Vragen en antwoorden - oktober 2006


Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Volgens een bericht in de Britse krant The Independent van 4 september 2006, hebben doktoren in Gaza wat zij noemen “onverklaarbare verwondingen” aangetroffen op de doden en gewonden in Gaza, zoals brandwonden tot op het bot en gescheurde inwendige organen zonder “zichtbare wonden van granaatscherven”. De doktoren vermoeden dat deze verwondingen zijn veroorzaakt door “onconventionele wapens” die het Israëlische leger in de recente militaire operaties heeft gebruikt, waarbij 200 Palestijnen zijn omgekomen. Kunt u zeggen of het Israëlische leger inderdaad onconventionele wapens heeft gebruikt en, zo ja, wat voor wapens dat waren? Ik neem aan dat als de gebruikte wapens onconventioneel waren, het om ‘illegale’ wapens ging — als die term al iets betekent in de context van wrede oorlogshandelingen en staatsterrorisme.
A. Ja, het Israëlische leger ‘experimenteerde’ met nieuwe hitteopwekkende granaten en raketten.

V. In de media zijn berichten over het wonderbaarlijke ‘heilige water’ dat uit de eik in San Antonio (Texas, VS) stroomt en waarover Share International berichtte in het vorige nummer als een van de tekenen van Maitreya’s aanwezigheid, van tafel geveegd omdat het water niet langer stroomde nadat de hoofdkraan was dichtgedraaid. Ook al is het water afkomstig uit de waterleiding, heeft Maitreya het dan wellicht toch doordrenkt met genezende eigenschappen?
A. Ja, maar dat niet alleen. Maitreya stuurde het water van de waterleiding door de boom. Het was geen toeval — dat is het wonder.

V. Wat is de beste manier om te dienen? Ik ben een Transmissie-meditatiegroep begonnen en ik voel zoveel onvoorwaardelijke liefde vanuit mijn hart naar de mensheid stromen. Vertel ons dat alles goed zal komen — ik voel de pijn en het lijden van mijn broeders en zusters.
A. Goed zo. Als voldoende mensen dezelfde onvoorwaardelijke liefde zouden voelen, zou de wereld in een mum van tijd veranderd zijn. Ga zo door. Maitreya en mijn Meester hebben herhaaldelijk gezegd: “Vrees niet. Alles zal goed komen.” En zo zal het zijn. Niettemin, wij moeten daar voor zorgen. Als u op de best mogelijke wijze dienstbaar wilt zijn, maak dan Maitreya’s aanwezigheid in de wereld en Zijn advies en plannen bekend.

V. Op bladzijde 80 van De Wetten van het Leven zegt de medewerker van Maitreya in verband met het neerhalen van een Iraans passagiersvliegtuig door de Amerikaanse luchtmacht in 1988 en een explosie op een booreiland nadien: “De verantwoordelijkheid voor het afslachten van onschuldige mensen kan niet in de schoenen van de massa worden geschoven. Die ligt duidelijk bij politici, niet alleen bij degenen die besluiten oorlog te voeren, maar ook bij degenen die wapens leveren. In dit verband moet de Wet van Oorzaak en Gevolg duidelijker worden begrepen. De leverancier van wapens zet oorzaken in werking waarvan de gevolgen uiteindelijk op hemzelf terugslaan.” Zal dan niet alleen de regering-Bush de gevolgen van haar expansionistische beleid ondervinden, maar ook wapenleveranciers die financieel hun ‘slag slaan’ (let op de woordspeling) met de oorlogen in Irak en Afghanistan?
A. Ja. Zo is de Wet.

