Aankondigingen en feiten - juni 2006


In de loop der jaren heeft Share Nederland artikelen gepubliceerd over Maitreya’s verwachtingen op het gebied van politieke, sociale, ecologische en geestelijke veranderingen in de wereld, zoals deze werden verstrekt door een van Maitreya’s medewerkers uit de gemeenschap in Londen waar hij verblijft. Van tijd tot tijd hebben ook Benjamin Creme en zijn meester hun prognoses van toekomstige ontwikkelingen gegeven. In deze rubriek, “Aankondigingen en feiten”, maken we melding van recent nieuws, gebeurtenissen en commentaren die verband houden met deze uitspraken.

Ontwikkelingen in koude kernfusie

“Kernfusie voor energie-opwekking — een koud, veilig, schoon proces waarbij een gewone waterisotoop gebruikt wordt die overal beschikbaar is — zal in alle toekomstige energiebehoeften van de mensheid voorzien. Dit zal ons ter beschikking worden gesteld zodra samen delen de economische norm is.” (Benjamin Creme, Share International, december 1988)
In 1989 maakten de doctoren Martin Fleischmann en Stanley Pons van de universiteit van Utah voor het eerst gewag van succesrijke experimenten met koude kernfusie, wat hen slechts kwam te staan op spot van collega-wetenschappers omdat de experimenten niet consequent herhaald konden worden. Dr Fleischmann, die docent Elektrochemie was geweest aan de universiteit van Southampton (VK), lid van de Royal Society en raadsvoorzitter van het Internationale Genootschap van Elektrochemie, was jarenlang een roepende in de woestijn, maar bleef werken aan kwantumelektrodynamica die volgens hem coherente fusieverschijnselen bij lage temperatuur mogelijk moest maken. Nu gaat dr. Fleischmann aan de slag bij D2Fusion, een nieuwe producent van fusieapparatuur voor energie-opwekking in Californië (VS), waar hij als hoofd onderzoeksadviseur zal werken aan prototypes van verwarmingsmodules op basis van kernfusie voor huishoudelijk en industrieel gebruik.
Het persbericht van het bedrijf beschrijft koude kernfusie als de samensmelting van twee kernen van deuterium (zware waterstof) tot een enkelvoudig heliumatoom, die slechts gepaard gaat met een hitte-uitbarsting. In tegenstelling tot de thermonucleaire kernfusie van waterstof waarvoor temperaturen vereist zijn als die op de zon, kan koude kernfusie tot stand gebracht worden bij normale temperaturen, zonder dat er gevaarlijke straling vrijkomt. D2Fusion gebruikt de term ‘vaste-stoffusie’ in plaats van ‘koude kernfusie’ als nauwkeuriger beschrijving van het proces, dat vergelijkbaar is met de processen die inmiddels bekend zijn in de ‘solid state’-fysica, zoals suprageleiding.
David Kubiak, directeur Communicatie bij D2Fusion zegt dat dit een poging is om bepaalde diepgewortelde politieke en wetenschappelijke weerstand tegen deze technologie te ontwarren, die moeilijk te weerleggen is wanneer ze al in woningen functioneert.
Algemeen directeur van D2Fusion Russ George zegt: “Het genie van dr. Fleischmann heeft een generatie van vermetele onderzoekers geïnspireerd, en inmiddels zijn er duizenden wetenschappelijke rapporten die de realiteit, de veiligheid en de ongelooflijke belofte van vaste-stoffusie bevestigen.” Ook al is onze beheersing van alle processen onvolmaakt, bracht hij naar voren, “we kunnen evenmin de werking verklaren van aspirine, acupunctuur of suprageleiding,” maar dit heeft ons er niet van weerhouden de voordelen ervan te genieten. “We weten nu zeker dat hitteopwekking uit dit proces overvloedig, veilig, goedkoop en reproduceerbaar is en uit het oogpunt van verkoop lijkt me dat een prima uitgangspunt.” (Bron: pesn.com; businesswire.com)