Artikel van de meester - april 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De weg naar de sterren

door de Meester —, via Benjamin Creme

Spoedig zal het zonneklaar zijn dat de mensheid in een impasse is beland waaruit geen duidelijke uitweg is. Het blinde volgen van de marktwerking heeft de landen in hun felle strijd om markten en winsten tot stilstand gebracht.
Sommige handelen behoedzamer wanneer hun economieën wankelen, terwijl andere, vooral de nieuw-rijke landen, stug volhouden, zinnend op nog meer rijkdom en groei. Langzaam begint het de meer ervaren landen te dagen dat het niet goed gaat, dat de toekomst er somberder uitziet dan zou moeten, en dat de immer gevreesde ineenstorting toch niet veraf kan zijn. Men zou haast zeggen dat een nieuw realisme zich begint af te tekenen.
In deze situatie is er voor de regeringen van de wereld slechts één weg te gaan — een weg zo nieuw, zo onvoorstelbaar lijkt het, dat er vrijwel niet is nagedacht over het verwezenlijken ervan.

Hoeksteen

Deze nieuwe weg is de hoeksteen van Maitreya’s raad aan de landen. Het is een onbeproefde weg en toch zo duidelijk in zijn werkzaamheid, dat mensen verbaasd zullen staan van het succes van hun handelen wanneer het in praktijk wordt gebracht. De weg is samen delen, de oprechte manifestatie van de eenheid van de mensen. Het beginsel van samen delen brengt de hoedanigheid van goddelijkheid tot uiting. Wanneer de mensen samen delen, zullen zij zichzelf openbaren als Goden in aanleg. Niets is zo waarlijk goddelijk als dit grootse gebaar van Broederschap. Wanneer de mensen dit inzien, zullen ze een nieuw begrip van zichzelf krijgen en zal de vestiging van het tijdperk van Rechtschapenheid aanvangen. Zo zal het zijn.
Wanneer Maitreya het leven van mensen binnentreedt en Zijn raad brengt, zal een nieuw hoofdstuk voor de mensen aanbreken. Zij zullen weten dat ze niet alleen zijn in dit uitgestrekte universum. Ze zullen weten dat er vele andere werelden zijn, waarin hun Broeders voor hen werken en hen daarmee van veel gevaar redden. Maitreya zal het tijdperk inluiden van contact met die verre Broeders van hen, en een toekomst vestigen van wederzijdse interactie en dienst. Zo zal het zijn.

Weloverwogen woorden

Mijn vrienden, dit zijn geen ijdele dromen, maar de weloverwogen woorden van Iemand die Weet. Vat daarom moed en wees voorbereid op deze uitbreiding van je visie en vermogen tot dienstbaarheid. Maitreya zal jullie laten zien dat de weg naar de sterren een haalbare reis van verlichting is. Maitreya zal laten zien dat de eenheden van het ene leven zich overal in de hele Kosmos uitdrukken; dat deze kennis de mensen tot nog toe is onthouden, maar dat ze een zeker pad zal verschaffen voor toekomstige generaties.
Veel hangt daarom af van de respons van de mensen op de raad van Maitreya. Mensen hebben inderdaad een keuze: als mensen geremd te blijven in de groei van hun grootsheid, of te worden wat ze in Waarheid zijn, ware Goden. Maitreya weet zeker dat de mensen vanuit hun hart zullen reageren en dat Hij hen naar hun Bestemming zal leiden.