Tekenen van de tijd - oktober 2005

Miraculeuze ontsnapping

Een verkoopdirecteur uit Hamilton (Nieuw-Zeeland), zegt “zich gelukkig te prijzen” toen hij ongedeerd bleef bij een botsing met twee vrachtwagens die zijn auto aan gruzelementen reden. De 51-jarige die om ongeveer 8.30 uur in zuidelijke richting naar zijn werk reed, kon zich alleen herinneren “aan overleven te hebben gedacht” toen zijn Subaru Legacy in botsing kwam met een vrachtwagen die in dezelfde richting reed en al tollende over de weg in de rijrichting terechtkwam van een tweede vrachtwagen die naar het noorden reed.
Hij liep slechts lichte schrammetjes en blauwe plekken op, en ontsloeg zichzelf dezelfde dag voor het middaguur uit het ziekenhuis. (Bron: Waikato Times, Nieuw-Zeeland)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de bestuurder door de Meester Jezus werd gered.)

‘Zoet wonder’ van een bittere boom

De neemboom is sinds talloze eeuwen in India bekend als een werkelijk wondermiddel, en zijn bladeren, bast en olie worden gebruikt voor een grote verscheidenheid van kwalen. Nu trekt een neemboom in het dorp Salempur Jattan, dichtbij Chanour, op de grens tussen de Indiase staten Punjab en Haryana, de aandacht van duizenden mensen die gehoord hebben dat de boom een zoete vloeistof afgeeft.
De “zoete tranen” die de boom eind 2004 begon af te scheiden, werden ontdekt door dienaren van de Sikh-tempel die van de vloeistof dronken en ontdekten dat ze huidproblemen en gewrichtspijnen verzachtte. Sindsdien zijn gelovigen naar de boom gekomen om van de vloeistof te drinken omdat zij menen dat deze “bovennatuurlijke krachten” heeft.
De tempelwerkers hebben pannen aan de voet van de boom geplaatst om de “zoete neem-tranen” op te vangen die continu, in ongewoon overvloedige mate, uit de boom druipen. Er druipt ongeveer zes liter van de vloeistof per dag uit twee takken — geen gebruikelijk of normaal verschijnsel, volgens botanici.
De wonderbaarlijke substantie wordt onder de gelovigen als prasad (heilig water of voedsel) verdeeld, wanneer ze naar de tempel komen om te bidden.
De “zoete tranen” schijnen verscheidene aandoeningen te genezen, waaronder gewrichtspijn, huidaandoeningen, astma, en suikerziekte. (Bron: Punjab India News, India)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een authentiek wonder is dat door de Meester Jezus wordt gemanifesteerd.)

Afbeelding van Jezus in fontein

Op een foto die op 9 juli 2005 door Tom Brobakke in Bragenes Torg (Drammen, Noorwegen) werd genomen, is een afbeelding van Jezus verschenen. Tom had een fontein gefotografeerd en bij thuiskomst ontdekte hij dat op de foto in de fontein een afbeelding te zien was van een figuur met omhoog gestrekte handen.
De grootste krant van Noorwegen, VG, publiceerde het verhaal met de woorden: “Kijk zorgvuldig naar deze foto: mogelijk is Jezus donderdagavond in Drammen verschenen.” (Bron: VG, Noorwegen)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de afbeelding door de Meester Jezus werd gecreëerd.)

