Vragen en antwoorden - mei 2006

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Kan de Meester zeggen 1) hoeveel mensen op 18 maart in Londen betoogden voor vrede en 2) hoeveel mensen op 18-19 maart wereldwijd hebben betoogd?
A. 1) 80.000 mensen. 2) 2,5 miljoen.

V. 1) Hoeveel procent, bij benadering, van de wereldbevolking is meer Waterman-georiënteerd dan Vissen-georiënteerd? 2) Wat zijn de percentages van de mensen die nu geboren worden/in incarnatie komen?
A. 1) 40 procent. 2) 49 procent Waterman.

V. 1) Kan vogelgriep worden overgedragen van vogels op mensen? 2) Is een vogelgrieppandemie waarschijnlijk? 3) Zal er een vaccin tegen vogelgriep bij mensen gevonden worden?
A. Nee, nu nog niet. Als het virus muteert, mogelijk wel. Vogelgriep heeft een aantal mensen getroffen, vooral in landen waar mensen met geïnfecteerde vogels in aanraking zijn gekomen, maar het kan niet direct overgedragen worden. 2) Niet erg waarschijnlijk, maar het is wel mogelijk. 3) Ja, hoogstwaarschijnlijk, maar dat kan niet gemaakt worden tenzij en voordat het virus muteert.

V. Ik weet dat u heeft gezegd dat bepaalde ‘primitieve’ diersoorten voorbestemd zijn tot uitsterven. Maakt het echter ook deel uit van het ‘Plan’ dat zoveel soorten vogels, land- en zeedieren uitsterven? Deskundigen waarschuwen dat veel soorten met uitsterven bedreigd worden vanwege de destructieve gevolgen die het menselijke handelen voor het milieu heeft.
A. Nee. Het klopt dat de veranderingen in het milieu die worden veroorzaakt door menselijk handelen, een zeer vernietigend effect hebben op vele soorten dieren, vogels en vissen. Echter, het geplande geleidelijke uitsterven van bepaalde zeer oude en primitieve dieren en vissen dient een evolutionair doel en vindt plaats volgens de wet. Het is het gevolg van het gerichte vernietigende aspect van de 1ste straal.

V. 1) Ik heb gehoord van mensen in een bijna-doodervaring die gered werden door een of andere goddelijke inmenging. Waarom vinden zulke wonderen bij sommige mensen wel plaats en niet bij andere? Het lijkt wel alsof God hierin niet eerlijk is. 2) Maitreya noemt ons graag “zelfvoldaan”. Dit is veroordelend en ik dacht dat Maitreya tegen oordelen zou zijn.
A. 1) Dit is gereguleerd onder de Wet van Oorzaak en Gevolg, of Karma. Mensen worden geholpen of genezen al naar gelang hun karmische toestand. Onze daden in dit en in vorige levens — onschadelijk of destructief — bepalen wat er gebeurt. 2) Ik weet niet of Maitreya ons “graag” zelfvoldaan noemt. Het feit is dat wij in het Westen zelfvoldaan zijn tegenover zoveel honger en onnodig lijden in de wereld. Het is een van de voornaamste oorzaken van ons vermogen om dergelijke wreedheid te accepteren.

V. 1) Is de huidige paus of paus Johannes-Paulus II een van de Meesters? 2) Zo ja, waarom deelt het Vaticaan dan niet de rijkdom en schatten die het bezit?
A. 1) Nee. 2) Inderdaad, waarom niet — ook al zijn de pausen geen Meesters? Het Vaticaan heeft, los van de onbetaalbare schatten die het heeft opgeslagen, investeringen ter waarde van miljarden Britse ponden in het buitenland, waarvan sommige op niet bepaald respectabele terreinen. Het is een van de rijkste instellingen ter wereld. De tijd komt dat ook het Vaticaan ‘schoon schip’ zal moeten maken.

V. Welk aspect van God werkte door Mohammed? Welke Leraar werkte via hem?
A. Het aspect dat wij toewijding of idealisme noemen. De Meester Die door hem werkte was de Meester Jezus. De ironie van de wrijving tussen christenen en moslims is dat Jezus aan Mohammed de Koran gaf.
Geen van de geschriften, de heilige boeken van alle religies, is overgeleverd in zijn oorspronkelijke, zuivere vorm. Ze zijn alle min of meer vervormd.

