Vragen en antwoorden - november 2006


Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Volgens een onderzoek van de Johns Hopkins Bloomberg School voor Volksgezondheid in Baltimore dat op Internet is gepubliceerd door de Lancet (een van de meest vooraanstaande medische tijdschriften ter wereld), is het aantal doden in Irak meer dan 10 keer groter dan eerder werd aangenomen. Naar verluidt, is het dodental al meer dan 655.000 — één op de 40 mensen van de totale bevolking. De VS en het VK verwerpen de uitkomsten van het onderzoek. Kan uw Meester zeggen wat het werkelijke aantal doden is per oktober 2006?
A. Het aantal doden in Irak is, per oktober 2006, ongeveer 800.000.

V. 1) Welk(e) land(en) pleegde(n) in 2001 de aanslag op het World Trade Center (WTC) en het Pentagon? 2) Wat is er waar van de complottheorieën?
A. 1) Geen land, maar een groep mensen uit verschillende landen pleegde de aanslag op het WTC en het Pentagon. 2) Er schuilt geen waarheid in.

V. Zal onze generatie, of beter gezegd de mensen die nu leven, Verklaringsdag meemaken?
A. Ja, het duurt werkelijk niet lang meer.

V. Welk(e) land(en) reageren het positiefst op de nieuwe energieën van Waterman?
A. Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Zweden, Noorwegen, Finland, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Spanje en Mexico.

V. Wat is de oplossing voor Afghanistan en Irak? Terugtrekking van Amerikaanse en Britse troepen wint aan populariteit onder activisten en sommige politici.
A. Amerika (met Groot-Brittannië) is iets begonnen (een chaos) dat het ook moet oplossen. Als zij hun troepen uit deze landen (maar vooral uit Irak) zouden terugtrekken, zou de situatie daar nog chaotischer worden.

V. Is een Amerikaanse oorlog tegen Iran nu waarschijnlijker dan een jaar geleden?
A. Nee, volgens mij niet. Amerika heeft meer dan genoeg te stellen met Irak en Afghanistan.

V. Waarom manifesteren de Meesters zich niet op een vergadering van de VN?
A. Dat klinkt veel mensen heel aantrekkelijk en logisch in de oren, maar het zou een inbreuk vormen op onze vrije wil die, voor de Meesters, heilig is. Wanneer Maitreya bekend en geaccepteerd is zal Hij worden uitgenodigd om tot de VN te spreken en zal Hij dat doen.

V. De oorlog in Libanon eindigde toen de internationale gemeenschap een akkoord bereikte over een internationale vredesmacht. Was dit een voorbeeld van het gebruik van de energieën van Waterman?
A. Niet precies. Wanneer de Meesters een oorlog willen beëindigen — en vanzelfsprekend willen Zij alle oorlogen beëindigen, ofschoon sommige oorlogen hun beloop moeten hebben — sturen Zij er geen energie heen. Integendeel, Ze ontdoen de crisis van energie.
Mensen denken dat het sturen van energieën naar probleemgebieden in de wereld helpt. Maar dat kan precies de verkeerde strategie zijn. De Meesters beëindigen de oorlog door energie uit de situatie terug te trekken en dan eindigt de oorlog door gebrek aan energie.
De Israëli’s dachten dat hun invasie een gemakkelijke overwinning zou zijn. Hezbollah, dachten zij, was een kleine groep fanatici met enkele achterhaalde wapens. Maar in plaats daarvan kwamen ze erachter dat Hezbollah deel is van Libanon, deel is van het volk en de regering en een belangrijk onderdeel van de Libanese samenleving. Ze waren goed getraind, goed toegerust en goed georganiseerd, en lieten zich niet wegjagen. Dus wilde Israël zich zo spoedig mogelijk terugtrekken. Israël bracht al zijn moderne uitrusting en wapens (die het van de VS heeft gekregen) tegen Hezbollah in stelling, maar merkte dat het nauwelijks vooruitgang boekten en dus liep het uit op een patstelling. Israël had van de Amerikanen (en de Britse premier; niet het Britse volk) een maand gekregen om Hezbollah te verslaan. Het resultaat was een nederlaag voor Israël dat zich moest terugtrekken en moest instemmen met een VN-vredesmacht.
Er zal nooit vrede zijn in de wereld zolang er geen vrede is in het Midden-Oosten en er zal nooit vrede zijn in het Midden-Oosten zolang de Palestijnen geen echt, levensvatbaar thuisland hebben dat hen, op verzoek van Maitreya, al door wijlen koning Hoessein van Jordanië was aangeboden in de vorm van de Westoever.

V. Hoe lang nadat Maitreya Zichzelf officieel aan de wereld bekend heeft gemaakt op Verklaringsdag zal het duren voordat Hij de Meester Jezus aan de wereld zal voorstellen? Is dat een kwestie van maanden, of een jaar of twee?
A. Ongeveer drie maanden.

V. President Hugo Chávez van Venezuela sprak op 20 september de Algemene Vergadering van de VN toe. Hij zei dat president Bush “hier sprak alsof hij de wereld bezat” en beschuldigde de VS, net als de Iraanse president eerder deed, van “overheersing, uitbuiting en plundering van de volkeren van de wereld”. Hij stelde tevens dat het bestaande VN-systeem ondemocratisch is; door het “immorele veto” van  de Amerikaanse regering kon Israël langer dan een maand Libanon bombarderen. 1) Hoeveel procent van de leden van de Algemene Vergadering was het eens met Chávez’ opmerkingen? 2) Hoeveel procent van de Amerikanen vonden dat zijn opmerkingen terecht waren?
A. 1) 75 Procent. 2) 58 Procent.

V. In september en oktober 2006 vond er in de VS een golf van schietpartijen op scholen plaats, waarbij volwassenen een school in gingen en leerlingen of leraren doodden of verwondden. U hebt eens gezegd dat geweld door leerlingen veroorzaakt wordt door een samenleving die concurrentie en vergelding aanmoedigt, naast het feit dat mensen (in dit geval overduidelijk labiel) reageren op de nieuwe energieën. Ging het hier ook om gevallen waarbij een geweldsdaad andere labiele mensen ertoe ‘aanzet’ om hun eigen haatdragende neigingen te volgen?
A. Ja.

V. Onlangs kreeg de neonazi-partij in Duitsland 6-7 procent van de stemmen en won daarmee zetels in het parlement van de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De neonazi-partij lijkt een basis te hebben gevonden in het noodlijdende, voormalig communistische Oost-Duitsland. Kan uw Meester Zijn visie hierop geven en over het verband tussen armoede en radicalisme — zoals we dat mondiaal zien met de kwestie van het terrorisme en in Duitsland met de nazi-partij?
A. De reden voor de opkomst van het neonazisme komt vooral door de grote toestroom van ‘economische’ migranten uit met name Oost-Europa en Turkije. Veel mensen in het betrekkelijk arme Oost-Duitsland storen zich aan deze immigratie en de concurrentie voor banen die daarvan het gevolg is. Vandaar dat mensen stemmen op de nationalistische neonazi’s.