Een glimp van de toekomst
een compilatie

Terwijl de wereld getuige is van oorlog en de nasleep daarvan, terwijl we worden geconfronteerd met het aanhoudende lijden van miljoenen armen, die berooid zijn en van honger sterven, stelt Share International daar een visie tegenover van “een toekomst die baadt in licht”.
In Zijn artikel ‘De meest glorieuze toekomst’ adviseert de Meester van Benjamin Creme: “In hun zoektocht naar de antwoorden op hun problemen, zullen [de mensen] Maitreya en Zijn Groep gereed vinden om te reageren, gereed om de mensen weg te leiden van gevaar en verdere dwaasheid. Zij hebben de antwoorden die de mensen tot dusver ontgaan zijn, de antwoorden welke, alleen, de toekomst, de meest glorieus mogelijke toekomst, voor het mensenras zullen waarborgen.”
Hier volgt een aantal uitspraken over een visie op de toekomst, afkomstig van Maitreya (Boodschappen van Maitreya de Christus), Benjamin Creme’s Meester (Een Meester spreekt) en van Benjamin Creme zelf.
(Het volgende is een beknopte selectie. Zie SN september 2006 voor de volledige compilatie.)

Mijn vrienden, Mijn kinderen, Ik ben hier om jullie te laten zien dat de mens een waarlijk schitterende toekomst wacht. Getooid in alle kleuren van de regenboog, stralend in het Licht van God, zal eens de mens fier zijn goddelijkheid tentoonspreiden. Dit beloof ik jullie. (Maitreya, uit: Boodschap nr. 4)

Stel je dan een toekomst voor waar het niemand aan iets ontbreekt. Waar de talenten en creativiteit van alle mensen hun goddelijke oorsprong uitdrukken. Waar oorlog geen plaats heeft in hun gedachten en goede wil zijn weldadig net over ieders hart en denken uitwerpt. (De Meester —, uit: ‘De Blauwdruk van de toekomst’)

De volgende voorbestemde stap voor de mensheid is het scheppen van juiste menselijke verhoudingen. Dat betekent het laten zien dat we in staat zijn om in vrede te leven. Als we niet in vrede kunnen leven, kúnnen we helemaal niet leven omdat een oorlog op grote schaal momenteel al het leven zou vernietigen. Dus is de eerste stap naar juiste menselijke verhoudingen het scheppen van de voorwaarden voor vrede. Maitreya zegt dat dit eenvoudig is omdat er slechts één weg is die vrede kan voortbrengen: dat is het scheppen van rechtvaardigheid in de wereld. Zonder rechtvaardigheid zal er nooit vrede zijn en zonder vrede geen wereld. Hoe krijgen we dan rechtvaardigheid? Door de bestaansmiddelen samen te delen. Er zijn meer dan genoeg bestaansmiddelen voor alle mensen in de wereld. Wanneer wij samen delen, zegt Maitreya, zetten we de eerste stap naar onze goddelijkheid. Samen delen, zegt Hij, is goddelijk, vrijheid is goddelijk, rechtvaardigheid is goddelijk. Het zijn alle goddelijke aspecten. “Om zijn goddelijkheid te openbaren moet de mens deze drie omarmen.” [uit: Boodschap nr. 81] (Benjamin Creme, uit: De Grote Aantocht)

Ik kom om jullie met Mij mee te nemen naar het Nieuwe Land — het Land van Liefde, het Land van Vertrouwen, van Schoonheid en Vrijheid. Ik zal jullie daarheen brengen als je Mij kunt volgen en aanvaarden, Mij laten leiden en begeleiden. En als dit zo is, zullen wij samen een Nieuwe Wereld bouwen: een wereld waarin de mensen kunnen leven zonder vrees, zonder wantrouwen, zonder verdeeldheid; waarin ze samen de overvloed van de Aarde delen, samen de Zegen kennen van Eenheid met onze Bron. Dit alles kan jullie deel zijn. Jullie hoeven slechts de eerste stappen te zetten, dan kan Ik de leiding nemen. Sta Mij toe jullie te helpen. Sta Mij toe jullie de weg te wijzen — voorwaarts, naar een eenvoudiger leven waarin niemand iets te kort komt; waarin geen twee dagen gelijk zijn; waarin de Vreugde van Broederschap uit alle mensen spreekt. (Maitreya, uit: Boodschap nr. 3)

Wanneer Maitreya verschijnt voor het oog van de wereld, zal Hij het begin inluiden van een Nieuwe Tijd voor de mens. In dit komende tijdperk zal de mens opstijgen tot hoogten waarvan zij die nu in incarnatie zijn niet kunnen dromen. Nieuwe leringen zullen leiden tot nieuwe kennis, nieuwe inspiratie, nieuwe verlichting, en alle in de juiste volgorde. Hoop zal plaatsmaken voor zekerheid, angst voor vertrouwen en onwetendheid voor wijsheid.
Wanneer de mens de feiten van zijn bestaan begrijpt — zijn drievoudige aard, zijn terugkerende verschijning op het fysieke gebied, de grote en rechtvaardige Wet van Karma waarvan de werking zijn leven en sterven bestuurt — dan zal hij een staat van Zijn bereiken waarin alles mogelijk wordt. Dan zullen de vermogens zich ontvouwen die in iedereen verborgen liggen, en die, wanneer ze onthuld worden, de goddelijke oorsprong van de mens zullen aantonen. (De Meester —, uit: ‘De komende tijd’)

Samen delen geeft het antwoord op alle problemen van de mens en garandeert de toegang tot de Nieuwe Tijd. Door samen delen zal vrede heersen. Door samen delen zal rechtvaardigheid gewonnen worden. Door samen delen en samenwerking zal broederschap bloeien, en zal een nieuwe, glorieuze toekomst zich voor de mens openen. (De Meester —, uit: ‘De toekomst’)