Vragen en antwoorden - oktober 2005

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Waarom vond de orkaan Katrina plaats in dit gebied en waarom zo intens? Is het een gigantische vrijgave/reiniging van bepaalde patronen of een massale energieverplaatsing? Wat is de onderliggende oorzaak?
A. De Amerikaanse golfkust is natuurlijk een orkaangebied en dit is het seizoen, maar de buitengewone intensiteit (de ergste sinds mensenheugenis) van deze storm heeft een karmische oorzaak. De ongelooflijke verwoesting van deze tragische gebeurtenis houdt verband met de al net zo verwoestende gevolgen van de invasies van Irak en Afghanistan. Het is een reinigende, massale vernietigende kracht. De mensen moeten de wet van oorzaak en gevolg leren begrijpen.

V. Kunt u zeggen hoeveel mensen er zijn omgekomen ten gevolge van de orkaan Katrina?
A. Volgens mijn informatie zal het dodental uitkomen op 12.000.

V. Waarom verliep de rampenbestrijding zo ongeorganiseerd?
A. Er komt een onderzoek naar wat er fout is gegaan, onder leiding van president Bush, dus we moeten niet verwachten dat het de regering-Bush in een al te kwaad daglicht zal stellen. Toch kan er weinig twijfel zijn dat als de crisis in Californië of New York had plaatsgevonden of ergens anders dan in een van oudsher arme, zwarte regio, de hulp direct, adequaat en efficiënt geweest zou zijn.

V. 1) Worden de slachtoffers van de orkaan door Maitreya en de Meesters geholpen? 2) Werden mensen geholpen terwijl zij omkwamen?
A. 1) Ja, voortdurend! 2) Ja, duizenden.

V. Zijn Maitreya en de Meesters optimistisch over hoe de mensen zullen reageren?
A. Ja.

V. Hebben Maitreya of de Meesters direct of indirect met Bush gesproken over de orkaan Katrina of Irak?
A. Nee.

V. Recente medische bevindingen beweren dat blindheid veroorzaakt wordt door roken. Zijn deze resultaten nauwkeurig?
A. Sommige mensen hebben dat gezegd sinds de uitvinding van de sigaret. De blindheid (wanneer deze zich voordoet) wordt niet veroorzaakt door het roken zelf, maar omdat sigarettentabak de eigenschap heeft om kernstraling uit de aarde en de atmosfeer in zich op te nemen.

V. Kan iedereen leren met de Meesters te communiceren?
A. Telepathie is een natuurlijke eigenschap van de mensheid. Iedereen is telepathisch, maar het is grotendeels ongeoefend. In gevallen waar mensen een heel nauwe band hebben, zoals man en vrouw, geliefden of moeder en kind, gebeurt telepathie gewoon. Het is niet iets waar zij op vertrouwen of zelfs maar over nadenken. Telepathie zoals de Meesters die gebruiken, en discipelen die erop kunnen reageren, is een gerichte, bewuste omgang met een mentaal vermogen dat we in aanleg allemaal hebben, maar dat voor het grootste deel niet ontwikkeld is. Het kan door de Meesters versterkt worden, maar de Meesters doen het niet voor de aardigheid, of om iets omhanden te hebben; Ze doen het alleen om een reden — omdat Ze iemand trainen die een bepaalde taak heeft, om snel en eenvoudig met zo iemand te kunnen communiceren zonder te hoeven verschijnen, wat veel meer energie vergt dan een gedachteflits. Gedachte is overal, de niveaus van het denkvermogen staan voor iedereen open; alle gedachten verplaatsen zich op de mentale niveaus. Wanneer gedachte wordt gestuurd en beheerst zoals tussen een Meester en een pupil, is er terstond communicatie. Soms verschijnen de Meesters aan discipelen die de mogelijkheid van telepathisch contact nog niet hebben ontwikkeld. Wanneer de aura van de discipel door de natuurlijke processen van evolutie magnetisch wordt, is telepathie een natuurlijk gevolg. Het is niet iets wat je leert. Door oefening wordt het ‘vloeiender’ en bruikbaar.

V. Wanneer iemand boodschappen van een Meester ontvangt, heeft de Meester hem dan voor dat doel uitgekozen?
A. Zij doen niets per toeval. Alles wat de Meesters doen, heeft een achterliggende reden. Ze hebben enorme energieën tot hun beschikking maar Ze zijn ‘zuinig’ met de energie; Ze verspillen geen grammetje — van Hun energie of van energie in het algemeen.

V. Zijn de telepathische vermogens afhankelijk van de pupil?
A. Ja, natuurlijk. Als de Meesters contact willen maken met een discipel die telepathisch kan worden bereikt, zullen Ze telepathie gebruiken. Als er geen reden is om het te gebruiken, gebruiken Ze het niet. De Meesters hebben natuurlijk volkomen mentale beheersing en gebruiken onderling louter telepathie.