Artikel van de meester - april 2006

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Tekenen in overvloed

door de meester —, via Benjamin Creme

Telkens wanneer de mens voor een dilemma staat, zoals nu, niet zeker of hij voor- of achteruit zal gaan, naar links of naar rechts, doet zich een interessant verschijnsel voor: er wordt naar tekenen gezocht, zelfs door degenen die niet in tekenen geloven; onverklaarbare gebeurtenissen krijgen serieuze aandacht en betekenis; mensen zoeken naar de sleutel die de deur zal openen waardoor zij de toekomst binnen moeten gaan, vooralsnog onzeker wat die toekomst voor hen kan inhouden.
De tekenen die hen kunnen leiden zijn er in overvloed, maar mensen zijn de wonderen die hun al vele jaren met gulle hand zijn geschonken, gauw vergeten. Dus merken ze merendeels niet de aanwijzingen op waar zij juist naar zoeken en om bidden.
De tijd breekt spoedig aan dat de mensen zich de tekenen zullen herinneren en deze zullen aanvaarden als ware voorboden van de dagen die zullen komen. Zij zullen ze begrijpen als een manifestatie die gepland is om samen te vallen met het verschijnen van Maitreya en Zijn groep van Meesters in deze unieke periode in de geschiedenis van de wereld. Veel en gevarieerd waren deze signalen aan de mensen dat er nu iets gedenkwaardigs en wonderschoons op Aarde gaande is. Voor wie ogen heeft om te zien, fungeerden ze als geheugensteuntje voor de mens dat vele gebieden van het leven nog onbekend en mysterieus zijn, dat er wetten zijn waarvan de mensen slechts weinig weten en, bovenal, dat de mens niet alleen is.

Bevestiging

Aangezien er tekenen zijn, zijn er ook makers van de tekenen. Alle godsdienstige groeperingen verwachten en zien uit naar de goddelijke openbaring van hun keuze en lezen de tekenen als bevestiging van hun geloof. Die bevestiging schraagt hen in hachelijke tijden en geeft hun hoop voor een betere toekomst. Op deze wijze wordt een klimaat van hoop en verwachting geschapen onder vele miljoenen en worden zij voorbereid op de gebeurtenissen die nu ophanden zijn. Weinigen kunnen de tekenen ontkennen, ofschoon hun betekenis nog onduidelijk is. Zij verlevendigen de intuïtie en verbeelding van de mensen, en openen hun hart voor de openbaringen die komen gaan.

Eindeloos

Van beelden die wenen en bewegen tot lichtpatronen die de gevels van gebouwen over de hele wereld versieren; van stralende kruisen van licht tot melkdrinkende hindoegoden, de tekenen zijn eindeloos. Slechts weinigen kunnen onberoerd zijn gebleven door deze wonderen.
Twijfelaars en sceptici zijn er natuurlijk altijd. Maar niet lang meer. Zeer spoedig zal het klimaat van verwachting groeien en krachtig doordringen tot het denken en het hart van mensen overal, en in die verwachtingsvolle sfeer zal Maitreya binnentreden en Zijn openbare missie beginnen. Zo zal het zijn.