Artikel van de meester - jan/feb 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Boodschap van Maitreya

Op 29 december 2006 werd Benjamin Creme door een bekende Amerikaanse tv-presentator geïnterviewd voor een film over wereldreligies. Aan het einde van het interview gaf Maitreya een zegening, die vergezeld ging van deze boodschap:
“Ik ben dichter bij jullie dan jullie wellicht denken. Er is geen afstand tussen ons. En Ik kan jullie werkelijk vertellen dat het niet lang meer zal duren voordat jullie Mijn gezicht zien. Wees vurig in de taak om de wereld van Mijn aanwezigheid te vertellen en schenk vreugde aan de mensheid.
Goedenavond, Mijn vrienden.”

Boodschap van hoop

Nu we 2007 beginnen met het 25-jarige bestaan van het maandblad Share International, blikken we ook vooruit naar 19 juli, wanneer het 30 jaar geleden is dat Maitreya, de Wereldleraar, in 1977 in Londen aankwam.
In een recent artikel verklaart de Meester van Benjamin Creme:
“Nog slechts kort is derhalve de tijd die resteert om Zijn weg te bereiden, om de mensen te vertellen dat hulp en hoop voorhanden zijn, dat de Leraar er is, erop gebrand om rechtstreeks tot de volkeren van alle landen te spreken.
Voer daarom je inspanning op. Maak haast om allen die willen horen, te vertellen dat het voorbestemde uur is aangebroken, dat de mensheid zich spoedig zal verheugen in de aanwezigheid van de Leraar. Vertel hun dit en schraag hun hoop en moed. Velen zullen nu luisteren die dat eerder niet deden; zorg en angst hebben hun tol van de mensen geëist. Ook de tekenen hebben hun werk gedaan en miljoenen bewust gemaakt van verwachte gebeurtenissen en openbaringen. Nooit tevoren in de geschiedenis van de mens hebben zovelen de komende veranderingen aangevoeld en hun noodzaak begrepen.
Derhalve zal Maitreya in een verwachtingsvolle en voorbereide wereld verschijnen, zeker in de wetenschap dat naar Zijn aanwezigheid verlangd en vurig uitgekeken wordt.”
(Uit: ‘Maitreya’s prioriteiten’, Share International, oktober 2006)
Benjamin Creme geeft de raad: “Het is aan allen die geloven of hopen dat Maitreya’s aanwezigheid een feit is, om de urgentie te begrijpen van de taak van voorbereiding; zo weinig tijd rest voor dit verantwoordelijke en noodzakelijke werk. Zet alles op alles voor deze gelegenheid, die zich nooit weer zal voordoen, om zowel de Hiërarchie als de mensheid te dienen, en breng Maitreya en Zijn Groep op de vroegst mogelijke wettige datum naar voren.

Maitreya treedt naar voren

door de Meester —, via Benjamin Creme

De verschijning van Maitreya is bijna een feit. Zijn openlijke, openbare werk zal werkelijk zeer spoedig beginnen. Vanaf dan zal het proces beginnen van onderwijzen en het geleidelijk bekend worden aan de volkeren van de wereld. Hoeveel tijd dit zal vergen is nog onduidelijk, maar het kan relatief snel plaatsvinden. Natuurlijk kan er eerst veel verzet zijn tegen Zijn inzichten en de aard van Zijn advies. Dat kan ook niet anders, zo ver af staat het heersende denken van Zijn visie. Langzamerhand, echter, zal Maitreya’s scherpzinnig denkvermogen de gebreken in de huidige opvattingen over het milieu en sociale, economische en politieke kwesties doorbreken en blootleggen. De logica en het wijs begrip van Zijn woorden zullen velen ertoe aanzetten te luisteren en zich nader te bezinnen, terwijl Zijn Straal van Liefde de harten van miljoenen zal binnendringen en Zijn eenvoudige woorden zal omzetten in openbaringen van Waarheid. Niemand kent vooralsnog de liefhebbende kracht van Maitreya, noch kunnen mensen Zijn ondoorgrondelijke wijsheid bevatten.

Bezieling

Naarmate miljoenen zich achter Zijn zaak scharen, en roepen om vrede en rechtvaardigheid door samen-delen en begrip, zullen mensen opgetogen zijn en aangespoord worden door nieuwe hoop en verlangen naar broederschap en juiste menselijke verhoudingen. Zij zullen verandering eisen op een tot nog toe ongekende schaal. Regeringen en gezagsdragers zullen gedwongen worden op de eisen in te gaan, en stukje bij beetje zal het bastion tegen verandering afbrokkelen onder de aanval van de dan versterkte stem van de publieke opinie. Aldus, door logica, openbaring en het vertrouwen dat wordt voortgebracht door Zijn liefde, zal Maitreya de goede wil die in ieder hart bestaat, zelfs indien onbekend, aanwenden.

Miljoenen

Maitreya zal via televisie en radio tot miljoenen mensen spreken. Allen zullen de gelegenheid hebben te delen in Zijn zegening, die elke verschijning zal vergezellen. Zo zullen de mensen overal ter wereld vertrouwd raken met Zijn boodschap en de verheffing van hun hart. Veel speculatie zal Zijn identiteit omringen en vele theorieën zullen worden geopperd, maar allen zullen Hem, op hun eigen wijze, zien als de voorbode van het nieuwe, een brenger van heilzame waarheden en een wegbereider van een levensstijl die hen na aan het hart ligt.
Natuurlijk zullen er mensen zijn die zich bedreigd voelen door Zijn denkbeelden en die zullen pogen Zijn voortgang te stoppen, maar in toenemende mate zullen de schoonheid en de redelijkheid van Zijn woorden de mensen van alle landen inspireren om Hem te zien als hun woordvoerder en leider. Zo zal het zijn. De mensen zullen Hem oproepen om namens hen tot de hele wereld te spreken, en Verklaringsdag zal worden aangekondigd.
Die dag, die zal zijn zoals geen andere ervoor of erna, zal Maitreya de gelegenheid geven Zijn naam, titel en doel te onthullen, als de Wereldleraar voor de Nieuwe Tijd, de leider van de Geestelijke Hiërarchie en de Lang Verwachte van alle religieuze groeperingen. Als de vriend en leraar van allen die Zijn hulp nodig hebben, zal Hij zich presenteren; als een eenvoudig man Die de pijn en het lijden van mensen kent en tracht hun lot te verlichten, Die allen absoluut, zonder voorwaarden, liefheeft en Die is gekomen om ons de treden naar vreugde te tonen.
Zo iemand staat op het punt om voor de wereld te treden en Zijn raad aan allen te geven. We hebben de woorden misschien al eerder gehoord. Thans, met Zijn zegening, zullen we hun betekenis begrijpen, en ernaar handelen.