V. Ik lees regelmatig uw website. Kunt u uitleggen waarom de Meesters hun waardevolle tijd besteden om aan iemand te verschijnen, soms wel een uur of twee bij iemand blijven die met u samenwerkt, terwijl Zij het zo druk hebben en er zoveel problemen in de wereld zijn, zoveel mensen te genezen, redden en troosten. Het lijkt niet erg logisch.
A. Het antwoord ligt in het feit dat wanneer Maitreya of een Meester aan iemand verschijnt, het niet de Meester of Maitreya is die de betrokkene ziet of spreekt, maar een ‘gedaante’, een gedachtevorm, die Hij kan voorzien van een deel van zijn bewustzijn. Het meesterschap van een Meester bestaat onder andere uit het vermogen om Zijn bewustzijn te verdelen over duizenden afzonderlijke werkzaamheden tegelijk. En Maitreya is letterlijk alomtegenwoordig.

V. Welk verschil maakt het volgens u als iemand in reïncarnatie gelooft of niet?
A. Het lijkt me duidelijk dat als je er in ‘gelooft’, zelfs alleen maar als intellectueel concept, dat je steeds opnieuw zult leven, het een van de grootste angsten van het leven verwijdert, namelijk de angst voor de dood. Het verschaft je een gevoel van verhouding en ‘wetmatigheid’ in dit leven en geeft je, onvermijdelijk, een band met de Wet van Karma (van oorzaak en gevolg), de basiswet die ons bestaan op Aarde  regeert.

V. Er is een ontwikkeling gaande in Westerse samenlevingen waarbij aanstaande ouders ervoor kiezen om het kind via de keizersnede ter wereld te laten komen. 1) Is deze procedure, die wellicht plaatsvindt vóór het door de ziel geplande moment, schadelijk voor het kind op spiritueel niveau? 2) Heeft de ziel hier zelf invloed op, door het een deel te maken van de gebeurtenissen voor het gekozen leven? 3) Zo niet, is er dan een terugval in de karmische relatie tussen de moeder en het kind?
A. 1) Nee. 2) Nee. 3) Nee.

V. 1) Hoeveel eeuwen zal het ongeveer duren voordat tijd verdreven zal zijn uit het bewustzijn van de massa? 2) Wat zal dan het gemiddelde punt in evolutie zijn?
A. 1) Tweehonderd jaar. 2) De gemiddelde inwijdingsgraad zal dan 0,4 zijn. Natuurlijk zal tijd nog steeds bestaan in de betrekkelijke, fysieke wereld, want anders zou niemand een trein of vliegtuig ‘op tijd’ nemen. Waar het om gaat is dat tijd niet bestaat en het denken niet zou moeten overheersen.

V. 1) De rubriek ‘Lezers schrijven’ in Share International lijkt nooit brieven te bevatten over hulp van Sai Baba, terwijl Zijn volgelingen weten dat Hij in enorm veel gevallen ingrijpt. Hoe kan dat? Er zullen ongetwijfeld volgelingen van Sai Baba onder de lezers van dit maandblad zijn die hun ervaringen insturen. En 2) als we tot Baba bidden, kan Hij dan het werk ‘delegeren’ naar Maitreya of Jezus?
A. 1) Ik weet zeker dat Sai Baba in veel situaties ingrijpt, maar we kunnen alleen de brieven publiceren die we ontvangen. Zo nu en dan verschijnen er brieven in Share International over situaties waarin Sai Baba ingreep. 2) Nee.

V. 1) Is het waar dat Sai Baba al enige tijd fysiek niet is veranderd, of 2) wordt Zijn lichaam wel ouder?
A. 1) Nee. 2) Ja.

V. 1) Kan Transcendente Meditatie leiden tot psychologische/fysieke problemen, zoals gemeld door een aantal beoefenaars, of alleen wanneer dit niet juist wordt beoefend? 2) Houden deze problemen geen verband met de techniek? 3) Wat zou uw advies zijn voor deze mensen? 4) Is Transcendente Meditatie een weldadige techniek? 5) Zou u een totale overstap van Transcendente Meditatie naar Transmissie-meditatie adviseren, of kunnen beide op verschillende momenten beoefend worden?
A. 1) Niet als het op de juiste wijze beoefend wordt. 2) De problemen houden geen verband met de techniek. 3) Vraag het advies van een arts. 4) Ja. 5) Transmissie-meditatie is meer een vorm van dienstbaarheid en zodoende meer weldadig voor de wereld, maar ze kunnen op verschillende tijden naast elkaar beoefend worden.