Artikel van de meester - jan/feb 2006

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Het wonder aan de deur

door de meester —, via Benjamin Creme

Er zal spoedig een tijd aanbreken dat de mensen onbetwistbaar zullen weten dat de Christus opnieuw onder ons is. Mensen van alle geloven verwachten Hem als de Heilige, de Kenner van God. De mensen zullen Hem leren kennen als een Broeder en Leraar Die borg zal staan voor hun goddelijkheid. Op het ogenblik wacht Hij geduldig het moment van Zijn verschijnen af om voor, en ten overstaan van, de wereld te werken. Maar zelfs terwijl Hij wacht, werkt Hij onafgebroken voor alle mensen. Niet één seconde wendt Hij Zijn blik af of onthoudt Hij hun Zijn liefde. Elk moment omvat die liefde allen die haar kunnen absorberen en dringt heimelijk hun hart binnen. Zo ondersteunt Hij de wereld van de mensen, beschermt en leidt Hij haar met wijsheid. Wees voorbereid om een broeder te zien, maar één Die een nieuwe staat van Broederschap is ingegaan, gekomen om te helpen en te onderwijzen, en door Zijn liefde te verlossen.
De tijd tot Zijn openbare verschijning is kort. Vat hieruit moed en verlevendig je dienstbaarheid uit Zijn naam. Maak bekend dat Hij in jullie midden is en beroer het hart van hen die deze blijde tijding nog niet kennen. Vervul je levensdoel en kom de belofte na die je lang geleden hebt gedaan.

Vol verwachting
De wereld wacht, alert, vol verwachting, zonder de reden van haar hoop te kennen. Ook kreunt de wereld, van ellende en angst, verlangend naar hulp en het einde van lijden. Maitreya zal laten zien dat de tijd is aangebroken om de eeuwenoude problemen aan te pakken die mensen verdelen, die arm en rijk teweegbrengen, die oorlog veroorzaken en de planeet laten wegkwijnen. Hij zal eveneens aantonen dat er met de dag minder tijd is om onze planeet weer gezond te maken.
Maitreya zal de mensen de reden van hun aanwezigheid op Aarde onderrichten, en de methode om dat doel te volbrengen. Hij zal laten zien dat in eenieder een Wezen van Licht bestaat en hen inspireren om dat Wezen te worden. Hij zal hen eraan herinneren dat er tussen hen en God niets staat dan onwetendheid en angst. Hij zal de mensen bevrijden van hun schuldgevoel en hen naar vreugde wenden. Hij zal de mensen laten zien dat zij, zonder schuldgevoel en vrees, liefde zullen kennen.
Begrijp goed dat dit een tijd is als geen andere, één die nooit zal weerkeren. Het is een tijd van heldendom, moed en heiligheid. Gebruik deze tijd om je verbondenheid met elkaar en met Maitreya te versterken. Werk voor Hem als nooit tevoren. Wees niet bevreesd, want de tijd is nabij dat je Hem zult zien en zult weten dat je niet vergeefs gewerkt hebt.
Zo is het, vrienden en werkers in het Licht. Schijn dat licht ver en laat je broeders en zusters ontwaken die nog niet het wonder kennen dat zich in deze wereld van ons voltrekt.