Vragen en antwoorden - september 2006


Lees ook de antwoorden van vorige maanden
 

V. Wat voor toekomst ziet u voor Amerika in de komende decennia?
A. Als voldoende mensen snel de veranderingen accepteren waartoe Maitreya zal oproepen, kunnen we het leven in Amerika en de rest van de wereld spoedig transformeren. Wanneer het idee van samen delen en rechtvaardigheid eenmaal tot de verbeelding van mensen spreekt, wanneer mensen het eenvoudige gezonde verstand inzien van het scheppen van rechtvaardigheid, en daarmee vrede, als de enige manier om vrede te scheppen en een eind te maken aan terrorisme en oorlog, dan zullen miljoenen mensen zich in de gelederen rond Maitreya scharen.
Je hebt geen idee hoe welsprekend Maitreya is, hoe eenvoudig en goed geïnformeerd, met een vlijmscherpe geest die elk probleem kan verlichten. Zijn liefde en wijsheid zijn eindeloos — de liefde van God en de wijsheid van alle tijdperken. Zijn vermogen om het hart van iedereen binnen te gaan en Zijn energie van liefde vrij te geven is het zwaard dat Hij hanteert om de wereld te veranderen. Het Zwaard des Onderscheids is de energie van Liefde.
Naarmate de mensen op deze energie reageren, zal de wereld verdeeld raken in degenen die roepen om verandering langs de lijnen die Maitreya bepleit, en degenen die bang zijn en naar het verleden kijken, die Hem zien als de Anti-christ en uit angst niet weten wat te doen. Zij zullen langs de kant blijven staan en toekijken, en daarmee de kans mislopen — die voor het eerst in de geschiedenis wordt geboden — om deel te nemen aan de transformatie van de wereld.
Het is aan ieder individu, op het punt waar hij of zij staat, om zijn of haar goddelijkheid te bevestigen.
Maitreya spreekt over samen delen, over rechtvaardigheid, over vrijheid, over juiste verhoudingen. Dat zijn alle goddelijke beginselen. Vrijheid, rechtvaardigheid en juiste verhoudingen vormen de basis van het leven en zorgen voor juiste verhoudingen tussen volken en tussen landen onderling.
Het is wedijver die tot oorlog leidt en voorkomt dat menselijke verhoudingen zich kunnen ontwikkelen. Het scheppen van juiste menselijke verhoudingen is de volgende stap voorwaarts in onze evolutie. Wanneer die er zijn, heb je het begin van waarlijk goddelijk leven. Wat kan er eenvoudiger zijn, of waarachtiger?

V. Is er, met het conflict in het Midden-Oosten, een derde wereldoorlog ophanden?
A. Nee, die komt er niet. Als we in een situatie verkeerden die zo ontvlambaar was — en op het moment is ze tamelijk ontvlambaar — dat de Derde Wereldoorlog onvermijdelijk zou zijn, zou Maitreya ingrijpen.
Het is beter als Hij niet hoeft in te grijpen, want dat zou inbreuk maken op de vrije wil van de mens. Maar als het nodig zou zijn, zou Hij ingrijpen. In dat geval zou Hij geruime tijd beperkt zijn in wat Hij de mensheid kan geven, totdat ons karma Hem in staat stelt te geven wat Hij kan geven. Als Hij, zogezegd, dat karmische geschenk zou gebruiken om een Derde Wereldoorlog te voorkomen, zou het Hem belemmeren om dingen te doen die Hij anders zou kunnen doen.
Vanuit Hun bredere visie weten de Meesters dat uiteindelijk de zaken duidelijk zullen worden en vrede bereikt zal worden. Zij weten dat, zoals Maitreya zegt, het einde gekend wordt vanaf het begin. Wees niet bang. Dat betekent niet: blijf rustig zitten en doe niets. Dat is het punt. Je moet geïnspireerd zijn om in actie te komen. Hij zegt: “Niets gebeurt vanzelf. De mens moet handelen en zijn wil ten uitvoer brengen.” Mensen die vol idealisme zijn, denken dat als je je iets kunt voorstellen, het al bestaat; dat als je weet dat God volmaakt is, dat de wereld volmaakt is. Je kunt niet je ogen sluiten voor het kwaad in de wereld. Dat is dwaas. Dat is niet volwassen. Wees volwassen, onderken het kwaad in de wereld en doe er iets aan. Je moet in actie komen om je wil ten uitvoer te brengen. Als je vrede, rechtvaardigheid, samen delen en juiste verhoudingen wilt, moet je er aan werken. Maak bekend dat je dat wilt. Kies de juiste mensen om het te bereiken. Doe iets. Word actief. Anders leef je met je hoofd in de wolken.
Dit is een tijd als geen ander in de geschiedenis. Deze tijd komt nooit weer. De Hiërarchie van Meesters keert voor het eerst in 98.000 jaar terug in de wereld. Je hebt de gelegenheid om voor Hen te werken, om het werk van Maitreya lichter te maken, de weg te verlichten, om aan de wereld bekend te maken dat Hij er is. Wacht niet tot Maitreya in de openbaarheid treedt. Vertel iedereen die het wil horen dat Hij er is, wat Zijn plannen zijn, wat Zijn prioriteiten zijn — juiste verhoudingen, samen delen, rechtvaardigheid, vrede; dat zijn Zijn prioriteiten. Zorgdragen voor de planeet heeft de hoogste prioriteit. Je moet het je eigen maken, niet slechts luisteren naar iemand als ik.
We moeten ons er allemaal voor inzetten en de wereld vertellen wat er in gebeurt, dat dit de meest verbazingwekkende tijd is, dat er nooit eerder in de geschiedenis van de wereld een tijd als deze is geweest. Het is een buitengewone zegen om in deze tijd te leven.
Met alle pijn en lijden in de wereld is dit een ongekende gelegenheid voor de mensheid.

