Brieven van lezers - april 2006

Witte magie

Mijn 13-jarige zoon brengt veel van zijn vrije tijd achter de pc door met een online-spel dat RuneScape heet. Het is een rollenspel en speelt in de Middeleeuwen. Iedere speler creëert zijn eigen karakter en verwerft min of meer de kleding en het uiterlijk dat erbij past. Naarmate je verder komt in het spel kun je, als je er handig genoeg voor bent, kracht en betere kleding aan je karakter toevoegen. Omdat het een online-spel is, speelt hij met kinderen over de hele wereld. In juli 2005 riep hij me omdat hij verbluft was. Al spelend binnen een van de verhaalkaders van het spel verscheen er plotseling een geheel in het wit geklede tovenaar op het scherm. Uit zijn uiterlijk maakte mijn zoon op dat het een erg machtig karakter was die ook een grote witte hoed droeg, die gewoonlijk niet zo gemakkelijk te krijgen is.
Omdat hij hem nog nooit eerder ergens in het spel gezien had, was mijn zoon nieuwsgierig om te weten wie hij was, dus zette hij de cursor boven de tovenaar om hem te identificeren. Tot zijn verbazing verscheen in de identificatielabel de naam “Maitreya”. Zodra de label verscheen opende de tovenaar zijn armen en transporteerde zichzelf uit het scherm. In de daarop volgende dagen probeerde mijn zoon de witte tovenaar weer te vinden, maar zonder resultaat. Zat er iets bijzonders achter de witte tovenaar genaamd ‘Maitreya’?
M.M, Barcelona (Spanje).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit een wonder was dat werd gemanifesteerd door Maitreya.
Twee brieven van dezelfde lezer:

Zorgeloze val

Ik heb twee ervaringen in mijn leven gehad die een sterke invloed op me gehad hebben.
(1) De eerste was lang geleden, in 1984 of 1985. Ik woonde in een flatgebouw in Richmond (Virginia, VS). Ik had een ongeluk waarbij ik misstapte en viel over de leuning van de trap buiten het flatgebouw. Ik viel bijna vier verdiepingen (ongeveer 12m) en kwam op de kap van een auto terecht. Terwijl ik viel, hoorde ik een mannenstem in mijn hoofd, die zei: “Ontspan je maar, je gaat stuiteren,” en ik leek vaart te minderen terwijl de grond naderde. Er was een man, kennelijk een dakloze, die getuige was van wat er gebeurde en vroeg of ik in orde was. Ik vroeg me af of u me iets kunt vertellen over wat mij toen overkwam. Ik kwam ervan af met slechts een blauwe plek op mijn borst (daar waar ik de auto geraakt had). Ik kan de stem niet verklaren noch het gevoel dat ik vertraagd werd voor ik de auto raakte. Was dit een ‘ingreep’? Waren de stem en de dakloze man een Meester?
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de stem van de Meester Jezus was Die de val brak. De dakloze was een gewone man.

Nazorg

(2) Het tweede incident vond plaats in Long Island (New York, VS) in de laatste week of zo van december 2000. Ik had in het ziekenhuis gelegen met hersenvliesontsteking en had erg geleden onder deze beproeving. Na twee weken ontsloeg ik mezelf uit het ziekenhuis, hoewel ik nog ziek was; ik had niemand om voor me te zorgen en voelde me heel erg alleen en angstig, omdat ik wist dat ik mezelf moest verplegen om weer gezond te worden. Ik liep het ziekenhuis uit en was me erg bewust van (en dankbaar voor) de frisse lucht en zon op mijn gezicht, toen een haveloos uitziende man met lachende, stralende ogen iets simpels zei wat ik me niet meer kan herinneren (iets als ‘hallo’ of ‘fijne dag’).
Maar ik voelde iets van hem dat maakte dat ik me in die snelle uitwisseling omarmd voelde. Nadat hij me gepasseerd was, draaide ik me om om naar hem te kijken (een beetje verward, zou ik eraan toe kunnen voegen), maar hij was weg. Ik had toen het gevoel alsof dat een soort geschenk was. Ongeveer een jaar later hoorde ik over de Wereldleraar en vroeg me af of die man Maitreya of de Meester Jezus was.
M.T., Valley Stream (NY, VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man de Meester Jezus was.

