Artikel van de meester - december 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Voorbereiding van de toekomst

door de Meester — , via Benjamin Creme (11 november 2007)

Tegen het einde van een Tijdperk en de aanvang van een nieuwe Kosmische cyclus begint alles uiteen te vallen. De oude en beproefde levenswijzen functioneren niet meer of voldoen niet langer aan de behoeften van een zich ontwikkelende mensheid. Zekerheid maakt plaats voor onzekerheid, het bekende heeft zijn overtuigingskracht verloren en de mensen zijn verward, verloren en vervuld van angst. Zo is het thans terwijl we ons, verbijsterd, in deze overgangsfase bevinden tussen het oude tijdperk van Vissen en het nieuwe Waterman-stelsel.
Het Waterman-tijdperk zal ongeveer 2350 jaren duren en heilzaam zijn voor de mens, naarmate de energieën in de loop der eeuwen in kracht toenemen. Echter, momenteel voeren de oude benaderingen van Vissen, versleten maar vooralsnog niet ontgroeid, nog de heerschappij en bepalen het denken en de daden van het merendeel der mensen. Bijgevolg zijn talloze miljoenen mensen onderworpen aan de acties van de leiders van landen die in deze tijd machtig en dominant zijn. Aldus is dit een tijd van ontreddering en stress, verdeeldheid en conflict.

Verandering

Dat deze benarde tijd niet veel langer zal voortduren, daarvan kunnen jullie verzekerd zijn. Reeds zijn de tekenen van verandering voor Ons, jullie Oudere Broeders, zichtbaar. Wij zien duidelijk de contouren van omstandigheden die volkomen verschillen van die welke nu bestaan. Wij zien een wereld in vrede, een wereld waarin rechtvaardigheid heerst, waarin vrijheid het leven siert van mannen en vrouwen overal. Wij weten dat het huidige onheil tijdelijk en van voorbijgaande aard is, en dat het niet lang duurt voor het licht van de Nieuwe Dageraad het leven van mensen zal verlichten en hen tot actie zal aansporen. Wij weten ook dat mensen in hun hart gereed zijn voor verandering en ernaar verlangen, en de uitdaging geestdriftig en resoluut zullen aannemen; zij wachten slechts op inspiratie en leiding.
Maitreya is erop gebrand die inspiratie en leiding ruimschoots te verlenen, terwijl Hij het bestemde uur afwacht waarop Hij, volgens de karmische wet, kan beginnen.

Uitspreken

Dan zal de Grote Heer openlijk het domein van de mensen binnentreden. Dan zal Hij de denkbeelden van de machtigen en rijken aan de kaak stellen. Maitreya zal spreken voor de miljoenen mensen zonder stem, voor de armen en de hongerenden die van dag tot dag in smart leven; voor hen die wegkwijnen in de gevangenissen van de wereld, omdat ze het gewaagd hebben de verordeningen van hun ‘superieuren’ te trotseren. Hij zal spreken voor alle mensen die rechtvaardigheid en vrijheid liefhebben en Zich in hun belang uitspreken. Hij zal de toorn temperen van hen die heersen middels oorlog; Hij zal voor altijd de deur verzegelen waardoor oorlog binnendringt en het rijk van de mens ontwijdt. Dit alles zal Hij volbrengen via de mensen, en zo gezond verstand en vrede herstellen op Aarde.
Gestaag en doelbewust bereidt Hij de gouden toekomst voor, het erfgoed van de mens, en roept de ‘stralende lichten’ bijeen, de mannen en vrouwen die die toekomst vorm zullen geven.