoe geloofwaardiger deze was, als hij maar vaak genoeg herhaald werd. De verklaring: “Duitsland heeft geen verdere territoriale ambities” werd eindeloos herhaald, en telkens weer gevolgd door een invasie van een van zijn buurlanden.

V. 1) Denkt u dat je kunt zeggen dat het klimaat in de wereld sinds de ramp met de tsunami is veranderd? Ik heb het gevoel alsof de wereld als geheel een keerpunt heeft bereikt of serieuzer en realistischer is geworden over het invoeren van de noodzakelijke veranderingen. 2) Hebben mensen door de shock een nieuw besef van realiteit en praktische zin gekregen?

A. 1) Ja. 2) Ja, de energieën van Maitreya hebben een steeds grotere invloed op de mensheid.

V. Denkt u dat het Britse en het Amerikaanse leger uit Irak zouden moeten vertrekken nu er verkiezingen zijn gehouden?

A. Als ze nu teruggetrokken zouden worden, na eerst chaos, dood en verderf te hebben gezaaid, zouden ze een nog grotere chaos achterlaten.

V. Wat is uw mening over de zogenaamde verkiezingen in Irak?

A. Amerika probeert nu een representatief democratisch systeem in Irak op te leggen, maar hoe kan het volk van Irak vertegenwoordigers kiezen wanneer er geen discussie is geweest over beleid of aspiraties, geen gelegenheid om kandidaten te zien en vragen te stellen, wanneer het gevraagd wordt om voor onbekenden te stemmen die al of geen beleid of ideeën hebben? Het is een schijnvertoning. Een zielige vertoning omdat 59 procent van degenen die althans de kans hadden om te stemmen, hier veel waarde aan hechtte.

V. De “macht van het volk” heeft altijd al bestaan — dat is niets nieuws. Waarom presenteert Share International dit als een nieuw en revolutionair idee?

A. Historisch gezien is de ‘stem van het volk’ zoals Share International die momenteel weergeeft, heel erg gedempt geweest, afgezien van de grote revolutionaire bewegingen zoals de Franse, Russische en Chinese revoluties. Door de geschiedenis heen was ‘het volk’ de toeschouwer, en vaak het slachtoffer, van de opeenvolging van invasies, plunderingen en wreedheden die door individuen met hun veroveringslegers werden uitgevoerd. Tegenwoordig treedt er een nieuw verschijnsel op. Volkeren overal beseffen hun collectieve macht en eisen een vrije en rechtvaardige wereld als iets waarop zij als leden van de menselijke familie recht hebben. Dit, zo stel ik, is geheel nieuw en zal zich uitdrukken als een publieke wereldopinie met een stem die zo krachtig en verenigd is dat geen enkele regering dat kan weerstaan. Zoals een van de Meesters heeft gezegd: “De stem van het volk is de stem van wijsheid.”

V. Sinds de tsunami-ramp is het aantal voorspellingen van rampen door overstromingen en andere verwoesting door water toegenomen. 1) Schuilt er enige waarheid in deze voorspellingen, visioenen en dromen? 2) Is het waar dat grote delen van landen als Nederland binnenkort zullen overstromen? 3) Naar verluidt “zien” of “dromen” kinderen over zulke scenario’s. Is dat wellicht een traumatische reactie op de verschrikkelijke televisiebeelden die zij sinds eind december 2004 hebben gezien?

A. 1) Nee. 2) Nee. 3) Ja.