Artikel van de meester - juni 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Transformatie

door de Meester — , via Benjamin Creme

Het zal niet als een verrassing komen te horen dat het werkelijke aantal doden onder burgers in Irak nu de 800.000 heeft overschreden, terwijl het aantal in meer of mindere mate gewonden oploopt tot ten minste één miljoen. Hoe lang nog kunnen de bezettingsmachten deze aantallen voor hun volk verborgen houden? Het hoeft geen betoog dat deze machten het uiterste hebben gedaan om deze ontstellende cijfers van verwoesting voor hun eigen doeleinden te verbergen en af te zwakken. Het is derhalve geen wonder dat miljoenen Irakezen hun vaderland hebben verlaten. Is het dan verwonderlijk dat de invasie van Irak spoedig zal worden beschouwd als de grootste ramp van deze tijd: onwettig, onnodig, en arrogant tot het uiterste?
Terwijl de wereld afwacht, trachten de Amerikanen en Britten zichzelf te bevrijden uit het moeras dat zij zelf hebben geschapen, met elk beetje waardigheid en geloofwaardigheid dat zij bijeen kunnen schrapen. Voor triomfantelijke banieren is beslist geen plaats. De erfenis is die van dood, chaos en machtsmisbruik.

Gebarsten muren

Intussen zijn de krachten van wederopbouw aan het werk gegaan om de gebarsten muren, fysiek in Irak en psychologisch elders, te herstellen. De wereld wacht gespannen de onbekende gevolgen af die uit deze ongelukkige episode voortkomen, maar de verwachtingen van velen zijn merkwaardig hoog, volgens sommigen, zonder echte reden. Wisten mensen maar dat de wereld zich voorbereidt op belangrijke veranderingen, die niet alleen het trauma van het Midden-Oosten  recht zullen zetten, maar ook de gevaren en tragedies van de Aarde zelf.

De deur

Maitreya klopt luid aan de deur. Spoedig zal de deur opengaan en zal de Heer van Liefde in het strijdperk naar voren treden. Wanneer de mensen Hem zien, zullen ze verbaasd zijn over de eenvoud van Zijn woorden, maar ook over de helderheid van de wijze waarop Hij spreekt. Zijn wijsheid zal in gelijke mate verbijsteren en verrukken, en hen tot Hem aantrekken die gereed zijn Hem te volgen en de wereld te vernieuwen. Heldenmoed is Zijn aard; evenals Vastberadenheid. De Grote Heer komt toegerust zoals niemand ooit tevoren is geweest, gereed om de strijd aan te gaan met alles wat de mens pijn berokkent en kleineert.
Velen glimlachen bij het idee van zo’n Aanwezigheid onder ons, maar spoedig zullen allen de waarheid van deze woorden leren kennen, en zich voor of tegen Hem uitspreken. Zo zal de Grote Heer de mensheid confronteren met het vraagstuk van haar voortbestaan. Hij zal laten zien dat de mensen in wezen één zijn, ongeacht kleur of gezindte, dat de overvloed van de Aarde toebehoort aan een ieder en dat het samendelen van die overvloed de sleutel is tot de toekomst van de mens. Alleen samendelen, en de rechtvaardigheid die dat zal brengen, biedt hoop aan de mens. Alleen rechtvaardigheid, gesmeed uit samendelen, zal een einde maken aan de gesel van oorlog en terreur. Alleen samendelen en rechtvaardigheid kunnen mensen leiden naar die Broederschap, die hun ware erfgoed is. Wanneer mensen dit beseffen, zullen ze de uitdaging aangaan en de vele problemen die ons nu vrees aanjagen, één voor één aanpakken.
Maitreya’s Licht zal de mensen ondersteunen en helpen het evenwicht te bewaren in hun verlangen naar de veranderingen die moeten plaatsvinden, en, in de juiste volgorde, zal de wereld weer nieuw gemaakt worden. Zo zal het zijn.