Vragen en antwoorden - april 2006

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. President Ahmadinejad van Iran lijkt zich er niet druk om te maken dat hij crises in de wereld veroorzaakt. 1) Is hij, behalve nogal extreem, labiel? 2) Of is het waar dat hij niet bang is voor een catastrofale oorlog omdat hij meent dat dat ons (via een Armageddon-scenario) sneller en dichter in het paradijs zal brengen?
A. 1) Nee. 2) Nee.

V. De EU steunt de voorstellen voor een nieuwe VN-Raad voor de Mensenrechten ter vervanging van de VN-Commissie voor de Mensenrechten. De nieuwe Raad zou periodiek de mensenrechtensituatie in alle landen moeten bekijken, te beginnen die van haar leden. De VS zijn tegen vervanging van de huidige Commissie. De Amerikaanse ambassadeur bij de VN John Bolton vindt het onaanvaardbaar. De Mensenrechtenconferentie, die jaarlijks in maart wordt gehouden, is voor 2006 nog niet aangekondigd. 1) Wat zou het beste zijn voor de mensenrechten? 2) Waarom zijn de VS tegen een raad die haar eigen leden grondig onderzoekt?
A. 1) De nieuwe Raad zou scherpere tanden hebben. 2) Guantánamo Bay en buitenlandse martelcentra zijn bijvoorbeeld gebieden die de VS niet al te grondig onderzocht willen zien.

V. Waarom verschijnt Maitreya in de Verenigde Staten in plaats van in andere landen?
A. Hij zal ook in andere landen verschijnen. Hij verschijnt eerst in Amerika op een manier waarop Hij Zich tot miljoenen mensen kan richten. Daarna in Japan. Welk land heeft volgens u het grootste en meest invloedrijke medianetwerk ter wereld? Als Hij op een grote tv-zender in Amerika verschijnt, kan Hij onmiddellijk door miljoenen mensen gehoord worden, niet alleen in de VS, maar via internet over de hele wereld.
Te zijner tijd, wanneer Hij na Verklaringsdag bekend is en door de mensheid geaccepteerd is, zal Hij een pelgrimstocht over de hele wereld maken.

V. Denkt Maitreya dat wij de wereld zullen veranderen terwijl we egoïstisch en wedijverig zijn?
A. Ja. Niet iedereen is egoïstisch en wedijverig. Waarschijnlijk de meerderheid van de mensen is gedeeltelijk egoïstisch en gedeeltelijk altruïstisch; mensen zijn beide, niet honderd procent het een of het ander. Er zijn gradaties van egoïsme en altruïsme. Er is een groot aantal mensen dat bereid is tot altruïstische actie, gereed om rechtvaardigheid, en daarmee samen-delen, in de wereld te zien.
Al in 1924 zei Maitreya, in de Agni Yoga-boeken: “Er was een tijd dat 10 ware mensen de wereld konden redden. Toen kwam een tijd dat 10.000 niet genoeg was. Ik zal een beroep doen op één miljard.”
Circa vijf of zes jaar geleden vroeg ik mijn Meester of Maitreya Zijn miljard mensen al had. Ja, werd mij gezegd, Maitreya had 1,5 miljard mensen op wie Hij een beroep kon doen. Dat was dus 1,5 miljard van de 6,5 miljard mensen in de wereld — mensen van wie Hij weet dat ze van goede wil zijn; gereed voor verandering, altruïstisch en gereed voor de nieuwe structuren en nieuwe manieren van leven. Inmiddels zijn er 1,8 miljard mensen op wie Hij een beroep kan doen — meer dan genoeg.
Bovendien, we hebben geen keuze. Als ik u laat kiezen uit leven of dood, wat kiest u dan? Maitreya zal zeggen: “Je hebt de keuze. Kies het leven als je verstandig bent, en creëer een schitterende, gouden beschaving, beter dan wat de wereld ooit heeft gezien. Of aanvaard vernietiging.” Wat zou u dan kiezen?
Er is nooit een Avatar, een Leraar geweest met de kracht van Maitreya. Vrees niet. De wereld zal snel veranderen van hebzuchtig en egoïstisch in het tonen van de ware aard van de mensheid.
Vanuit Maitreya’s standpunt gezien is de mensheid geweldig. Maitreya heeft de mensheid lief. Niet slechts omdat Hij de Heer van Liefde is — dat is waarom Hij de mensheid kan liefhebben ondanks alles, ondanks al onze hebzucht en zelfzucht. Maar Hij ziet ook het licht van goddelijkheid in de mensheid. Hij is het hoofd van het koninkrijk der zielen en Hij ziet de ziel van de mensheid en die ziel bevindt zich in ieder mens. Hoe egoïstisch of haatdragend we wellicht ook lijken, Hij ziet dat licht van goddelijkheid in ons en daarop kun je rekenen.

V. Kunt u iets zeggen over het belang van gemeenschapsgrond en –faciliteiten, met name in stedelijke gebieden in de toekomst. En vooral met betrekking tot Maitreya’s prioriteiten en de kunst van het leven.
A. Alle steden hebben gemeenschapsgrond nodig zonder gebouwen of veel bebouwing. Een van Maitreya’s prioriteiten voor de toekomst, waarover mijn Meester heeft geschreven, is de verfraaiing van onze steden. Dat moet ook de aanleg behelzen van veel meer parken dan de meeste steden momenteel hebben, voor ontspanning, recreatie, om gewoon in de zon te zitten en naar de vlinders te kijken. Of land voor de tempels of voorwerpen van kracht die in bepaalde open ruimten gebouwd zullen worden en die evenwicht en restenergie zullen creëren voor dat deel van de plaats of stad. Het gaat dus om de studie van de energetische eigenschappen van vormen, zoals de tetraëder of de piramide, die over energetische eigenschappen beschikken louter vanwege hun vorm. Vormkracht is daar een ander woord voor. Er zijn vele vormen van kracht die, indien op één lijn gesteld, gebruikt zullen worden om het klimaat te veranderen en de luchtkwaliteit in steden over de hele wereld te verbeteren.

V. Ik wil graag weten of er enig verband bestaat tussen het ufo-fenomeen (buitenaardse wezens) en de Meesters van Wijsheid over wie u spreekt?
A. Alle planeten van ons stelsel worden bewoond (ofschoon niet op hetzelfde grofstoffelijke niveau als op Aarde). Elke planeet heeft zijn eigen Hiërarchie van Meesters die allen (inclusief de onze) met elkaar in contact staan. Het overgrote deel van de ufo’s die wij zien, zijn afkomstig van Mars en Venus.

V. Heeft u enige informatie over wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van de ziel?
A. De Meester Djwhal Khul, Die de Alice Bailey-leringen heeft gegeven, stelde dat het voorrecht om de wereld te voorzien van wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van de ziel mogelijk een Franse wetenschapper zou toevallen. Dat was niet geheel definitief, maar het zal worden bewezen.