Tekenen van de tijd - juni 2006

Tekenen in overvloed

Al vele jaren wordt Share International bedolven onder foto’s uit de hele wereld met wonderbaarlijke zegeningen en patronen van licht. We hebben inmiddels een enorme voorraad, een fascinerende en ontzagwekkende verzameling foto’s.
Deze keer presenteren we een kleine selectie van de aanhoudende stroom van ‘wonderfoto’s’ die we uit de hele wereld ontvangen, en we willen van de gelegenheid gebruik maken om de lezers te bedanken die ze insturen, in de wetenschap dat ze bijdragen aan het steeds toenemende aantal tekenen die Maitreya’s aanwezigheid in de wereld inluiden.

Beeltenis van Jezus op kleed in kerk

Duizenden mensen hebben in een afgelegen vissersdorp op Prins Edward-eiland, aan de oostkust van Canada, een kerk bezocht om een beeltenis van Jezus te bezichtigen op een kleed dat achter het altaar hangt.
Angela Callaghan, een parochiaan van de rooms-katholieke kerk van St. Simon en St. Thaddeus in Tignish, zag de beeltenis voor het eerst op 3 maart 2006 toen ze vóór het altaar zat te bidden. Het nieuws verspreidde zich snel, en sindsdien zijn vele bezoekers gekomen om het kleed te bezichtigen. Sommigen zien een beeltenis van Jezus, terwijl anderen de beeltenis van Maria zien op het donkerrode kleed waarop een goudkleurige doornenkroon geborduurd is. De kerk heeft het kleed al twee jaar in gebruik, maar dit is de eerste keer dat mensen een beeltenis hebben gezien.
“Ik geloof dat Jezus ons dit met een reden zond; hij wil ons laten nadenken,” aldus een bezoeker. Irene LeClair, een plaatselijke kerkganger, zei dat ze het gelaat van Jezus in het kleed ziet. “Ik weet dat ik het gelaat van God zie,” vertelde ze. (Bron: www.theguardian. pe.ca, www.ctv.ca)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een authentiek wonder is, gemanifesteerd door de Meester Jezus, Wiens gelaat op het kleed te zien is.)

Waterig wonder vervolgd

Eerst was er één — ‘Oscar’, de wondervis, wiens zilverwitte schubben aan de ene kant de naam Allah en op de andere kant de naam Mohammed dragen. Nu zijn er nog twee andere wondervissen, één die het woord Allah draagt en een ander waarop het woord Mohammed te zien is. (Zie Share Nederland, maart 2006, voor het bericht over de wonderbaarlijke albino Oscar-vis.) Moslims uit heel Groot-Brittanië stromen toe om de nieuwe wondervis in een huis in Liverpool (Engeland) te zien. De eigenaar, Ali al-Waqedi, heeft zijn kinderen meegenomen naar de plaatselijke dierenwinkel om hun de dieren te laten zien. “We keken eerst naar de Oscar-vissen, omdat ze zo’n ongewone kleur hadden. Toen zag ik dat een ervan het woord Allah droeg. Het was zó duidelijk, en ik werd er erg blij van,” zei hij. “Toen zagen we dat een andere vis het woord Mohammed droeg, en dat was nog beter … maar om de Allah- en de Mohammed-vis in hetzelfde aquarium te hebben is ongelooflijk.”
Moslim-leiders van de plaatselijke moskeeën zijn er geheel van overtuigd dat beide vissen wonderbaarlijke tekenen van Allah zijn. Sjeik Sadek Kassem, een plaatselijke religieuze leider, zei: “Dit is een bewijs en een teken, niet alleen voor de moslims in Liverpool, maar voor iedereen.” De heer Al-Waqedi zei: “Dit is een teken van Allah aan mij, een geheugensteun, en nu is mijn geloof sterker. Iedereen is zo opgewonden door de ontdekking.” (Bron: Liverpool Echo, VK)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit een authentiek wonder is van Maitreya.)

Huilend beeld in Colombia

Een Maria-beeld in een kerk in Genoy, een stadje in het zuidwesten van Colombia, heeft volgens ooggetuigen tranen gehuild. Het sculptuur met de naam “De Maagd van de rozenkrans” heeft, sinds het verschijnsel in april 2006 begon, duizenden bezoekers getrokken. (Bron: www.nbc30.com; Reuters)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat Maitreya dit wonder manifesteerde.)

Reusachtige ufo “adembenemend”

Op 9 maart 2006 werd boven Putney, Londen, een blinkend zilverkleurig voorwerp waargenomen. Micelle Medhat zat op haar kantoor en keek toevallig uit het raam toen haar aandacht werd getrokken door een vreemd voorwerp in de lucht. Volgens mevrouw Medhat was het glanzend en piramidevormig en leek in de lucht te tollen of te roteren. Het zicht was uitstekend op dat moment. “De zon scheen op het voorwerp en je kon zien dat het erg langzaam ronddraaide. Ik had het gevoel dat er iets vreemds aan was,” zei ze.
Medhat riep toen een collega, Peter Gardiner, om te komen kijken. Beiden keken er enige tijd naar. Gardiner dacht eerst dat hij “een groot, doorzichtig zeildoek” zag, maar “toen glinsterde het en glom het”. Het had een vreemd bewegingspatroon. Het had een opmerkelijke omvang, was misschien wel zo groot als een dak of zelfs een huis”.
De twee collega’s keken verscheidene minuten lang naar het vaartuig, terwijl het roteerde, toen het tenslotte van richting veranderde en uit het zicht verdween. “Ik kan het niet uitleggen en noem het daarom maar een ufo. Het was adembenemend,” aldus mevrouw Medhat. “Hoe meer ik ernaar keek, des te meer realiseerde ik mij dat er iets niet helemaal klopte. Het bewoog zich niet als iets wat ik ooit eerder heb gezien.” (Bron: Wandsworth Borough News, VK)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het een authentieke ufo-waarneming is. Het vaartuig kwam van Mars; de vorm was niet die van een piramide maar van een tetraëder.)

Sai Baba manifesteert Shiva-lingam

Tijdens het Mahashivaratri-feest in 2006 heeft de grote geestelijk leraar Sai Baba in Zijn ashram in Puttaparthi (India) een gouden lingam uit Zijn mond gemanifesteerd.
Een enorme menigte devotees was uit alle windstreken van India en uit het buitenland naar de ashram gestroomd om de gebeurtenis bij te wonen.
Mahashivaratri — het feest van Shiva dat gevierd wordt tijdens de nieuwe maan in februari — is de gunstige nacht waarin de Hindoe-god naar verluidt de Aarde bewandelt. Devotees blijven de hele nacht op om devotionele liederen te zingen.
Sai Baba heeft gezegd: “Net als het OM het geluidssymbool van God is, is de Lingam het vormsymbool of het zichtbare symbool van God.” Pas in de laatste paar jaren is Sai Baba weer begonnen met het manifesteren van de lingam in het openbaar tijdens Mahashivaratri.

Foto's van deze maand (Engels)