Tekenen van de tijd - jan/feb 2006

Redding bij olie-explosie Londen

De op vier na grootste olieopslagplaats van het VK in Buncefield (Herfordshire, ten noorden van Londen) is een terrein van 41 hectare waar 20 reusachtige tanks stonden, die elk miljoenen liters benzine, kerosine en dieselolie bevatte. Op 11 december 2005 ontploften die bij de grootste explosie ooit in Europa in vredestijd. De tankwagenchauffeur Terry Hines belde het nieuwsprogramma van Sky televisie met het verhaal van zijn buitengewone ontsnapping aan de dood.
Terwijl hij met vier andere tankwagenchauffeurs bij het depot in de rij stond om zijn tankwagen te vullen, zo vertelde hij, zag hij een fijne nevel uit de zijkant van een van de enorme opslagtanks komen, maar als beginnend chauffeur veronderstelde hij dat het een soort koelingsoperatie moest zijn. Andere chauffeurs hadden het niet opgemerkt. Maar plotseling “zei een man op het voorterrein tegen ons dat we zo snel mogelijk weg moesten gaan.” De groep liep richting de uitgangspoort, toen er achter hen een gigantische explosie plaatsvond; de dichtstbijzijnde opslagtank was ontploft. Ze maakten zich uit de voeten — “we hadden in ons leven nog nooit zo hard gerend” — terwijl stukken leiding en metalen scherven langs hen heen vlogen. Ondanks de enorme kracht van de explosie (die 2.5 op de schaal van Richter registreerde en waarvan inwoners dachten dat het een atoombom was) liepen de mannen slechts kleine snijwonden en blauwe plekken op, met als ergste verwonding een snijwond aan een knie.
De plaatselijke politie beschreef het als wonderbaarlijk dat niemand was omgekomen, en het dagblad de Times bracht het verhaal onder de kop “Zondagwonder bij enorme ontploffing met veel schade maar zonder doden”. (Bron: Sky News, BBC, Times, VK)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man op het voorterrein die de mannen waarschuwde, Maitreya was.)

Lichtverschijnsel bij de VN

Iedereen kent de onverzoenlijke houding van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad tegenover Israël, en het onaanvaardbare karakter van diens publieke uitspraken. Share International onderschrijft zijn ongeremde polemiek niet.
Niettemin, toen president Ahmadinejad op 17 september 2005 bij de Verenigde Naties in New York de wereldleiders toesprak, werd gemeld dat hij tijdens zijn toespraak omgeven was door een stralend licht. Onze informatie is dat het licht werd gemanifesteerd door Maitreya.
Ooggetuigen meldden een stralend licht te hebben gezien dat de president omgaf toen hij begon te spreken en gedurende zijn hele toespraak zichtbaar bleef. Hijzelf zei later dat hij iets ongewoons voelde gebeuren.
Aan het einde van zijn toespraak zei president Ahmadinejad: “Van het begin der tijden heeft de mensheid verlangd naar de dag dat rechtvaardigheid, vrede, gelijkheid en mededogen de wereld omhullen. Wij allen kunnen bijdragen tot de vestiging van zo’n wereld. Wanneer die dag aanbreekt, zal de ultieme belofte van alle goddelijke religies vervuld worden met de verschijning van een volmaakt menselijk wezen die de opvolger is van alle profeten en godvruchtige mensen. Hij zal de wereld leiden naar rechtvaardigheid en absolute vrede. O machtige God, ik bid u de verschijning te bespoedigen van uw laatste vertrouweling, de beloofde, dat volmaakte en zuivere menselijke wezen, de ene die deze wereld met rechtvaardigheid en vrede zal vullen.”
President Ahmadinejad, een sji’ietische moslim, heeft zijn overtuiging bekendgemaakt, net als ook vele andere sji’ieten, dat de verschijning van de Imam Mahdi ophanden is. Sommige commentatoren wijzen dit van de hand als politiek opportunisme, maar begin november 2005 vertelde Ahmadinejad aan Iraanse religieuze leiders dat hij het als de missie van zijn regering zag om de weg voor te bereiden “voor de glorieuze verschijning van de Imam Mahdi — moge God Zijn verschijning bespoedigen”. Meer recentelijk heeft hij toehoorders verteld dat de verschijning van de Imam Mahdi binnen twee jaar zou gebeuren. Zoals lezers zullen weten is de Imam Mahdi een van de namen waaronder Maitreya wordt verwacht. (Bron: Channel 4 News, UK; www.un.org)

Foto's van deze maand