Brieven van lezers - juli 2007

Van hart tot hart

Op 17 mei 2007 gaven we een lezing over het naar buiten treden van Maitreya. Zoals gewoonlijk werd de lezing door twee medewerkers gegeven, de een richt zich op het Wederverschijningsproces zelf en de ander meer op Maitreya’s prioriteiten en leringen.
We begonnen op tijd. Na 10 minuten kwamen er twee vrouwen binnen die naast mij gingen zitten. Naarmate de lezing vorderde, begon ik iets zeer ongewoons  te voelen — energie zoals je voelt bij Benjamin Creme’s lezingen wanneer hij overschaduwd wordt door Maitreya, die rechtstreeks in het hart raakt, en de lezing tot een levende gebeurtenis maakt. Het duurde tot het einde van het eerste gedeelte van de lezing.
Zodra de vraag-en-antwoordsessie begon, zei de vrouw naast mij dat ze een vraag had. Zij vroeg hoe we wisten dat het verhaal waar was en dat Maitreya inderdaad in de wereld was. Het was interessant dat je opnieuw de energie in de zaal kon voelen. Een van de medewerkers die de lezing gaf, antwoordde dat het allemaal afhing van de persoon en hoe iemand reageert op deze informatie, maar dat wat haar zelf betreft zij 100 procent zeker was door haar ervaringen en innerlijk gevoel.
Toen zei de vrouw hoe droevig de toestand in de wereld was en vroeg hoe we die kunnen veranderen? Het antwoord was dat, ondanks die toestand, er een groeiende bereidheid tot en verlangen naar verandering is en dat wanneer Maitreya verschijnt sommigen zich zullen verzetten tegen wat Hij zegt en vertegenwoordigt, maar de grote meerderheid zich rondom Hem zal scharen.” Zij knikte en zei: “Ja, ja, we zullen ons rondom Hem scharen.” Zij merkte ook op dat ze katholiek waren, maar dat alle religies punten van overeenkomst hebben.
Aangezien we de zaal uit moesten, beëindigden we de vraag-en-antwoordsessie. Omdat ze laat waren gekomen, boden we hun wat informatiemateriaal aan. De kleinste van de twee, die niet zoveel sprak, zei dat ze al naar een lezing geweest was en al materiaal had. De langste, die de vragen stelde, nam een kaart van de ‘hand’ van Maitreya aan. Bij het weggaan prees de langste vrouw de medewerkers die de lezing hadden gegeven, en zei hen dat ze geweldig waren en heel goed werk deden. Ze bedankten ons er ook herhaaldelijk voor dat we hen deelgenoot hadden gemaakt van deze informatie.
Op weg naar huis, in de trein, vertelde ik mijn vrouw over de energie die ik tijdens de lezing gevoeld had en zei dat de lezing zelf, waarschijnlijk daardoor, ongewoon inspirerend was geweest. Ze was een van de twee die de lezing gaven en was het er volledig mee eens dat er iets ongewoons in de sfeer was geweest. Je kon gemakkelijk de waarheid van de informatie aanvoelen. We waren enigszins verbaasd over de aanwezigen, met name die twee openhartige vrouwen die zo oprecht op het verhaal gereageerd hadden.
In dit verband merkten we op hoe waar de veelvuldige opmerkingen van Benjamin Creme zijn, dat er niets overtuigender is dan de directe ervaring van deze informatie persoonlijk aan iemand te vertellen, hoe communicatie van hart tot hart kan plaatsvinden, wat een klimaat van hoop en verwachting wekt. Die avondlezing met de energie die we voelden en de enthousiaste reactie en commentaar van de toehoorders, was voor ons een levend voorbeeld van hoezeer hij gelijk heeft.
Niets kan het op deze manier presenteren van de informatie evenaren.
Kunt u ons vertellen of er iets bijzonders gebeurde tijdens de lezing?
Horacio Londner, Barcelona (Spanje).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘vrouw’ die het meest aan het woord was Maitreya was; de tweede ‘vrouw’ de Meester Jezus. De energie die gevoeld werd was een zegening van Maitreya.

