Brieven van lezers - september 2006

Masterplan

Op zondagochtend 12 februari 2006 stonden Dick Larson en ik achter de kraam van Share International op de “Whole Life”-beurs in Los Angeles. We hadden twee tafels om ons informatiemateriaal op uit te stallen. Op één tafel hadden we een grote plaat met daarop een collage van foto’s van wonderen. Een aardige, elegante Afrikaans-Amerikaanse man, van gemiddelde lengte, slank, begin 30, liep naar de collage toe en bekeek de foto’s. Hij was sportief gekleed en droeg een overhemd met verticale turquoise en witte strepen en een beige pantalon. Ik ging naar hem toe om uit te leggen dat dit foto’s van wonderen waren die zich in de afgelopen 25 jaar in de verschillende godsdiensten hebben voorgedaan als teken dat dit de tijd is voor de komst van een groot leraar. De man maakte een heel rustige en gereserveerde indruk en sprak niet veel, maar luisterde aandachtig. Het was bijna alsof hij meer wist dan wij hem konden vertellen. Dick mengde zich in het gesprek en legde hem iets uit. (Ik wil nog even zeggen dat er in de tamelijk korte tijd dat we met elkaar spraken niets politieks aan de orde kwam.)
Toen zei de man tegen ons: “Weet je, ik had een droom. In de droom had ik de plannen voor de oplossing van alle wereldproblemen in mijn handen. Ik liep een kamer binnen die vol zat met leidinggevenden uit het bedrijfsleven.” Hij vervolgde: “Ik gaf iedereen in de kamer een kopie van de plannen die ik had. Weet je wie er toen de kamer kwam binnenlopen?” Dick en ik luisterden beiden aandachtig naar wat hij vertelde, en vroegen: “Wie?” Hij antwoordde: “George Bush. Ik gaf hem ook een kopie van de plannen, maar hij verscheurde ze en gooide ze weg. Toen ben ik maar weggegaan.”
Naderhand dacht ik dat deze man beslist enige spirituele ontwikkeling moet hebben om een droom op dat niveau te hebben. Voor hij wegliep, schudde hij Dick en mij de hand en zei dat hij terug zou komen. Hij had een heel stevige handdruk, wat enigszins verraste, maar ik waardeerde die oprechte energie heel erg. Dick zei later dat hij dacht dat dit een bijzondere man zou kunnen zijn en toen voelde ik dat ook. Was dit een bijzondere man – misschien een van de Meesters?
J,C., Los Angeles (VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man de Meester Jezus was.

Onderwerp van gesprek

Op 30 juni 2006 ging ik naar de Makola-markt in Accra om etenswaren te kopen. Toen ik op de plek kwam waar ik gewoonlijk zoete aardappels koop, was de verkoopster er niet. Maar ik zag een jonge man en vrouw op de plaats zitten waar anders de aardappelverkoopster zit. Toen ik daar aankwam, gaf een vriendin van de aardappelverkoopster mij wat die voor me had klaargelegd. Terwijl ik met de vriendin praatte, merkte ik dat het jonge stel het over mij had. Ik kon niet horen welke taal zij spraken, maar ze keken echt naar mij terwijl ze met elkaar praatten. Ze realiseerden zich dat ik gemerkt had dat zij het over mij hadden, maar hielden niet op met praten en deden geen poging om te doen alsof. De jonge vrouw keek mij aandachtig aan totdat ik wegliep. Ik was een beetje verlegen en wilde hun vragen of er iets was wat ik voor hen kon doen, maar ik stond met de mond vol tanden. Terwijl ik wegliep, piekerde ik erover waarom ze het zo druk over mij hadden dat het ze zelfs niet kon schelen toen ze merkten dat ik het in de gaten had. Maar later die avond, toen ik naar bed ging, schoot het door me heen dat ze de Heer Maitreya en de Meester Jezus konden zijn.
Wie waren die twee?
Ds. K.A., Accra (Ghana).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘jonge man’ Maitreya was. De ‘jonge vrouw’ was de Meester Jezus.

