Tekenen van de tijd - april 2006

Wonder van de ‘man in het wit’

In wat een nieuwe aanwinst lijkt te zijn in de reeks wonderbaarlijke tekenen, komen in de VS en Mexico foto’s naar voren van lichtbundels waaruit een gestalte in het wit te voorschijn komt.
In april 2005 vond de congregatie van de Fontein van de Levende Wateren-kerk in San Juan (Texas) nieuwe hoop en vreugde nadat een kerklid hun een foto liet zien van ‘Jezus’. Het kerklid, uit McAllen (Texas) dat anoniem wil blijven, nam de foto van een lichtbundel, maar na het ontwikkelen ervan was de gestalte van ‘Jezus’ te zien. Volgens dominee Daniel Villareal zijn er in verband met de foto verscheidene genezingen gebeurd en gebeden verhoord.
De eerste keer dat het verschijnsel zich voordeed, was rond Pasen 2001 in de buurt van Mexico-Stad. Toen een heldere lichtstraal verscheen, vroeg een passagier in de bus van Puebla naar Veracruz de buschauffeur om te stoppen, zodat hij een foto kon maken. Pas toen de film was ontwikkeld, toonde de foto een man die uit de lichtbundel tevoorschijn komt.
Een ander voorval vond plaats op de avond van 8 november 2003, toen een predikant uit New Mexico een van de honderden ooggetuigen was die een stralende kolom van licht uit de hemel zag komen, dichtbij de grens van de staat New Mexico. Volgens het bericht werd via radio- en televisiestations “van Santa Fe tot Albuquerque” melding gemaakt van het lichtverschijnsel.
De ooggetuige reisde met de bus vanuit Californië naar New Mexico toen tussen Holbrook (Arizona) en de grens met New Mexico een krachtige lichtbundel uit de hemel kwam en de grond raakte. De lichtkolom was ongeveer 10 minuten lang te zien en iedereen stapte uit de bus omdat de chauffeur er niet doorheen wilde rijden. Andere voertuigen op de weg gingen eveneens aan de kant. Toen de foto’s werden genomen was er niets ongewoons te zien, behalve een “vreemde lichtbundel”. Maar toen de beelden werden afgedrukt toonden deze een gestalte in het wit die vastberaden uit het licht komt gelopen. (Bron: labyrinthina.com; Valley Morning Star, Texas, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de lichtkolommen gemanifesteerd werden door Maitreya, Die ook de gestalte is die uit het licht te voorschijn komt.)

Filippijns waarschuwingsteken

Mensen in de Filippijnse provincie Leyte hebben gemeld dat zij een “oude vrouw in het wit” hebben gezien die rondging om de dorpsbewoners te waarschuwen voor het dreigende gevaar van de modderlawine die 17 februari 2006 het gehele barangay [dorp] Guinsaugon bedolf.
Naar verluidt, werd de oude vrouw in het wit gezien in twee dorpen rondom de gemeente Saint Bernard in het zuiden van de Filippijnen. In Tambis II bezocht de vrouw op 15 februari 2006 het huis van Rosita Arado. Een aantal inwoners heeft de oude vrouw gezien, van wie ook werd gezegd dat zij een groot kruis droeg. Toen het nieuws het dorpshoofd Vicente Merto van Tambis I bereikte, organiseerde hij een processie en een gebedswake voor St. Jozef.
Volgens veel overlevenden werd de vrouw ook gezien in Guinsaugon, maar omdat niemand in de gemeenschap haar kende, werden haar waarschuwingen daar genegeerd. Twee dagen later bedolf de modder Guinsaugon, terwijl Tambis I en Tambis II gespaard bleven. (Bron: 24 Oras TV news, de Filippijnen; newsflash.org)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de ‘oude vrouw’ Maitreya was.)
Genezende bollen van licht
Op foto’s genomen in een Texaanse kerk zijn grote bollen van licht verschenen.
Het begon allemaal toen Velma Alexander, de voorspreekster, olie ontdekte die op het balkon, het doopfont en de katheder van het sanctuarium verscheen van de Riverwalk Fellowship-kerk, een charismatische kerk in Haltom City (noord-Texas, VS). “Iemand kan maar beter pastor Steve roepen ‘want olie komt niet uit hout en koper!” riep ze uit. Pastor Steve Solomon, een Messiaanse jood (die Jezus als de Messias erkent) had foto’s van de olie genomen die vervolgens de lichtbollen lieten zien. Er is ook een video-opname gemaakt door een tiener, waarop een lichtbol te zien is (welke zichtbaar is ondanks dat de opname in het donker werd gemaakt vanwege een stroomonderbreking) die zich door het lichaam van een kerkganger bewoog; het licht “begint bij haar voetenen gaat recht door haar lichaam haar hoofd uit”, aldus pastor Solomon.
Toen de tv-zender CBS erheen ging om een onderzoek in te stellen, onthulde hun foto van een vrouw voor wie werd gebeden, een “zeer grote blauwe bol die boven [haar] hoofd zweefde”. Loyd Auerbach van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek in Berkeley (Californië) geloofde dat, als eenmaal duidelijke oorzaken als licht, stof en bedrog waren uitgesloten, het psychokinetische energie zou kunnen zijn van de persoon of tussen de mensen, die tijdens het genezen op de film had ingewerkt. Andere onderzoeken van bollen in de afgelopen 20 jaar hebben aangetoond dat gedachten of energie een film kunnen beïnvloeden, zei hij. Maar Velma Alexander werd op andere wijze overtuigd. “Het was ontzagwekkend. Ik ben sindsdien niet meer dezelfde. Het kan me niet schelen wat ze zeggen, ik weet dat God bestaat,” zei ze. En pastoor Solomon zei, terwijl hij te berde bracht dat er bollen van licht verschijnen achter Jezus en de Heiligen op oude schilderijen: “Ik geloof dat het een teken is van de Heer. Er is niets mis met bovennatuurlijke tekenen.” (Bron: cbs11tv.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de genezende bollen van licht werden gemanifesteerd door de Meester Jezus.)

