Licht
een compilatie

Hier volgt een selectie van uitspraken van Maitreya (uit Boodschappen van Maitreya de Christus en Maitreya’s leringen — de Wetten van het Leven), Benjamin Creme’s Meester (uit Een Meester spreekt) en Benjamin Creme, over het thema Licht.

Mijn Aanwezigheid veroorzaakt zulke veranderingen in de wereld, dat de informatie over Mijn bestaan weldra zal worden bevestigd. De mensen zullen vragen: hoe kan dit; waar komt dit nieuwe licht vandaan? De aloude scheidslijnen zullen samenkomen en versmelten; de mensenzonen zullen een hoger Licht ontwaren, en wanneer zij hun gezicht naar dat Licht keren, zullen zij Mij vinden, wachtend om hen te leiden. (Maitreya, uit Boodschap nr. 44)

Telkens wanneer een nieuw Licht de wereld instroomt, zijn de gevolgen vérreikend, hoewel niet altijd direct waarneembaar. Op subtiele wijze brengt dat Licht, via de gebieden, nieuwe verhoudingen tot stand, en beïnvloedt het de aard van de materie zelf. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘Het Vurige Licht’, Een Meester spreekt)

Neem Mijn eenvoudige woorden op in je hart. Laat ze daar groeien en bloeien en Licht voortbrengen. Neem ook Mijn liefde op in je hart. Zend die naar je broeders en maak het duister Licht. Houd vast aan Mijn Doel: de mensen tot God te brengen. Help Mij zo, Mijn vrienden, en dien het Plan goed. (Maitreya, uit Boodschap nr. 95)

Deze komende tijd zal bekendstaan als het Tijdperk van Licht, en Licht in al zijn betekenissen en vormen zal het domein worden van de mens. Nu al zijn er tekenen, voor wie kan zien, dat de mens aan de deur klopt die toegang geeft tot het Huis van Licht. Oeroude duisternis en onwetendheid worden uitgebannen nu de mensen worstelen met de consequenties van nieuwe inzichten en technologie. Spoedig zal de Wetenschap van Licht, de Goddelijke Wetenschap, aan de verwonderde blik van de mens worden onthuld, en zal een belangrijke mijlpaal in de evolutionaire reis van de mens bereikt zijn.
Tot nu toe hebben slechts enkele specialisten toegang tot deze Wetenschap van Licht, maar er worden al stappen ondernomen om de vruchten ervan beschikbaar te maken voor allen. In ieders behoeften aan energie en licht zal veilig en eenvoudig worden voorzien, en voor dit doel zal de zon zelf worden aangewend. Verenigd in liefde onder het Vaandel van Maitreya zullen de mensen nieuwe wegen banen naar de sterren. Naarmate de mens haar mysteries onderzoekt, zal de natuur haar geheimen prijsgeven en de geordende schoonheid onthullen die aan alles ten grondslag ligt. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘Het Tijdperk van Licht’, sep. 1989, Een Meester spreekt)

Er komt een nieuwe technologie die de “lichttechnologie” wordt genoemd. Daarvoor zal licht gebruikt worden dat rechtstreeks van de zon afkomstig is. Alle bestaande energiebronnen zullen in onbruik raken. De nieuwe energie zal in elke energiebehoefte van de mensheid voorzien. En ze zal vanzelfsprekend door geen enkel individu en geen enkele groep gemonopoliseerd kunnen worden. Die energie is overal, vrij toegankelijk voor iedereen en is onuitputtelijk in haar toepassingen. Ze zal ook medische toepassing vinden in verband met een geavanceerdere vorm van de genetische manipulatie waar de mens zich al mee bezighoudt… Vervoer zal zo schijnbaar bewegingsloos worden, zo geluidloos en trillingvrij, dat vermoeidheid zal verdwijnen en dat we lange reizen kunnen maken zonder ons moe te voelen. (Benjamin Creme, Maitreya’s Missie, deel III)

Door de eeuwen heen heeft de mens steeds het licht gezocht dat hij achter zijn onwetendheid en angst bespeurt. Bedreigd door donkere en ontzagwekkende rampspoed, werkelijk of verbeeld, keert hij zich instinctief naar binnen, roept hij het licht aan van zijn ziel en zoekt daarin zijn leiding. Zulk handelen is slechts natuurlijk, want diep in het bewustzijn van iedere man, vrouw en kind ligt het besef een ziel te zijn. Naarmate vooruitgang wordt geboekt op het evolutiepad verdiept die zekerheid zich, wordt de bewuste verbinding tussen de ziel en haar voertuig versterkt, en wordt het licht van de ziel sneller gevonden en gekend. Zo groeit het licht van inzicht. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘Het tijdvak van licht’, juni 1994, Een Meester spreekt)

Er is een occulte uitspraak: “En in dat licht zult ge licht zien.” In het licht van de ziel kunnen we een hoger licht zien, een helderder, een dynamischer, een creatiever licht. Alles wat we van de ziel ontvangen vervult de onmiddellijke behoefte, het punt dat we hebben bereikt. Maar terwijl we ontvangen op het niveau waar we staan, ontvangen we tevens van de ziel de intuïtie dat erboven nog iets anders is. (Benjamin Creme, Maitreya’s Missie, deel II)

Men moet begrijpen dat vreugde de natuurlijke toestand is, die ten grondslag ligt aan zowel geluk als leed. Wanneer ze onthuld wordt, straalt ze haar licht uit — het licht van de Ziel — over haar hele omgeving en openbaart de liefde die de aard van God is. Liefde en vreugde gaan samen in het hart dat zuiver is en niet vertroebeld door angst, haat of de pijn van wanhoop. Ban angst uit je hart en ken vreugde. Bevrijd jezelf van haat en ken de betekenis van liefde. Werp donkere wanhoop van je af en sta in je ware licht. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘De vreugde van het leven’, Een Meester spreekt)

Mijn vrienden, Mijn kinderen, Ik ben hier om jullie te laten zien dat de mens een waarlijk schitterende toekomst wacht. Getooid in alle kleuren van de regenboog, stralend in het Licht van God, zal eens de mens fier zijn goddelijkheid tentoonspreiden. Dit beloof Ik jullie. (Maitreya, uit Boodschap nr. 4)

Stel je dan een toekomst voor waar het niemand aan iets ontbreekt. Waar de talenten en creativiteit van alle mensen hun goddelijke oorsprong uitdrukken. Waar oorlog geen plaats heeft in hun gedachten en goede wil zijn weldadige net over ieders hart en denken uitwerpt. Stel je steden voor van licht, verlicht door het Licht Zelf — zonder de huidige ellende en ontberingen; stel je vervoer voor, snel en geluidloos, dat slechts aangedreven door licht de verafgelegen werelden en zelfs de sterren binnen ons bereik brengt. Zo’n toekomst wacht de mannen en vrouwen die de moed hebben om samen te delen. Zo’n toekomst wacht de dapperen die Vrijheid liefhebben. Zo’n glorieuze toekomst wacht degenen die ernaar verlangen de betekenis en het doel van het leven te begrijpen. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘De Blauwdruk van de toekomst’, Een Meester spreekt)