Familiezegening

Op 11 maart 2006 hadden we een uitgebreide familiebijeenkomst. Ik was na ruim een jaar weer in mijn vaderland en vond dat de elfde gedenkdag van het overlijden van mijn vader een goede gelegenheid voor de familie was om samen te zijn. We waren met z’n negentienen en voor de maaltijd gaven we elkaar een hand en dankten voor het voedsel. Moeder stelde toen voor om een moment aan vader te denken. Zodra ik dat deed, voelde ik in het hartcentrum een krachtige energie die overweldigend was. Naderhand zeiden mijn moeder en mijn zuster dat zij dat ook ervaren hadden (wij drieën doen Transmissie-meditatie), maar toen we er over praatten met de anderen, leek niemand anders iets gevoeld te hebben. We hebben vader ervaren sinds zijn dood, maar dit voelde anders. Meer als energie van Maitreya. Kan uw Meester zeggen of de energie die we voelden van mijn vader, Maitreya of misschien van beiden kwam?
D.M., Los Angeles (VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat het een zegening van de Meester Jezus was.

Bezoek uit medeleven

Op 5 september 2005 overleed mijn stief-grootvader. Het was een prachtige zonnige dag en een paar uur voor hij stierf, bezochten velen van de familieleden de boerderij waar hij met zijn vrouw gewoond had. Maar in het uur dat hij stierf, was behalve zijn vrouw bijna niemand bij hem. Hij kwam de keuken in na zijn werk op het land, ging op de bank liggen en gleed weg. Behalve zijn vrouw was er maar één andere aanwezige – een mevrouw van een telecommunicatiebedrijf was er ‘toevallig’. Zij had rood haar en een Duits accent (ze kwam uit Berlijn, zei ze). We hadden haar nog nooit eerder gezien en na haar tweede bezoek twee dagen later hebben we haar niet meer gezien; we konden haar naam niet in het telefoonboek vinden en ook niet bij het telecombedrijf.
Kan het zijn dat ze gezonden werd door een Meester of zelf een Meester was?
P.K., Salzburg (Oostenrijk).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de bezoeker de Meester Jezus was.

 

Veiligheidslichten

Mijn man en ik gingen omstreeks eind jaren ’60 zonder planning vooraf op een late wintervakantie — we gingen naar waar onze auto ons zou brengen. We waren op onbekend terrein buiten Tucson (Arizona) toen de duisternis viel en het begon te sneeuwen. We hadden geen ervaring met rijden in de sneeuw of in de bergen.
De sneeuw werd erger en bedekte de belijning op de weg, zodat die onzichtbaar werd, en werd uiteindelijk zo dicht dat we de motorkap van onze auto praktisch niet konden zien. We konden de rechter- en de linkerkant van de weg niet meer onderscheiden en konden dus niet stoppen.
Plotseling verschenen er pal voor ons twee rode lichten die achterlichten leken te zijn. Ademloos volgden we die – minuten gingen voorbij, 10, 15 … de sneeuwstorm werd heviger en werd spookachtig; de twee rode lichtbundels voor ons waren ons enige contact met de wereld. Eindelijk begonnen de mist en sneeuw uiteen te gaan, alsof een gordijn werd opengetrokken. Ik keek vooruit in de verwachting dat die levensreddende lichten wellicht van een politieauto waren, maar er was geen auto te zien! Er was helemaal geen enkel voertuig te zien! We reden helemaal alleen op die weg, die nu weer zichtbaar was. Of was dat wel zo?
AHF, Downey (Californië, VS).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de leidende lichten gecreëerd werden door de Meester Jezus.

 

Flower power
In mei 2003 kocht ik een hibiscusplantje op een straatmarkt voor de stand van Share International op een holistische beurs in het Business Centre van Islington. Na de beurs nam ik het plantje mee naar huis en sindsdien heeft het elk jaar gebloeid, de ene bloem na de andere, ondanks dat het te lijden heeft onder de zeer onregelmatige verzorging die de planten in mijn huis van me krijgen. Voor zo’n kleine plant zijn de bloemen enorm groot en dit wordt ook opgemerkt door vrienden.
Kan het zijn dat dit plantje tijdens de beurs doordrenkt is met Maitreya’s energieën?
Idina Le Geyt, Londen (VK).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya’s energieën de plant op de beurs inderdaad hebben doordrenkt.
Hier staat foto bij