Braziliaanse ufo-dossiers vrijgegeven

Hoge officieren van de Braziliaanse luchtmacht hebben officieel vergaderd met een commissie van vooraanstaande ufo-onderzoekers om waarnemingen in het land te bespreken, en om onderzoekers in de gelegenheid te stellen geheime ufo-documenten van verscheidene militaire bases te onderzoeken. “We willen dat alle informatie over het onderwerp, die decennialang door ons is achtergehouden, via de ufo-gemeenschap volledig aan het publiek wordt vrijgegeven,” zei brigadegeneraal Telles Ribeiro, hoofd van het Verbindingscentrum van de Braziliaanse Luchtmacht.
Braziliaanse legerfunctionarissen hebben volgens A.J. Gevaerd, van de Braziliaanse Commissie van Ufo-onderzoekers, eveneens belangrijke ufo-dossiers aan onderzoekers vrijgegeven. Deze dossiers bevatten documenten vanaf 1977 waarin talloze ufo-waarnemingen in het Amazonegebied vermeld worden, met meer dan honderd foto’s die genomen werden tijdens de ‘Operatie Schotel’, een officieel Braziliaans militair onderzoek dat tussen september en december 1977 werd uitgevoerd. Andere dossiers betreffen “De Officiële Nacht van Ufo’s in Brazilië” toen 21 voorwerpen van meer dan 100 m doorsnee de Braziliaanse luchtverkeerscontrolesystemen boven Rio de Janeiro, Sao Jose dos Campos en Sao Paolo verstoorden. Verscheidene straalvliegtuigen werden ingezet om de ongeïdentificeerde voorwerpen te onderscheppen, maar zonder succes.
Een bevelhebber van de Braziliaanse luchtmacht, brigadegeneraal Atheneu Azambuja, vertelde de ufo-onderzoekers dat de Braziliaanse luchtmacht zich zorgen maakt over het ufo-verschijnsel en dat het land sinds 1954 systematisch ufo’s heeft waargenomen en gedocumenteerd.
Gedelegeerden van de Braziliaanse luchtmacht bij deze vergaderingen zeiden dat verdere stappen zullen worden ondernomen om de onderzoekers alle militaire ufo-dossiers uitgebreid te laten onderzoeken. Er werden afspraken gemaakt voor een commissie van militaire en civiele ufo-onderzoekers, die spoedig aan het werk zal gaan en gecoördineerd wordt door de Braziliaanse Commissie van Ufo-onderzoekers.
(Bron: www.unknowncountry.com)

Britse ufo-verslagen vrijgegeven

Het Britse ministerie van Defensie heeft duizenden geheime documenten vrijgegeven die betrekking hebben op ufo-waarnemingen in de jaren ’70. De documenten die nu in het nationaal archief voor het publiek ter inzage liggen, zijn documenten uit de ufo-afdeling van het ministerie van Defensie, SF4, die betrouwbare meldingen onthullen van niet-geïdentificeerde vliegende voorwerpen door RAF-personeel, piloten van British Airways en hoge politiefunctionarissen.
In juli 1977 meldden een RAF-piloot, kapitein-vliegenier A.M Wood, en twee collega’s “heldere lichten die boven de zee zweefden”, waarvan de dichtstbijzijnde “lichtgevend, rond en vier tot vijf maal groter dan een Whirlwind-helikopter” was. Van één werd waargenomen dat de vorm veranderde in “een romp met uitsteeksels, net als armen en benen”. Zij namen de voorwerpen één uur en 40 minuten lang waar. Tegelijkertijd werden de voorwerpen door twee Britse radarstations opgevangen.
Een Britse Tristar-piloot van British Airways die in juli 1976 uit Portugal terugvloog, meldde vier voorwerpen, “twee rond en schitterend wit, twee sigaarvormig”, 29 km ten noorden van Faro. Gealarmeerd door de waarnemingen, berichtte hij de verkeersleiding in Lissabon en Londen erover, en onmiddellijk werden er vanuit Lissabon gevechtsvliegtuigen op afgestuurd.
De documenten bevatten ook bijzonderheden van onverklaarde lichten in de lucht die gerapporteerd werden door politieagenten.
Deze getuigen werden serieuzer genomen dan leden van het gewone publiek, die werden afgedaan met overwegingen als: ze kwamen zojuist uit een ‘pub’ of hebben al te vaak waarnemingen gemeld. (Bron: The Independent, VK)

Microscopisch kleine ufo gezien door chemische-imagingcamera

Onlangs werd in een van India’s toplaboratoria voor onderzoek en ontwikkeling een chemische-imagingcamera onthuld die wetenschappers helpt bij het analyseren van objecten en hun chemische samenstelling. De camera is in staat om microscopisch kleine chemische patronen op te nemen en binnen enkele seconden een driedimensionale matrix ervan te produceren met informatie over spectrum, ruimte en intensiteit.
Bij het analyseren van gegevens van de camera kwamen de wetenschappers een serie foto’s tegen van een heel kleine ufo, die onzichtbaar was voor het blote oog. Omdat een infrarode camera die tegelijkertijd gebruikt werd, er geen gegevens van had opgenomen, veronderstelden de wetenschappers dat de ufo een op afstand gestuurd, geen hitte producerend vaartuig was zonder enige levensvorm binnenin. De wetenschappers namen ook waar dat, toen de chemische-imagingcamera de details van de ufo in beeld had, de manoeuvres van de ufo erop wezen dat hij de aanwezigheid van de chemische-imagingcamera in de buurt had ontdekt.
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat het kleine voorwerp een op afstand bestuurde verkenner was, die er speciaal op was uitgestuurd om de chemische-imagingcamera te inspecteren. De verkenner was afkomstig van een laboratoriumschip van Venus.)

Foto's van deze maand