Artikel van de meester - november 2006


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De eerste stappen

door de meester —, via Benjamin Creme,

Wanneer Maitreya voor de wereld verschijnt, zullen mensen zich realiseren dat zij Hem eerder gekend hebben en dat Zijn lering niet vreemd is of hun niveau van denken te boven gaat. Hij zal voorwaar eenvoudig spreken, opdat allen het kunnen begrijpen.
Juist Zijn eenvoud zal verbazen. Niettemin zal men ook zien dat de meeste mensen wat zij horen op een nieuwe manier zullen ervaren, als een dagende waarheid, die nieuw is en hen op een dieper niveau raakt. Eenvoudig als de denkbeelden zijn, toch zullen ze in de harten van de mensen weerklinken en sprankelend en levendig aanvoelen. Zo zal het zijn. Zo zal Maitreya het hart van de mensen beroeren en een beroep op hen doen om zichzelf te helpen door hun broeders en zusters overal ter wereld te helpen. Wanneer de mensen Hem horen, zullen zij ernstig nadenken over wat Hij zegt, en zich ongewoon bewogen voelen door de vaak gehoorde woorden. Hun hart zal reageren zoals het niet eerder deed, en nieuw begrip en urgentie zullen hun reactie versterken.

Aansporen

Zo zal Maitreya de volkeren van de wereld aansporen tot actie en verandering. Zij die zich op de achtergrond hielden, zullen naar voren komen en hun stem voegen bij de roep om gerechtigheid en samen delen, vrijheid en vrede.
Natuurlijk zullen velen Maitreya negeren. Velen zullen Zijn denkbeelden afschuwelijk en gevaarlijk achten, of utopisch en onmogelijk tot stand te brengen. Sommigen, die boosaardiger en banger zijn, zullen in Hem de antichrist zien, de belichaming van al hun angsten. Anderen zouden Hem terstond laten kruisigen als zij dat konden. Velen zullen een afwachtende houding aannemen, niet in staat om een standpunt, voor of tegen, in te nemen.
Zij die kunnen reageren zullen in aantal toenemen en hun stem verheffen voor samen delen en rechtvaardigheid. Zij zullen zich rond Hem scharen en Hem bijvallen, en Hem zien als hun leider en mentor, leraar en leidsman.
Zij zullen een machtige publieke wereldopinie vormen die om verandering roept. Regeringen zullen het steeds moeilijker vinden om deze eisen van de mensen te weerstaan en zullen gedwongen worden om enige mate van verandering door te voeren.
De macht van het volk zal groeien en zijn stem, door Maitreya versterkt, zal toenemen in kracht en de klaarheid van zijn eisen. Het volk zal zijn Woordvoerder vragen om de wereld toe te spreken en de weg zal bereid worden voor Verklaringsdag, de eerste dag van de Nieuwe Dageraad.
Verklaringsdag, de dag waarop Maitreya, voor het eerst, Zijn ware status en naam zal bevestigen, zal zich in de hele geschiedenis onderscheiden als het keerpunt in de evolutie van de mensheid. Die dag zal in de annalen worden bijgeschreven als de Dag der Dagen, het Begin van de Nieuwe Tijd, de Heiliging van de Mensheid, de Poort naar de glorieuze toekomst die de mensheid wacht. Die dag is niet ver weg.