Vragen en antwoorden - juli 2006

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. U zegt dat de energie van kernsplitsing gevaarlijk is en die van koude fusie niet. In Japan is er een installatie voor fusie-experimenten en er wordt gezegd dat fusie gevaarlijk is.
A. Er kunnen best experimenten met kernfusie zijn, die zijn er op vele plaatsen in de wereld, maar tot dusverre is er niemand met een instrument gekomen dat uit commercieel oogmerk de moeite waard is om te ontwikkelen. Er bestaat een proces, dat nog ontdekt moet worden, dat niet duur en veilig is, waarbij gebruikgemaakt wordt van een eenvoudige waterisotoop.
Ook, en dit is misdadig, zijn er gevallen van een zeker fusieproces dat is ontwikkeld en opgekocht door de kernsplitsingsautoriteiten, en in dat instituut op een plank of in een kluis ligt, in afwachting van verdere ontwikkeling — wat nooit zal gebeuren, omdat het miljoenen dollars in gevaar brengt die enkele mensen verdienen met kernsplitsing.
Er zijn ook veel plannen voor auto’s die geen benzine nodig hebben, die in kluizen van de grote autofabriekanten liggen, totdat de olie opraakt.
Onze planeet hinkt, sukkelt door de ruimte. Door ons misbruik van de hulpbronnen, door de ongezonde wedijver tussen de landen, hebben wij de planeet ziek gemaakt. Het herstel van de gezondheid van onze planeet moet, nadat de miljoenen mensen die van honger omkomen zijn gered, de hoogste prioriteit krijgen.
De ergste vervuiling die alles vergiftigt — de wateren, de lucht, de rivieren, de zeeën — is kernstraling die wij niet kunnen zien of meten. We bouwen over de hele wereld kernreactors, maar onze wetenschappers kunnen de gevolgen van hun daden uit onwetendheid niet zien. De instrumenten die ze hebben om de straling te controleren en te meten zijn onnauwkeurig en kunnen de straling op hogere gebieden niet registreren. Zij kennen slechts het grofstoffelijke gebied, maar er zijn zeven stoffelijke niveaus. Boven het grofstoffelijke gebied zijn vier gebieden die etherisch zijn, maar nog steeds stoffelijk. Onze wetenschappers kunnen niet meten boven de niveaus van de grofstoffelijke gebieden, zo inaccuraat zijn hun instrumenten, terwijl de ergste gevolgen van straling zich voordoen op de hoogste vier gebieden. Het feit dat de ziekte van Alzheimer in toenemende mate op steeds jongere leeftijd voorkomt, is het directe gevolg van deze vervuiling. We moeten nog veel leren. Wat meer bescheidenheid is heel erg op zijn plaats.

V. Was de grootschalige en zeer publieke anti-terreuroperatie in Londen op 3 juni 2006 een reactie op een echte dreiging of diende het voornamelijk propagandadoeleinden?
A. Het werd niet gedaan voor propagandadoeleinden, maar er was ook geen echte dreiging. De politie dient natuurlijk te reageren op alle zogenaamde ‘inlichtingen, hoe minimaal ook, die ze van willekeurig welke bron ontvangt, maar in dit geval lijkt ze sterk overtrokken gereageerd te hebben!

V. De film The Da Vinci Code is zojuist uitgekomen. Van Leonardo da Vinci’s beroemde schilderij Het Laatste Avondmaal wordt gezegd dat het verborgen codes bevat. 1) Is dit waar? 2) Is de persoon naast Jezus Maria Magdalena? 3) Hadden Jezus en Maria Magdalena een kind?
A. 1) Nee. 2) Nee, Johannes. 3) Nee. Het boek en de film The Da Vinci Code zijn pure fictie.

V. Kunnen kinderen de Zegening op Verklaringsdag ervaren?
A. Op Verklaringsdag zal iedereen boven de 14 jaar Maitreya’s woorden in zijn/haar denken, in de eigen taal, horen. Het is niet een kwestie dat jongere kinderen Zijn Zegening niet kunnen ervaren — integendeel, maar het hangt er meer van af of hun denkvermogen Zijn boodschap kan opnemen en begrijpen.

V. In 2004 werd Shankaracharya van Kanchi (zuid-India) gearresteerd op beschuldiging van moord. Uit protest tegen zijn arrestatie gingen moslims en hindoes samen de straat op. Enkele hindoe-monniken zijn bang voor een ‘veroordeling door de media’. 1) Zitten er samenzweringen van politici achter de arrestatie van Shankaracharya uit eigenbelang, zoals in het geval van Swami Premananda? 2) Zit er achter de samenzweringen tegen spirituele leraren de kracht van de zogeheten Zwarte Loge? 3) Zijn het voornamelijk hindoe-geestelijken die het doelwit zijn, nu Maitreya in hindoetempels in Londen onderricht?
A. 1) Ja. 2) Nee. 3) Nee. De aanvallen op geestelijk leiders in India zijn afkomstig van seculiere, rechtse groeperingen die menen dat zij bezig zijn een ‘modern’ India te creëren, dat niet langer onder de invloed is van ‘bijgeloof en religieuze corruptie’, die India volgens hen in het verleden hebben vastgehouden.