Wonder in supermarkt

In februari 2006 hoorde een jonge stagiaire in een supermarkt in de Duitse stad Töging (ongeveer 80 kilometer van München) een vreemd geluid, rende het gebouw uit, zag het gevaar, rende terug en riep: “Verlaat het pand onmiddellijk”. Hij nam mensen bij de hand en binnen enkele seconden nadat iedereen de supermarkt had verlaten, stortte het dak in en bedolf 800 vierkante meter van het gebouw. Niemand werd gewond — de twaalf mensen die in de supermarkt waren, werden gered. “God zond zijn engelen,” zei de priester van de nabijgelegen kerk. (Bron: Abendzeiting, Duitsland)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya tussenbeide kwam om verlies van levens te voorkomen.)
Droomredding
Tijdens een televisieshow van Oprah Win­frey vertelde een vrouw een ervaring die in oktober 2004 in de VS gebeurde.
De vrouw beschreef hoe een tienervriendin van haar dochter, Laura Hatch, met haar auto was verdwenen. De vrouw kende het meisje niet, maar ze kreeg een foto te zien en om haar dochter te troosten zei ze dat ze zou bidden voor het gezin van het meisje.
Die nacht had de vrouw drie keer dezelfde droom. In de droom zag ze een verkeerskruising waar ze meer dan zes maanden niet bij in de buurt was geweest. Nadat ze dezelfde scène drie keer had gedroomd, had ze nog een andere droom waarin ze de woorden: “Ga door, ga door” registreerde, gesproken door het Witte Konijn uit Alice in Wonderland! Deze vierde droom hield ze voor zichzelf uit angst uitgelachen te worden. De volgende morgen ging ze echter wel in op haar sterke indruk dat het vermiste meisje wellicht in verband kon worden gebracht met de kruising uit haar droom.
Met haar dochter reed ze naar de bewuste plek. Op weg daarheen voelde ze een “warm gevoel” over haar lichaam komen, het voelde “goed” en gaf haar vertrouwen in haar droom. Toen ze er eenmaal waren en er rondliepen — niets. Ze voelden zich belachelijk en gingen terug naar de auto. Door een impuls besloot ze in tegengestelde richting te rijden. Dit voelde direct weer goed aan en op een bepaald punt had ze duidelijk de indruk dat het stuur zachtjes naar links werd getrokken. Ze reed naar de kant, stopte, stapte uit, keek in het rond. In het begin, niets. Geen tekenen van wat dan ook. Toen ontdekten ze plotseling door de bomen iets aan de voet van een steile helling; misschien een stuk van een autowrak? Het bleek een zak vuilnis te zijn.
De vrouw stond op het punt te vertrekken, de helling was erg steil en moeilijk begaanbaar terrein, maar op dat punt spoorde haar dochter haar aan: “Ga door, ga door.” Omdat ze de woorden van het “Witte Konijn” aan niemand had verteld, beschouwde de vrouw dit weer als een teken, en vervolgde haar weg de heuvel af. Ze merkten plotseling beschadiging aan de bomen op, alsof er een flinke verwoesting had plaatsgevonden.
Daar vonden ze de wagen met daarin de vermiste tiener — gewond en zeer zwak, maar na acht dagen nog in leven.
Onnodig te zeggen dat allen gezond, gelukkig, perplex en verbaasd zijn.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de dromen werden gegeven door Maitreya Die het meisje in leven hield.)

Foto's van deze maand