Vragen en antwoorden - juni 2006

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Klopt het dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad een ‘overleg’ heeft gehad met de twaalfde Imam van het sji’itisme voordat hij in april 2006 bekendmaakte dat Iran zich in de gelederen van landen heeft geschaard die in staat zijn tot de grootschalige productie van uranium voor de opwekking van kernenergie? Heeft de Iraanse president Maitreya echt ontmoet? Zo ja, welk advies heeft Maitreya de president gegeven?
A. Nee. Maar tijdens zijn toespraak tot de Verenigde Naties in New York op 14 september 2005 zagen leden van Ahmadinejads groep dat hij werd “omringd door licht”. Volgens mijn informatie wat dat een zegening van Maitreya. (Zie Share International, jan./feb. 2006)

V. Gezien het feit dat de opwarming van de aarde niet onmiddellijk zal stoppen, zelfs als de olie uit de teergronden in Canada die (volgens BBC News) 200 jaar mee zou kunnen en de nog grotere voorraden steenkool nooit opgestookt worden, moeten we er dan van uitgaan dat de poolkappen in de komende eeuwen zullen smelten, waardoor vele kustgebieden onbewoonbaar zullen worden?
A. Er zullen stappen worden genomen om dat risico te verminderen.

V. Kunt u uitleggen waarom de opwarming van de aarde zo’n probleem is, terwijl Maitreya “de Aarde iets dichter bij de zon heeft gebracht”? Wordt de opwarming daardoor juist niet verergerd, en zo ja, kunnen we er dan van uitgaan dat eventuele klimaatveranderingen die optreden uiteindelijk niet schadelijker zullen zijn dan wanneer Maitreya deze nogal bizar aandoende actie achterwege had gelaten?
A. Twintig procent van de opwarming is het gevolg van het feit dat de Aarde iets dichter bij de zon is gebracht. Tachtig procent wordt veroorzaakt door ons misbruik van hulpbronnen en uitstoot van gassen. Waarom zou Maitreya dit gedaan hebben? We moeten aannemen dat het binnen de Wet is gebeurd en derhalve ten bate van de mensheid. Grote delen van noord-Europa, Azië, Canada en Rusland, die nu grotendeels en gedurende het grootste deel van het jaar met ijs bedekt zijn, zullen hierdoor buitengewoon vruchtbaar worden om voedsel te verbouwen. Het onderstreept tevens hoe dringend nodig het is dat wij in actie komen om ons deel van de opwarming van de aarde te beperken.

V. 1) Kunt u zeggen of er enige waarheid schuilt in de bewering, op basis van recent onderzoek en geologische aanwijzingen, dat een grote ramp rond 9500 v.Chr. een eind maakte aan wat praktisch een Hof van Eden was en dat die een diep litteken heeft achtergelaten in het collectieve geheugen van de mensheid? 2) Is het mogelijk dat wat er dan ook gebeurd is en kennelijk in de wereldmythologie is vastgelegd, waaronder het verhaal van de vloed uit Noachs tijd, veroorzaakt is door een fragment van een supernova — in oude mythen Faëton genaamd — die ons zonnestelsel doorkruiste?
A. 1) Dat is niet mijn informatie. 2) Volgens mijn informatie deed de Zondvloed zich ongeveer 16.000 jaar geleden voor, als gevolg van de beweging van de Aarde, waardoor het eiland Poseidon (waarvan de Azoren een overblijfsel vormen) in de oceaan verdween.

V. Wat zou een ‘redelijk’ bedrag aan spaargeld zijn dat je voor jezelf kunt houden, voordat je besluit om de rest aan goede doelen te geven?
A. Er is geen vaststaand bedrag dat ‘redelijk’ is. Er zijn veel verschillende niveaus van spaargeld. Het is aan ieder individueel om wel of niet, veel of weinig te geven.

V. Er is de laatste tijd veel geschreven over Maria Magdalena, met name in Dan Browns bestseller De Da Vinci Code, waardoor er hernieuwde belangstelling is ontstaan voor het werk van Margaret Starbird over de relatie tussen Maria Magdalena en Jezus. 1) Kunt u zeggen of hun relatie inderdaad een voorbeeld was voor een gezond evenwicht tussen mannelijk en vrouwelijk bewustzijn, en 2) dat we op weg zijn naar een herstel van dat evenwicht aan het begin van het Gouden Tijdperk, nadat Maitreya naar voren is getreden en ons inspireert tot verandering van de falende structuren van de verschillende patriarchaten?
A. 1) Die zogenaamde relatie is het resultaat van fantasie en sentimentaliteit. De ware relatie tussen deze twee historische figuren was die van Meester en discipel: Maitreya (via Jezus) en de discipel Maria. 2) Ja.

V. Ik hoop dat u temidden van uw drukke schema toch tijd heeft om mijn brief te lezen en mij enige hoop te bieden. Kunt u zeggen in welke staat Nicaragua verkeert? 1) Zijn er, behalve ikzelf, anderen die van Maitreya weten? Ik doe eigenlijk niets en heb geen idee hoe ik iets kan beginnen. Ik heb met twee mensen gesproken en ik weet zeker dat ze zich dat inmiddels niet eens meer herinneren. Excuseer mijn oordeel, maar ze hadden geen belangstelling voor mijn verhaal en ik was te bedeesd en oppervlakkig toen ik hen sprak. In dit land lijkt geen einde te komen aan politieke, bestuurlijke en religieuze corruptie, allerlei tragedies, conflicten, enzovoort. Wat is onze rol of plaats in het Plan van Verlossing? 2) Bezoekt Maitreya ons weleens? Ik weet dat Hij in het verleden aan sommige mensen is verschenen, maar wat zijn de gevolgen of resultaten van die verschijningen geweest? Is dit land dicht bij verlossing?
A. 1) Ja, zoek hen en werk met hen samen. 2) Ja. Houd moed, over de hele wereld staan veranderingen op stapel, inclusief Nicaragua, maar ze zullen niet uit zichzelf gebeuren. Zoals Maitreya zegt: “De mens moet handelen, zijn wil omzetten in daden.”