Brieven van lezers - mei 2006

Een boodschap – eenvoudig en waar

Bij de vredesmars door Londen (VK) op zaterdag 18 maart 2006 droegen we borden met teksten over samen delen, vrede en rechtvaardigheid. De zon kwam tevoorschijn en mensen van alle leeftijden liepen met ontelbare borden en iedereen viel vrolijk in met de spreekkoren.
Een lange, slanke man van ongeveer 70 jaar oud, in wandeltenue, liep een poosje met ons op, hij lachte en keek nadrukkelijk en heel geïnteresseerd naar onze borden. Hij kwam naast me lopen en vroeg me naar het mijne. Daarop stond: “Alleen samen delen en rechtvaardigheid zullen vrede brengen”. De boodschap sprak hem aan omdat die, naar hij zei, eenvoudig was en toch alles omvatte. Er waren hier veel groepen, zo zei hij, met veel boodschappen, maar deze was sterk, waar en gemakkelijk te begrijpen. Hij herinnerde zich dat hij kortgeleden een inspirerend artikel van Bruce Kent had gelezen over het delen van de hulpbronnen van de wereld.
Hij vroeg naar samen delen en ik zei dat het de enige manier is waarop we echte rechtvaardigheid kunnen bereiken, dat het de sleutel is om de problemen van de wereld op te lossen. Toen vertelde ik hem over het tijdschrift Share International en Maitreya. Hij was geïntrigeerd en stelde vragen: “Maar waarom hebben we een leraar nodig?” Het is toch aan alle mensen, zoals ze hier zijn, om dingen te veranderen?” Ik stemde daarmee in, door te zeggen dat de stem van het volk essentieel is, dat we de handen ineen moeten slaan en vrede eisen; dat dit een beweging is die groeit en in kracht toeneemt. Hij luisterde zonder te onderbreken terwijl ik uitlegde over Maitreya en de Meesters; hoe Maitreya de spreekbuis zal zijn voor de massa zonder stem; dat de Meesters welwillend zijn, en de mensheid en de Meesters bereidwillig zullen samenwerken. Ik verwachtte dat hij dit zou pareren met zijn eigen geloofsovertuiging, maar hij bleef knikken en luisteren.
Ik vertelde hem over Benjamin Creme en gaf hem een kaart met diens lezingenagenda. Hij bedankte me en liep naar zijn metgezellin, een kleine, vriendelijk ogende vrouw ook in wandeltenue en met een wollen hoed op; hij liet haar de kaart zien en ze lachten en knikten naar elkaar. Ze wuifden ten afscheid en liepen weg in de menigte.
Kunt u zeggen of deze man Maitreya was en wie zijn metgezellin was?
G.F., Londen (VK).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was en zijn metgezellin de Meester Jezus.

Inspirerende leraar

Nicol uit Nachod (Tsjechië), een 17-jarige scholiere en lid van een Transmissie-meditatiegroep, vertelt het volgende verhaal, dat op 28 maart 2006 plaatsvond.
Het was middag en de Engelse les was aan de gang. Plotseling klopte iemand op de deur van het klaslokaal en een heel lange man kwam binnen. Hij was op z’n minst twee meter lang en kon bijna de deur niet door vanwege zijn lengte, wat ieders aandacht trok. Hij maakte de indruk van verbazingwekkende zuiverheid; hij had prachtige, stralende, blauwe ogen en een roodbruine huid, alsof hij gebruind was door de zon. Hij was ongeveer 45-50 jaar oud. Hij begon in het Engels te praten en stelde zich voor, hij zei dat hij Johnny heette en dat hij nu in Californië woont.
Nicol vond de man erg knap. De bezoeker zei niets meer en ging in een schoolbank achter in de klas zitten. Alle leerlingen en de leraar zaten als verlamd. Ze hadden niemand bij de les verwacht. Het was een verrassing omdat, hoewel de leraar vaak Engelssprekende gasten uitnodigde, dat die dag niet het geval was en de man was door niemand aangekondigd. Hij zat rustig in de klas, zonder de les te verstoren. De leerlingen maakten hun werk af en moesten toen hardop teksten uit een Engels tijdschrift lezen. Uiteindelijk vroeg de leraar aan de man om het laatste artikel voor te lezen. De vreemdeling liep naar voren en begon te lezen.
Op het moment dat hij begon te lezen, kwamen er tranen in Nicols ogen. Zij voelde zoveel liefde voor de vreemdeling, alsof hij haar vader was. Alle aanwezigen zaten rustig; zelfs de leerlingen die gewoonlijk lastig waren, waren plotseling veranderd. Nicol was buitengewoon ontroerd en kon haar tranen niet inhouden. Zij voelde onmetelijke liefde van de man uitgaan en kon het niet begrijpen.
Toen begonnen de studenten vragen te stellen, die de vreemdeling beantwoordde. Zij hoorden dat hij vroeger als aannemer gewerkt had, daarna leraar was geweest en dat hij nu massages gaf. Toen ging de bel en de leerlingen verlieten het klaslokaal.
Toen Nicol langs hem liep, boog hij zich naar haar over, veegde de tranen van haar wangen en zei in het Engels: “Tot ziens”. Nicol kon haar gevoelens en de energie die die dag aanwezig was niet beschrijven. Zij is een heel intelligent meisje en neigt niet naar hysterie, maar zij kon de rest van de dag haar aandacht niet meer bij haar schoolwerk houden. Thuisgekomen vertelde ze haar moeder over het voorval en beiden begonnen zich ‘licht te voelen’ terwijl Nicol sprak, en zij begonnen zich afvragen of de vreemdeling misschien Maitreya zelf was.
Wie was de man die in het klaslokaal op bezoek kwam?
L.K., Trinec (Tsjechië).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was.