V. Wie heeft de verkiezingen in Mexico gewonnen?
A. Vreemd genoeg waren het vrijwel volledig vrije en eerlijke verkiezingen, in tegenstelling tot de laatste twee verkiezingen in de Verenigde Staten. De laatste was, denk ik, de meest corrupte die ooit in een modern land heeft plaatsgevonden.
Je moet ervoor zorgen dat zulke verkiezingen niet weer gebeuren. Accepteer het niet. De stemmachines waren voorgeprogrammeerd om elke vijfde stem voor Kerry te veranderen in een stem voor Bush. De laatste verkiezingen waren volkomen bedrog. Ohio was gewonnen door Kerry, maar hij verloor er. Florida was gewonnen door Kerry, evenals Nieuw-Mexico. De uitslag zou volkomen anders geweest zijn zonder het bedrog. Er werd massaal gestemd tegen Bush, maar ook vóór Kerry. Kerry won de verkiezingen maar hem werd de overwinning ontzegd, net als de vorige verkiezingen door Al Gore waren gewonnen en hem de overwinning werd ontzegd. De wereld zou een totaal ander beeld te zien geven als Gore of Kerry president was geworden. Wellicht dat Maitreya al in de openbaarheid was getreden.

V. In de Britse media overheersten berichten over een vermeende terreurdreiging op 10 augustus 2006. Sommige commentatoren hebben twijfels geuit of de dreiging wel echt was, aangezien het tijdstip verdacht gunstig was voor de Britse en Amerikaanse regering. Ging het om een echte dreiging?
A. Ja.

V. Kan uw Meester zeggen hoeveel mensen op 5 augustus 2006 voor vrede demonstreerden 1) in Londen, en 2) wereldwijd?
A. 1) Circa 24.000. 2) 446.000.

V. Het jaar 2006 lijkt tot dusver weer een verspild jaar: meer strijd, honger, lijden, de hele rimram. Toch geloof ik dat er achter de schermen in andere landen heel veel gaande is (zoals bericht in Share International) dat de Westerse media door hun enge kijk niet vermelden. Maitreya en de Meesters werken tenslotte onvermoeibaar om het Plan te dienen zoals de Hiërarchie dat heeft geformuleerd op basis van wat Zij kan zien van Sanat Kumara’s Doel. Kun je zeggen dat er veel positieve veranderingen plaatsvinden die tezamen veel invloed hebben, ondanks het huidige geweld en de beperkte berichtgeving door de Westerse media?
A. Ja, ja, ja! Beide dingen gebeuren tegelijkertijd.

V. In Irak vallen er circa 1000 Irakese slachtoffers per maand, deels als gevolg van het etnische conflict tussen Soennieten en Shi’ieten. Er zijn zelfs gevallen van Soennieten en Shi’ieten die gewoon door de meerderheid uit hun buurt verdreven worden. Staat Irak op de rand van een burgeroorlog of is dat punt eigenlijk al bereikt?
A. Het land staat op de rand van een burgeroorlog. Deze toestand ontwikkelt zich wellicht niet tot een oorlog waarbij het hele land betrokken zal zijn. Er wordt veel gedaan om die ramp te voorkomen. De huidige situatie kon nog wel eens enige tijd voortduren.

V. In juli 2006 werd de oostkust van de VS geteisterd door stormen met stortregens. In Washington DC leidde dit ertoe dat het ministerie van Justitie en andere belangrijke overheidsgebouwen gesloten moesten worden en dat een 100 jaar oude iep in de tuin van het Witte Huis omviel. Deze boom figureert prominent op het biljet van 20 dollar. 1) Waren deze stormen het gevolg van karma? 2) Zo ja, was dit een karmisch gevolg van het Amerikaanse optreden in Irak of van iets anders?
A. 1) Ja. 2) Het Amerikaanse optreden in Irak.

V. Wat was de bedoeling achter de proeflancering van raketten onlangs door Noord-Korea?
A. Eén ervan was een vertoon van lef en het uitdagen van de internationale gemeenschap, met name van de pogingen van de Verenigde Staten om Noord-Korea te dwingen tot het opgeven van zijn nucleaire ambities. Ook was het bedoeld om te laten zien wat Noord-Korea zou moeten opgeven als een voldoende groot hulppakket (zoals Iran onder soortgelijke omstandigheden kreeg aangeboden) zou worden aangeboden. Tenslotte kan er tevens een element van trots hebben meegespeeld over de fabricage van een dergelijke raket.

V. Op 27 mei 2006 vond in Jogjakarta (Indonesië) een aardbeving plaats van 6,2 op de schaal van Richter waarbij (naar de huidige schattingen) 2700 mensen omkwamen en duizenden meer gewond raakten. Het epicentrum lag in de buurt van de Merapi, een vulkaan die de laatste tijd weer actief leek te worden. 1) Was de aardbeving of de vulkanische activiteit een karmisch verschijnsel en, zo ja, waarvan precies? 2) Houdt de aardbeving direct verband met de activiteit van de vulkaan? 3) Zal de Merapi actiever worden als gevolg van de aardbeving?
A. 1) Nee, het was het gevolg van de natuurlijke opbouw van spanning in het nog immer actieve vulkanische gebied. 2) Ja. 3) Ja, of meer aardbevingen als gevolg van de vulkanische druk.