Enthousiaste bezoeker

Medewerkers uit Londen verzorgden een stand op de Mind Body Spirit-beurs van 2007 in Victoria, Londen. Het zes dagen durende evenement werd erg goed bezocht en we hadden het steeds druk met praten over de terugkeer van Maitreya en de Meesters.
Tijdens een stil moment, zaterdagmiddag 26 mei, kwam een jongeman naar de tafel. Hij wierp een blik op het leesmateriaal en keek erg aandachtig naar ons tweeën. Hij was sportief gekleed in spijkerbroek en had een zacht gezicht en geelbruine huidskleur. Hij had een baard en donker krullend haar dat achter op zijn hoofd was samengebonden. Mijn collega Gill ging naar voren om hem wat informatie te geven. Terwijl hij luisterde, keek hij beurtelings naar ons, op dezelfde snelle, maar erg aandachtige manier. Hij sprak met een Amerikaans accent, maar op de vraag waar hij vandaan kwam, antwoordde hij: “O, overal.”
Hij vroeg of er nog meer informatie was buiten de folders op tafel. Mijn collega liet hem de nieuwste uitgave van Share International zien. Zij liep het tijdschrift bladzijde voor bladzijde door en legde alle vaste rubrieken uit. Hij was erg aanmoedigend, knikte met zijn hoofd en zei: “Erg interessant, erg interessant” bij elke bladzijde die werd omgeslagen. Aan het eind van het tijdschrift keken zij naar de foto van Benjamin Creme. Nadat ze uitgelegd had dat hij op tournee was in Japan, vroeg de man hoe het was om met hem te werken. Zij zei dat het geweldig was, dat, terwijl de informatie erg serieus en het werk belangrijk was, het een echte vreugde was om te doen. Benjamin Creme was erg amusant en inspirerend om mee samen te werken. De jongeman vroeg naar abonnementen en besloot snel een abonnement te zullen nemen. Zij vroeg of hij, in de tussentijd, de nieuwsbrief wilde ontvangen, waarmee hij instemde en een formulier invulde dat hij ondertekende met zijn naam ‘SANCTUS’ in hoofdletters.
Hij nam een kaart aan met de data van Benjamin Creme’s lezingen in Londen, de volgende lezing in juli werd genoemd, maar hij zei dat hij die niet kon bijwonen omdat hij in juli in Amerika zou zijn. Ze bood hem ook een kleine kaart met Maitreya’s ‘hand’ aan. Hij zei: “Ik heb er geen nodig, maar mijn goddelijke tegenhanger wil er graag een.”
Terwijl hij wegliep, zag Gill op zijn rugzak een groot zilverkleurig metalen Watermankruis.
Was hij misschien Maitreya?
Heather Smith, Oxford (Engeland).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was.

De kracht van één doel

Op zaterdag 2 juni 2007, omstreeks 14.30 uur, stond ik met een mede-groepslid, Suzanne, op Westminster Bridge in Londen, in de stralende zon. We waren bij een grote demonstratie van The World Can’t Wait (“De wereld kan niet wachten”), een paar dagen voor de top van de G-8 in Duitsland. Er was een levendige uitgelaten stemming en een praam voer de rivier op en neer met mensen die de menigte coördineerden om zoveel mogelijk lawaai te maken. We bliezen onszelf duizelig op onze fluiten!
Toen stond er links van mij een lange zwarte man van ongeveer 35 jaar die breed lachend keek naar de menigte mensen die in het wit gekleed waren en spandoeken droegen die de brug en de rivieroevers vulden. Hij vroeg me waarom we hier allemaal waren en ik legde dat uit. Stralend zei hij: “Ik kom uit Oeganda en het geeft me zoveel hoop om zoveel mensen te zien die denken aan mensen zoals ik uit een land zover hier vandaan. Al deze verschillende mensen verenigd voor één doel.” Met een vinger naar me zwaaiend benadrukte hij het belang van “één doel”. Hij zei: “Het maakt me zo gelukkig. De G-8 zal luisteren.”
Ik vroeg me af of hij Maitreya was?
Gill Fry, Londen (VK).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was.

Privé-voorstelling

Op 12 mei 2007 woonde ik voor de eerste keer een lezing van Benjamin Creme bij. Ik had nog maar twee maanden geleden van hem gehoord. Mijn begrip was nogal beperkt, ook al had ik voor de lezing twee van zijn boeken gelezen. Mijn vriendin, die met me meeging naar de lezing, wist er van tevoren helemaal niets van en leek er niet veel van te begrijpen; ze vroeg me de betekenis van sommige van de onbekende termen. Maar na de lezing vertelde ze me opgewonden dat ze licht had gezien, dat niet zichtbaar was geweest voor mij.
Het volgende is het verhaal van mijn vriendin Kazuko Hori: “Ik zag het tijdens de zegening aan het eind van Benjamin Creme’s lezing. Ik zag een ronde cirkel van schitterend goudkleurig licht in het midden van de borst van de heer Creme en een band van prachtig goudkleurig licht, die net zo breed was als de diameter van de cirkel, liep van de cirkel uit naar zijn schouders. De cirkel was stralender dan de band. Na een poosje verdween de cirkel op zijn borst en de band van licht verspreidde zich over zijn hele borst. Toen de heer Creme aan het eind boog, was zijn hele hoofd prachtig goudgeel. Zijn handen hadden ook dezelfde gouden kleur. De cirkel op zijn borst straalde schitterend, maar de rest was zachter geel.”
Megumi Suwabe, Tokio (Japan).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de vriendin van de schrijver de energie-en van Maitreya’s zegening te zien kreeg.

Boslicht

In april 2004 maakte ik een vakantiereis door Mexico, Belize en Guatemala en bezocht de Maya-ruïnes. In Guatemala ging ik naar Tikal om de Maya-tempel daar te bekijken en op weg door het woud maakte ik met een digitale camera een foto van een enorme boom. Toen ik op de display van de camera keek, zag ik iets onverwachts: de display toonde een ongewoon licht. Ik nam onmiddellijk nog twee foto’s van dezelfde boom, maar er was geen spoor van het licht te bekennen. Dit was voor mij het bewijs dat het fototoestel in orde was.
Sindsdien heb ik willen weten waar het licht vandaan kwam. Mijn eerste gedachte was dat het iets te maken had met Maitreya. Daarom wil ik u vragen of u kunt zeggen of het licht iets te maken heeft met Maitreya of Jezus?
Thea Scholten, Arnhem.
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat het licht een zegening is van de Meester Jezus.)