Vragen en antwoorden - maart 2006

(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. In Share International nr. 1 (januari/februari 2006) beantwoordde u een vraag over de Amerikaanse bezorgdheid over de opkomst van de macht van het volk en linkse leiders in Latijns-Amerika. In uw antwoord zei u onder meer: “Nu staan de volken van het Zuiden, bijvoorbeeld in Venezuela en Bolivia, op en beginnen eerlijk spel te eisen. Natuurlijk maakt het Witte Huis zich zorgen. Let maar op hoe de druk op hen zal toenemen.” Ik had dit nog maar net gelezen toen ik Donald Rumsfeld de Venezolaanse president Chavez hoorde vergelijken met Hitler: “We hebben nu Chavez in Venezuela met heel veel oliebaten. Hij is iemand die wettelijk werd gekozen, net als Adolf Hitler wettelijk werd gekozen en vervolgens de macht greep, en nu werkt hij nauw samen met Fidel Castro, met Morales [in Bolivia] en anderen. Dat baart mij zorgen.”
1) Is dit de druk waar u het over heeft? 2) Doorzien de Amerikanen deze lasterlijke propaganda? 3) Chavez beweert dat de VS hem proberen af te zetten — is dat waar?
A. 1) Ja, het begin ervan. 2) Sommigen, ja, ongetwijfeld. Maar niet genoeg. 3) Ja.

V. Op 21 januari 2006 vond er voor de kust van Indonesië een aardbeving plaats met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter. Was dit een natuurlijke gebeurtenis?
A. Ja.

V. Ik heb het boek Maitreya’s Teachings — The Laws of Life onder redactie van Benjamin Creme gelezen. Hierin wordt gezegd dat de Aarde dichter bij de zon is gebracht, waardoor de Aarde opwarmt. Hoeveel van de opwarming van de Aarde is het gevolg van het feit dat deze dichter bij de zon staat en hoeveel is het gevolg van de vervuiling van de atmosfeer?
A. Opwarming van de Aarde doordat deze dichter bij de zon staat: 20 procent. Opwarming als gevolg van vervuiling van de atmosfeer: 80 procent.

V. Op 19 december 2005 stortte een watervliegtuig in de oceaan bij Miami Beach (Florida, VS), waarbij alle 20 inzittenden omkwamen. Kennelijk was de vleugel tijdens de vlucht afgebroken, wat mogelijk het gevolg was van scheurtjes die later in de steunbalk werden aangetroffen. Ik herinner me dat er ooit is gezegd dat er door Amerika’s verkeerde gebruik van lasertechnologie voor oorlogsdoeleinden vliegtuigongelukken zouden gebeuren als karmische gevolgen — sommige vliegtuigen zouden letterlijk uit de lucht vallen. Was dit een geval van zulk karma of was het tragische ongeval in Miami een ongeluk?
A. Ja, het was karmisch.

V. In 329 v.Chr. zag Alexander de Grote verscheidene, schildachtige voorwerpen uit een rivier in India tevoorschijn komen. Hij was ervan overtuigd dat hij bovennatuurlijke voertuigen had gezien. 1) Waren dit echte ufo’s? 2) Alexander de Grote besteedde de laatste zes jaar van zijn leven aan het zoeken naar deze voertuigen in een duikklok. Sommige mensen speculeren dat hij probeerde het enige koninkrijk te vinden en veroveren dat hem tot dan toe ontglipt was: Atlantis. Had Alexander de Grote inderdaad hoogdravende illusies over het veroveren van Atlantis?
A. 1) Ja, van Mars. 2) Nee, maar hij wilde weten waar deze ‘bovennatuurlijk voertuigen’ vandaan kwamen.

V. In juli 2002 kwamen negen mijnwerkers vast te zitten in een mijn in Quecreek (Pennsylvania, VS), waarbij voor hun leven werd gevreesd. Niettemin werden alle kompels na drie dagen gered uit een schacht op 80 meter diepte. Heeft Maitreya of een van de Meesters de mijnwerkers geholpen?
A. Ja, Maitreya.

V. Ik begrijp niet waarom we een klimaat van hoop en verwachting moeten creëren voordat Maitreya kan verschijnen. Het is echt heel moeilijk om te proberen zo’n klimaat te creëren. Als ik mensen vertel dat Maitreya in de wereld is, zeggen ze: “Wie?” Christenen reageren alleen als je het over Christus hebt, maar dan vervreemd je de boeddhisten en de moslims. Als je mensen vertelt dat Maitreya een Christus-achtige figuur is, haken de atheïsten af. Als je zegt dat hij gewoon iemand is wiens ideeën de wereld zullen verbeteren, geloven ze je niet want zo iemand heeft nog nooit bestaan.
A. Hoe weet u dat zo zeker? Probeer het en kijk wat er gebeurt. Sommige mensen zullen geïnteresseerd zijn; anderen zullen u serieus nemen. Weer anderen zullen geloven dat u de waarheid vertelt. En er zullen er zijn die zullen lachen en weglopen. Wat dan nog? U bent niet alleen.

V. Deze paradox rond het bekendmaken van Maitreya’s aanwezigheid is enorm en zo ontmoedigend. Waarom zouden we het zelfs maar proberen?
A. Omdat elke keer als u iemand vertelt over wat er gebeurt, u Hem en de wereld helpt.

V. We leven in een heel cynisch, sceptisch en afgestompt tijdperk. U kunt mij een defaitist noemen, maar als Maitreya wacht op zo’n klimaat om naar voren te treden kan hij lang wachten! De meeste mensen zijn egoïstisch en geven niet om samen delen. Atheïsten willen niets horen over ‘spirituele’ dingen en reageren dus niet als ze over Maitreya horen. De meeste andere mensen geloven het ook niet.
A. Ja, u bent nogal defaitistisch. U gelooft het. Wat is er zo bijzonder aan u? Verscheidene duizenden mensen werken al jaren, met meer of minder inzet, opgewekt mee om deze informatie bekend te maken. Ongeveer 30 miljoen hebben de informatie gehoord. Van hen staan ongeveer 20 miljoen (dat wil zeggen twee op de drie) ervoor open. Meer dan twee miljoen mensen geloven het onvoorwaardelijk. Kop op!

V. Maitreya zegt dat hij niet op het wereldtoneel zal verschijnen totdat er een klimaat van “verwachting” heerst, dus dan zullen we voor altijd wachten. Het is onmogelijk dat we de informatie over de hele wereld kunnen verspreiden en zo’n klimaat op wereldschaal kunnen creëren. Ik heb folders over hem uitgedeeld bij mijn kerk, waarvan de meeste werden geweigerd, en bij een kruidenierswinkel. Dat helpt niet de informatie op grote schaal te verspreiden, dus ik heb echt zo’n  gevoel van: “Wat is het nut?”
A. U hebt gewoon een folder te weinig uitgedeeld! We hoeven niet ieder mens op aarde te informeren, maar slechts een ‘kritische massa’ te vormen.