Buiten de tijd

Medio 2005 reisden mijn dochter en ik van San Diego naar Los Angeles. Het was vrijdagmorgen en erg druk op de snelweg in Norwack (Californië, VS).
We raakten betrokken bij een auto-ongeluk dat moeilijk te beschrijven is. De schade-expert vertelde me zelfs dat het in haar ervaring zeer ongewoon was.
Ik zat op de tweede strook van het midden van de vier banen tellende weg naar het noorden, toen ik een motorrijder zag die op de weg lag in de rijbaan links van de mijne, het dichtst bij het midden van de weg. Ik kon stoppen en deed dat ook om ervoor te zorgen dat hij en zijn motor niet overreden zouden worden. Het volgende moment kwam er van achter de motorrijder een heel grote personenwagen aan en omdat de chauffeur niet in staat leek hem te ontwijken reed hij richting mijn auto. Het leek alsof zijn auto frontaal op de mijne zou botsen en ernstig zou beschadigen, en mij en mijn dochter zou verwonden.
Als in slow motion maakte de auto een ogenschijnlijk onmogelijke draai en schampte slechts de voorkant van mijn auto, reed dwars over twee rijbanen met verkeer dat bumper aan bumper stond, om op de buitenste rand van de snelweg tot stilstand te komen, zonder één andere auto op de weg te raken.  Toen de hulpdiensten aankwamen, was iedereen verbaasd. Er heerste bijna een gevoel alsof alles buiten de tijd plaatsvond en alle betrokkenen waren rustig en bezorgd om elkaar. Ik ben er zo zeker van dat er goddelijke tussenkomst was. Zelfs de beschadigingen aan mijn auto waren relatief gering. Heb ik gelijk?
M.P., Half Moon Bay (Californië, VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de Meester Jezus ingreep om hen te redden.

Kruisen van licht in Duits ziekenhuis

Op 8 februari 2005 was ik ’s morgens vroeg om zes uur buiten het ziekenhuis waar ik werk, en het was nog donker. Op een van de ramen daar was een prachtig goudkleurig licht zichtbaar, in de vorm van een diamant, de hoeken waren met elkaar verbonden door stralen die donkerder goud waren, dieper gekleurd, zodat ze in het midden een kruis vormden met gelijke armen.
Er waren geen andere grote ramen tegenover waardoor het licht op deze kon reflecteren. Als ik pal voor de deuren stond was het kruis recht voor me en als ik naar de ene kant schoof leek het alsof het kruis ook bewoog, zodat het altijd recht voor me was. Het leek net een hologram. Hoe langer ik keek des te indrukwekkender werd het: Het voelde alsof alle lasten weggenomen werden, alsof totale vrede en goddelijke liefde mijn hart instroomden en mijn hele wezen omarmden. Andere collega’s zagen de kruisen ook en waren op dezelfde manier ontroerd.
Werden deze kruisen van licht gemanifesteerd door Maitreya?
A.B., Offenburg (Duitsland).
Benjamin Creme bevestigt dat de kruisen van licht echte manifestaties van Maitreya zijn.

Zaak heropend

Half januari 2006 verloor ik mijn bril. Ik baalde hiervan, want het was een nieuwe en niet de goedkoopste.
Ik betrapte mezelf erop om, heel kinderlijk, wel drie keer in de brillekoker te kijken, terwijl ik wist dat die leeg was.
Een paar weken later werd ik wakker met de absoluut dwingende gedachte: ga in de brillenkoker kijken. De koker zat in mijn tas, en voilà, daar was mijn bril!
Mag ik vragen wie mij hielp?
M.N., Bilthoven.
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de hulp van Maitreya kwam.

Blijvende indruk

Op de avond van 1 oktober 1998, na Transmissie-meditatie, liepen mijn vriendin en ik naar de auto. Het was donker op straat. Toen we op het punt stonden de straat over te steken, stopte er een auto voor ons. De bestuurder, een jonge, erg knappe man, vroeg mijn vriendin de weg naar het grootste plein in de stad. Toen ik zijn stem hoorde, was ik erg onder de indruk. Er sprak liefde, rechtvaardigheid en oprechte vriendelijkheid uit. Het raakte mijn hart.
Mijn vriendin legde uit hoe hij er kon komen, hij bedankte haar en reed langzaam weg. Toen we langs dat plein naar huis reden, zagen we zijn auto niet.
De volgende dag op weg naar kantoor voelde ik vreugde en bereidheid om mensen te helpen, om de banden aan te halen met mijn relaties en contact op te nemen met diegenen die de laatste tijd ver uit mijn hart leken. Steeds wanneer ik in de volgende paar dagen weer aan de ontmoeting met de onbekende dacht, voelde ik weer hartelijkheid en liefde. Het leek alsof het stroomde naar de mensen aan wie ik dacht.
Hebben we een Meester van Wijsheid ontmoet?
M.V., Novo Mesto (Slovenië).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘bestuurder’ de Meester Jezus was.