(Vragen die gesteld werden tijdens een lezing door Benjamin Creme in Londen)

V. Waarom moeten we wachten om Maitreya te zien? Niet iedereen kan wachten tot dit gebeurt!
A. U zult moeten wachten, omdat er een moment is dat het best mogelijke moment is voor Maitreya om te verschijnen en dat moment zal Hij kiezen. U moet Hem vertrouwen. Daar gaat het om. Mensen missen het vertrouwen. U heeft niemand anders om te vertrouwen.
Vraagsteller: Ik vertrouw mijzelf!
U vertrouwt uzelf? Goed, verander de wereld, maak iedereen morgen gelukkig! U krijgt dat niet voor elkaar. U moet de Wereldleraar vertrouwen, dat Hij ons helpt, omdat Hij zo wijs is, de Heer van Liefde, die de Liefde van God belichaamt. Als u er niet op kunt vertrouwen dat Hij weet wat het beste moment is, wie kunt u dan nog vertrouwen? Heb vertrouwen, ontspan u en wees niet zo ongeduldig.
Vraagsteller: Dat is mijn aard!
Ik weet dat het uw aard is! Maar, weet u, uw aard is uw conditionering.

V. In tegenstelling tot de eerdere destructieve neigingen van de Britse regering, lijken de huidige verklaringen, wat betreft schuldaflossing, de [VN-Economische] Commissie voor Afrika, enzovoort, overeen te komen met Maitreya’s prioriteiten. Kan uw Meester aangeven wat de bewustzijnstoestand van het volk is?
A. Volgens mijn Meester is het Britse volk een van de verder gevorderde volken.
Toehoorder: Dat weten we allemaal!
Misschien weten we dat op een manier die niet waar is, en weten we niet in welke zin het wel waar is. Dat is het punt. De verschillen zijn minimaal, maar er zijn drie oude volken, die, door hun leeftijd, enigszins meer ontwikkeld zijn dan andere. Dat zijn Groot-Brittannië, Frankrijk en Japan.
Toehoorder: Duitsland!
Duitsland is een erg jonge natie. Het is een erg oud volk, maar als een verenigde natie is het jong. Het feit dat de Westerse machten naar het zich laat aanzien althans hun aandacht op Afrika richten en iets van de schuld en van de ergste ellende van het dagelijks leven van vele Afrikanen verlichten, terwijl het nog bij lange na niet genoeg is, is een teken dat ze beginnen te reageren op de energieën van Maitreya. Deze energieën stromen al op z’n minst 25 jaar de wereld binnen, maar het kost tijd om ze te absorberen en ernaar te handelen. Eindelijk heeft de mensheid genoeg geabsorbeerd, de oude patronen zijn voldoende uiteengevallen om een nieuwe visie en nieuw initiatief toe te laten, die voornamelijk door Gordon Brown, de minister van Financiën van het Verenigd Koninkrijk, naar voren worden gebracht.

V. Kunt u ons zeggen hoe we Heer Maitreya kunnen benaderen om ons te beïnvloeden om het juiste te doen in onze eigen omgeving?
A. We hebben een foto van de ‘hand’ van Maitreya. Neem een kopie van die ‘hand’ en roep Zijn hulp aan. Kijk naar de hand en vraag Hem via de hand om hulp. Vraag Maitreya om hulp voor alles waar je maar hulp bij nodig hebt.
Toehoorder: Ik had pijn en legde mijn hand op de ‘hand’ en binnen vijf minuten was de pijn weg.
U bent een man van vertrouwen.
Toehoorder: Ik ben een man van vertrouwen.

V. Een punt van kritiek op Sai Baba dat ik heb gehoord, is dat hij goedkope goocheltrucs verricht. Ik heb vele van zijn volgelingen ontmoet die ringen hebben die er heel goedkoop uitzien. Hij zegt dat hij geschenken haalt uit de elementale velden.
A. Hoe hoger je staat, des te meer mensen er zijn die je willen neerhalen. Je kunt niet hoger staan dan Sai Baba. Zij die tegen Hem zijn, willen Hem ten val brengen. Hij hoeft geen goedkope ringen te kopen, Hij kan ze zonder inspanning maken. Voor Hem is dat geen wonder. De persoon die de ring krijgt, is sprakeloos, omdat hij een goedkoop ringetje heeft dat door Sai Baba gemaakt is.
Toehoorder: Mijn kritiek is dat hij geschenken neemt van het elementale veld.
Maar u weet niet of Hij het niet terugzet!