 

V. De plaats Sedona (Arizona, VS) is zeer bekend in ‘new age’-kringen. Er wordt gezegd dat er energiecentra in het gebied zijn. 1) Kunt u zeggen of er iets speciaals aan de hand is in Sedona, en zo ja wat? 2) Er is een plek in Sedona, genaamd Ringing Rocks Park, een terrein met grote rotsblokken. Bezoekers slaan er altijd op de rotsen vanwege de muzikale weerklank. Er wordt beweerd dat vogels er niet over heen vliegen en dieren het terrein nooit betreden. Is er iets metafysieks gaande in Ringing Rocks Park? 3) Hoe zijn de rotsen daar terechtgekomen?
A. 1) Er is niets ‘gaande’ in Sedona, behalve dan op astraal gebied. Het terrein was heilig voor de oorspronkelijke bewoners en er bevinden zich krachtige astrale concentraties (zoals ook elders in de VS). 2) Anders dan op astraal gebied, nee. 3) Natuurlijke verschijnselen. De aanwezigheid van de rotsen was de reden waarom het een heilig terrein werd voor de oorspronkelijke bewoners en een basis voor hun ceremonieën.

V. Er zijn talloze mensen die een zogenoemde ‘geslachtsveranderende operatie’ hebben ondergaan om hun mannelijke lichaam te veranderen in een dat er vrouwelijk uitziet, of om hun vrouwelijk lichaam er mannelijk uit te laten zien. Gewoonlijk moeten deze mensen na de operatie voor de rest van hun leven hormonen slikken — oestrogeen of testosteron. 1) Wordt hierdoor alleen het uiterlijk van het lichaam veranderd, terwijl zij (energetisch gesproken) van hetzelfde geslacht blijven als waarmee ze geboren werden? 2) Zulke mensen zeggen dat zij het gevoel hebben een vrouw te zijn in een mannenlichaam of andersom. Is dat een emotioneel of een mentaal probleem, of kan het ook zijn omdat zij in hun voorgaande leven van het andere geslacht waren? 3) Zijn er ook gevallen waarin de fysiologie tijdens de zwangerschap niet de wens van de ziel volgt wat betreft het bedoelde geslacht vanwege de inherente onvolmaaktheden van het lichaam?
A. 1) Ja. Geslachtsveranderende operaties veranderen in wezen alleen het uiterlijk van het lichaam, maar door de hormoonbehandeling vindt er een krachtige psychologische verandering plaats in de richting van het ‘nieuwe’ geslacht. Vanzelfsprekend ondergaat niemand zulke operaties als hij of zij al niet naar het geslacht van zijn/haar voorkeur neigt. 2) Het is een probleem op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Het kan vaak het gevolg zijn van herinneringen dat men van het andere geslacht was in het vorige leven, hoewel dat gewoonlijk onbewust is. 3) Nee.

V. Op 9 juni werd een graancirkel ontdekt in het dorpje Vrhovljani, nabij Cakovec (Kroatië). Enkele dagen later werden in de omgeving nog meer formaties gevonden. 1) Waren dit authentieke graancirkels? 2) Een plaatselijke bewoner zei dat hij ruisend geluid hoorde in de nacht van 8 juni. Hield dit geluid verband met de vorming van de cirkels? 3) Ook werden die nacht ufo’s waargenomen boven Zagreb, ongeveer 100 km bij Cakovec vandaan. Hadden deze iets te maken met de formaties? 4) Kan uw Meester zeggen waar de ufo’s vandaan kwamen?
A. 1) Ja. 2) Ja, het geluid dat werd gehoord is het geluid waarmee het maken van het patroon gepaard ging. 3) Ja. 4) Mars.

V. Er is tegenwoordig een toename van het aantal gevallen van concentratiestoornissen (ADD en ADHD) onder de jeugd in de VS. 1) Wat is de hoofdoorzaak van deze stoornissen? 2) Draagt het feit dat het menselijk lichaam momenteel tientallen vreemde en giftige chemicaliën bevat (waarvan sommige in hoge doses dodelijk zouden zijn) bij aan sommige van deze gevallen?
A. 1) Vervuiling, met name nucleaire vervuiling (de grootste doodsoorzaak). Er is ook de toegenomen kracht van de nieuwe kosmische energieën die op de planeet instromen en die invloed hebben op veel mensen van alle leeftijden. 2) Precies ja, dat is de vervuiling die ik bedoel.