Artikel van de meester - juli 2006

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Het pad van Liefde en Vrede

door de meester —, via Benjamin Creme

Gelukkig voor de mens is hij nooit van hulp verstoken wanneer die nodig is. Hoe moeilijk ook de omstandigheden, hoe groot en ernstig ook de gevaren die zich aan hem voordoen, van één ding kan hij zeker zijn: hij zal nooit door zijn Oudere Broeders aan zijn lot worden overgelaten. Keer op keer in de lange geschiedenis van de mensen, wanneer alles verloren en de toekomst van de mens levensgevaarlijk onzeker scheen, is Onze hulp beschikbaar geweest en het pad voorwaarts voor de mens opnieuw hersteld. Zo is het ook thans in deze tumultueuze tijd, nu mensen in een maalstroom van tegenstrijdige krachten staan, onzeker van de volgende stap en welhaast overweldigd door de enorme omvang van de taak.
Terwijl wij uit Onze eeuwenoude verblijfplaatsen naar voren treden, richten Wij Onze gedachten en daden op het helpen van Onze zwoegende broeders. Om door Ons voorbeeld te laten zien dat alles nog niet verloren is, dat er een andere en betere weg bestaat voor de mens om zijn leven in te richten, dat eenheid en geluk voortkomen uit rechtvaardigheid en vrijheid, dat samen delen de natuurlijke werking is van eenheid en het eenvoudige antwoord op alle rampspoed van de mens.
Mensen moeten het geschenk van Wijsheid dat Wij te geven hebben, willen ontvangen. De Grote Wet staat niet toe dat dit wordt opgelegd. Dus moeten mensen helder kijken naar de gevaren die hen belagen, en zo hun besluit en keuze maken.
Dat zij leiding nodig hebben, is buiten kijf (hoewel velen zouden ontkennen dat dit het geval is of dat ze gevonden kan worden) en deze leiding zal Maitreya de mensen Zelf aanbieden ter overweging en wijs beraad.

Eén
In antwoord daarop moeten mensen zichzelf zien als Eén. De oude obstakels naar vrijheid en rechtvaardigheid moeten worden afgedankt; allen moeten delen in de overvloed van de Aarde; allen moeten de taal van vertrouwen leren. Planeet Aarde, ons thuis, moet weer gezond gemaakt worden; haar lucht, grond en wateren gezuiverd, weer veilig gemaakt voor de mens.
Dit zijn de dringende vereisten voor de stabilisering van de Planeet en de gezondheid van haar bewoners. Eenmaal aanvaard, zal er geen terugkeer zijn naar de chaos van het verleden. De mens zal afstand doen van armoede en oorlog, uitbuiting en wreedheid, corruptie en onrechtvaardigheid. Mensen zullen hun Oudere Broeders navolgen en het pad van Liefde en Vrede bewandelen.
Zie deze tijd als de tijd van Beslissing. Alles berust op het antwoord van de mens op Maitreya’s raad. Wij, jullie Oudere Broeders, zijn bezorgd noch zelfgenoegzaam. Wij kennen de reusachtige taak die zowel Maitreya als de mensen wacht. Wij weten eveneens hoe de Tekenen van het Leven te lezen en zijn niet bang. Vreest niet, allen die dit lezen, maar maak overal het feit bekend dat het Herstel van de Aarde nakend is, dat de onrechtvaardigheden van het verleden vervagen en daarmee de oude wijzen van bestuur. Er is een nieuwe Leiding die de mensen de weg wijst, een eeuwenoude, doch immer nieuwe Leiding die de mensen naar de Bergtop voert.