Wonder met Boeddha-beeld

Wij hebben een prachtig bronzen beeld van de Gouden Boeddha van 50 centimeter hoog, en sinds ten minste juli 2005 vormt zich een doorzichtige kwartsachtige structuur van ongeveer 1cm dikte op het lotusvormige voetstuk.
Nog vreemder is dat deze kwartsachtige formatie elke dag heldere, waterige druppels produceert die van de bovenkant van het bronzen voetstuk omlaag stromen en een groen oxidatiespoor van ongeveer 1cm breed achterlaten.
Ik moet hier nog aan toevoegen dat dit een van de beelden was die we in de auto hadden toen we op 8 maart 2005 door Maitreya gered werden (zie brief in Share International, mei 2005).
Is dit iets bijzonders en wat is de oorsprong van deze manifestatie?
B.S, Troy, (NY, VS).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een teken is dat wordt gemanifesteerd door Maitreya.)

Geven en nemen

Op een dinsdag in maart 2006 vertelde een groepslid mij een ervaring die zij eind jaren ’70 had gehad in Londen. Impulsief gaf zij toen 10 pond (wat in die dagen heel veel geld was en wat zij zich nauwelijks kon veroorloven) aan een goede zaak. Twee minuten later, op weg naar haar werk, lag voor haar op straat een biljet van 10 pond – het was dubbelgevouwen en de bovenste helft flapperde en leek haar te wenken, hoewel er geen wind was die dag.
Op dinsdagavond, nadat ik dit verhaal had gehoord, kwam er iemand aan mijn deur collecteren voor een medische liefdadigheidsinstelling en ik gaf hem € 20, omdat ik dat in mijn portemonnee had en ik hem niet weg kon sturen zonder iets te geven. De man was verrast en vroeg zelfs: “Weet u zeker dat u zoveel wilt geven?” Woensdagmorgen ging ik naar de postbus in het plaatselijke postkantoor om brieven op te halen voor Share International en toen ik weer naar buitenkwam, lag daar op de grond, precies naast mijn fiets, een biljet van 20 euro, dat me op dezelfde manier als hierboven beschreven wenkte, zodat ik het niet kon missen.
Was het een gulle gift van een Meester? Was het eerste voorval ook een gift van een Meester?
J.K., Amsterdam.
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat in beide voorvallen Maitreya het geld manifesteerde.

Supermarkt in mineur

In oktober 1998 kwam een oudere vrouw de supermarkt waar ik werk, binnen. Ik zat bij de kassa toen ik haar tussen de schappen zag lopen en onze prijzen zag vergelijken met die op een afrekening van een andere supermarkt. Zij vroeg twee of drie van mijn medewerkers haar te helpen met het checken van de afrekening, omdat ze dacht dat ze daar te veel had betaald. Zij kwam ook naar mij toe. Ik wilde helpen maar begreep niets van al die getallen op de afrekening – ook al doe ik het elke dag. Dat was echt vreemd. Het enige wat ik kon doen was haar het advies geven de volgende keer meer op haar hoede te zijn. Zij bedankte me toen en ging weg.
Tijdens ons gesprek had ik het gevoel dat zij door me heen keek en mijn gedachten las. Ik denk niet dat zij zomaar iemand was. Kunt u zeggen wie zij was?
D.K., Ljubljana (Slovenië).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘vrouw’ de Meester Jezus was.

Nieuw leven voor een fiets

Een vriendin van me overkwam een vreemd voorval. Omdat ze in Amsterdam woont, is ze om naar school en haar werk te gaan en vrienden te bezoeken erg afhankelijk van haar fiets. Een poosje terug was haar fiets kapot. Ze maakte zich daar zorgen over om verschillende redenen. Op een dag, toen onze school uitging, kwam een man naar haar toe die vroeg of ze hulp nodig had met haar fiets. Hij zei dat hij vaak mensen met hun fiets helpt en hij haalde vervolgens haar fiets zo grondig uit elkaar dat ze bang was dat hij hem niet weer in elkaar zou kunnen krijgen. Hij gaf de fiets een grondige onderhoudsbeurt. Daarna vervolgde hij zijn weg alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. De fiets deed het weer fantastisch.
Was de vriendelijke fietsenmaker een Meester?
S.C., Amsterdam.
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man die de fiets herstelde Maitreya was.

Noodhulpdienst

Op vrijdag 25 november werd mijn dochter Amber in het ziekenhuis opgenomen voor een spoedoperatie. Tijdens de operatie aan haar blindedarm, die al geperforeerd was, raakte de chirurg een van de hoofdslagaders en kon de bloeding niet stoppen. Toen zij de helft van haar bloed verloren was, sloot de ader zich plotseling. Kwam Maitreya of een van de Meesters te hulp?
A.M., Velserbroek.
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya te hulp kwam bij Ambers operatie.