Het milieu - juni 2006

Maitreya, de Wereldleraar, zegt dat na het redden van de miljoenen hongerende mensen het milieu de eerste prioriteit is in de wereld en dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen, man, vrouw en kind, om de verwoesting te keren die we nu op deze planeet aanrichten.
Wat volgt zijn een aantal uitspraken van Maitreya (Boodschappen van Maitreya de Christus, Maitreya’s Leringen – De Wetten van het Leven*), Benjamin Creme’s Meester (Een Meester spreekt) en Benjamin Creme zelf.

Ik kom om jullie met Mij mee te nemen naar het Nieuwe Land — het Land van Liefde, het Land van Vertrouwen, van Schoonheid en Vrijheid. Ik zal jullie daarheen brengen als je Mij kunt volgen en aanvaarden, Mij laten leiden en begeleiden. En als dit zo is, zullen wij samen een Nieuwe Wereld bouwen: een wereld waarin de mensen kunnen leven zonder vrees, zonder wantrouwen, zonder verdeeldheid; waarin ze samen de overvloed van de Aarde delen, samen de Zegen kennen van Eenheid met onze Bron. Dit alles kan jullie deel zijn. (Maitreya, uit Boodschap nr. 3)

Wanneer Maitreya verschijnt, zal Hij ... oproepen tot grotere verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de planeet: het scheppen van een duurzame en rechtvaardige economie; het beheer van hulpbronnen ten behoeve van toekomstige generaties; de zuivering van het milieu — de lucht, de bodem, de wateren, waarvan alle leven afhangt. Hiervoor zal Maitreya Zich uitspreken en Zijn oplossingen aanbieden. (…) Maitreya zal iedereen oproepen zich aan te sluiten bij Zijn leger van helpers — om het milieu te onderhouden en te zuiveren, om de mensen aan te sporen tot actie in hun eigen belang, om de planeet te reinigen van giftige stoffen en om opnieuw harmonie te vestigen tussen de landen. Zijn taak is niet gering, maar Hij staat gereed om het heersende kwaad te bestrijden — en te overwinnen. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De tijd is gekomen’, SI dec. 1997)

Het milieu is nu de hoogste prioriteit geworden. Binnen enkele jaren zullen denken, geest en lichaam de prioriteit in het leven van de mens zijn. (Maitreya, De Wetten van het Leven)

We beginnen ons te realiseren wat we ons milieu aandoen — dat we geleidelijk de planeet, het levende, ademende, zich ontplooiende voertuig van uitdrukking van een groot Kosmisch Wezen, dat de planeet natuurlijk is, om zeep brengen. We beginnen in te zien dat we niet door kunnen gaan de planeet naar willekeur te plunderen, de lucht, de rivieren en oceanen te vervuilen. Steeds meer bezorgde groepen hebben dit onder de aandacht van regeringen gebracht. Ten langen leste komen regeringen of hun vertegenwoordigers op min of meer regelmatige basis bij elkaar om de problemen te analyseren en te bekijken wat eraan gedaan kan worden. Dit is een nieuwe volwassenheid, een groeiend besef van de mensheid dat zij Eén is, broeders en zusters van de ene mensheid die op deze planeet leeft om een plan uit te voeren, een rol te spelen, die de meeste mensen vooralsnog slechts vaag aanvoelen. Dat we eindelijk serieus nemen wat afzonderlijke groepen al lange tijd onder de aandacht van regeringen hebben gebracht, is een teken dat we onze kwetsbaarheid en ook onze eenheid erkennen. We worden volwassen. (Benjamin Creme, De Kunst van Samenwerking)

Mensen maken zich zorgen om het milieu. Let op hoe dit overal ter wereld plaatsvindt. Als je wilt voelen dat je deel bent van de Almachtige, dan wordt het milieu de spiegel voor het Zelf om te beseffen dat het deel is van de gehele schepping.
Gewaarwording leidt tot zorg om het milieu. Een schoon, gezond en ordelijk milieu brengt je nader tot God. Nog maar een paar jaar geleden nam geen enkele politicus het milieu serieus. Nu is er alom aandacht. (Maitreya, De Wetten van het Leven)

De prille tekenen van een nieuw mondiaal bewustzijn worden zichtbaar naarmate de mensen de noodzaak beseffen van samenwerking bij de aanpak van hun milieuproblemen. Dit voorspelt veel goeds voor de toekomst en toont een juiste reactie op een groot gevaar dat zich aan het ras voordoet: tenzij de schade die nu aan het ecologische evenwicht van de planeet wordt berokkend snel wordt hersteld, zal de levensverwachting van velen drastisch verminderen. Niemand, arm of rijk, is volledig vrij van deze sluipende ondermijning van het menselijke immuunsysteem. Door aantasting van dit systeem brengen de mensen zichzelf in gevaar. (Benjamin Creme’s Meester, ‘De Nieuwe Tijd breekt aan’, SI nov. 1998)

Als de milieuvernietiging niet binnen zeer korte tijd ongedaan wordt gemaakt, zal er geen nieuwe beschaving komen. Dan zal er geen planeet meer zijn. We hebben misschien nog 20 tot 30 jaar om de gezondheid van deze planeet te herstellen. De sleutel tot deze verandering is alweer de aanvaarding van het beginsel van samen-delen. Ook moeten we een duurzame economie creëren. De huidige economie waar de ontwikkelde wereld de voordelen van heeft, is absoluut niet duurzaam. Als we op de huidige voet doorgaan, zullen er geen bossen meer zijn; de vervuiling van de rivieren, de zeeën, de lucht en het land zal zo groot zijn dat ziekte de mensheid zal decimeren.
Vervuiling is volgens de Meesters nu al de voornaamste doodsoorzaak in de wereld. Het vermindert de activiteit van het immuunsysteem zodanig dat mensen bezwijken aan veel ziekten, zoals longontsteking, Aids, HIV, enzovoort. Zelfs de lucht die we inademen, het water, de grond, is volkomen vervuild en we vernietigen de planeet terwijl we die nodig hebben voor ons eigen voortbestaan en dat van onze kinderen.
Een van de belangrijkste dingen die zullen gebeuren na Verklaringsdag is dat de aandacht van de mensheid sterk gericht zal worden op het schoonmaken van het milieu en het leefbaar maken van de Aarde. Ieder mens, van elke leeftijd, zal hierbij betrokken zijn. Zodra in de behoeften van de miljoenen hongerende mensen is voorzien, zodra het proces van samen delen op gang is gekomen, moet alle aandacht gericht worden op het onderhouden van onze ecosystemen, want anders zal er geen planeet meer zijn.
Maitreya Zelf heeft gezegd dat het redden van het milieu de eerste prioriteit moet zijn van alle mensen, jong en oud. Aangezien dit nodig is om te overleven, twijfel ik er niet aan dat we — wanneer Maitreya en Zijn groep van Meesters en ingewijden openlijk als adviseurs werkzaam zijn — dat ook zullen doen. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)