Tekenen van de tijd - juni 2007

Ufo’s boven Kanaaleilanden

Twee ervaren piloten zagen op 23 april 2007 om 3 uur ’s middags reusachtige ufo’s boven de Kanaaleilanden Alderney en Sark.
Gezagvoerder Ray Bowyer vloog van Southampton naar Alderney toen hij, ongeveer 48 km van het eiland op een hoogte van 1200 m, een heldergeel licht zag 16 km ten westen van Alderney.
“Het was een zeer scherp afgelijnd dun geel voorwerp met een groen deel. Het bevond zich op 600 m hoogte en hing stil,” zei hij. “Ik dacht dat het ongeveer 16 km verwijderd was, hoewel ik me later realiseerde dat het ongeveer 65 kilometer van ons vandaan was. Eerst dacht ik dat het zo groot was als een 737. Maar het moet, gezien de afstand, veel groter geweest zijn. Het was misschien wel 1500 m breed.”
Toen zag hij verder westelijk een tweede voorwerp. “Het was precies hetzelfde, maar leek kleiner omdat het verder weg was,” zei hij. “Het bevond zich dichter bij Guernsey.”
“Toen ik dichterbij kwam, werd me duidelijk dat het tastbaar was. Ik was in tweestrijd of ik er heen zou gaan om het van dichterbij te bekijken, maar besloot het niet te doen vanwege z’n omvang. Ik moest allereerst om de veiligheid van mijn passagiers denken.” Gezagvoerder Bowyer, al meer dan 20 jaar piloot, zei: “in al mijn vliegjaren heb ik nooit zoiets gezien.” Hij rapporteerde de voorwerpen aan de luchtverkeerscontrole en leverde een verslag van het incident in.
De dienstdoende luchtverkeersleider Paul Kelly zei dat een piloot van de maatschappij Blue Islands een zelfde melding had gedaan, maar dat er niets op zijn radar was verschenen.
“De piloot van Blue Islands was, onderweg naar Jersey, op hetzelfde tijdstip bij het eiland Sark. De beschrijving leek erg op die van gezagvoerder Bowyer en uit wat zij beschreven leek het voorwerp zich op precies dezelfde plaats te bevinden. Maar zij bekeken het van tegengestelde kanten. Beide piloten plaatsten het op dezelfde hoogte. Als het voorwerp niet bewoog, zouden onze instrumenten het niet hebben opgepikt, omdat de radar het niet in beeld zou hebben gebracht.”
Het ministerie van Defensie opent eindelijk zijn Ufo-dossiers. Volgens de krant The Independent hebben door de jaren heen duizenden mensen waarnemingen aan het ministerie van Defensie gemeld: “Maar het zijn de objectieve waarnemingen van piloten en militair personeel die het MvD het meest serieus neemt. Veel van deze meldingen zijn overgebracht naar het Nationale Archief in Kew. Pas kortgeleden heeft het MvD bevestigd dat er een gouvernementele Ufo-afdeling, bekend als S4F (Air) of DI55, bestaat.” Een woordvoerster van het ministerie van Defensie zei: “We ontvangen op dit ogenblik heel wat verzoeken om deze informatie in te zien, zodat we hebben besloten de meldingen op onze website te zetten. Maar voor een juist begrip: we zijn altijd alleen geïnteresseerd geweest in meldingen met een defensieperspectief.”
Nick Pope, een vroegere ufo-onderzoeker voor het MvD, lichtte toe dat “piloten getrainde waarnemers zijn en minder geneigd dan de meeste mensen om iets van deze wereld verkeerd te identificeren. De ufo-dossiers van het MvD bevatten verscheidene meldingen van burger- en militaire piloten, waarvan sommige door de radar werden ondersteund. Dit incident [boven de Kanaaleilanden] is het soort waarneming dat serieus wordt genomen en grondig onderzocht moet worden.” (Bronnen: BBC News, The Independent, Guernsey Press and Star, thisisguernsey.com, VK)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het authentieke waarnemingen zijn van ruimtevaartuigen van Mars.)

Maria-beeld in Michigan buigt hoofd

Ghassan Pattah, een jonge Chaldeeuwse katholiek van 39 jaar stierf aan een hartverlamming. Kort voor zijn dood vertelde hij zijn moeder dat de Maagd Maria hem in visioenen had bezocht en dat hij, Ghassan, spoedig zou sterven.
Amira, Ghassans moeder, zegt dat toen hij ziek werd het beeld van de Maagd Maria in de voortuin van hun huis in Sterling Heigths (Michigan, VS) het hoofd boog en huilde. Het beeld had altijd met opgeheven hoofd recht vooruitgekeken.
Een aantal mensen heeft ook gemeld een foto van [het beeld van] de Maagd Maria te hebben gezien waarop zij op het moment van Ghassans overlijden huilt. De familieleden en anderen zeggen dat zij het beeld op de foto zagen “knipperen en een traan produceren”.
“Dit is een boodschap dat wij onze gewoontes moeten veranderen,” zei Sal Pattah, Ghassans broer. Chaldeeuwse katholieken en duizenden mensen van verschillende nationaliteiten en andere geloven stromen naar het huis van de familie Pattah in Michigan om het beeld en de foto’s van het wonder te zien.
“Er zijn hier honderden, en ik bedoel honderden, mensen geweest om de Gezegende Maagd te zien en die zeggen dat ze zullen stoppen slechte dingen te doen en op het rechte pad te zullen blijven,” zei Sal Pattah. “Ik ben Chaldeeuws katholiek en religie zit in ons bloed,” zei Shahla Gabarra, die uit de gemeente Macomb kwam om het beeld te bezoeken en enkele van de tentoongestelde foto’s te zien. “Dit is een waarachtig teken van onze Gezegende Moeder dat ze bestaat.” De familie heeft een plexiglazen doos over het beeld geplaatst om het te beschermen, en de foto’s zijn ook in een doos gezet.
“Een dame die kanker had, kwam hier vorige week, en bad bij het beeld,” vertelde Sal. “Ze kwam de volgende dag terug en vertelde dat de kanker was verdwenen. Mensen willen mij geld geven, maar ik neem het niet aan. We hebben ook een foto van mijn broer en plotseling waren er twee foto’s van de Gezegende Maagd in te zien. Ik weet niet waarom. Ik kan het niet verklaren, maar ik weet wel dat het een wonder is.”
Amira vertelde dat haar zoon in het Aramees tegen haar begon te praten, de taal van Jezus Christus, die Ghassan niet machtig was. Hij vertelde zijn moeder dat de Gezegende Moeder in het Aramees tot hem sprak.
Sommige van de bedevaartgangers en familieleden zeiden dat het beeld met het gebogen hoofd meer dan een wonder is — God probeert hun te vertellen dat zij op het rechte pad moeten blijven en zich gedragen. Ze zeiden te geloven dat de moeder van Christus hun probeert te vertellen dat ze bij alles wat zij doen en denken bij hen is. (Bron:www. chaledeannews.com)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de wonderen worden gemanifesteerd door de Meester Die Maria was.)

Engelachtig figuur op foto

Tijdens een bezoek aan Rome nam Andy Key, een gepensioneerd politieman, een foto van  het zonlicht dat door een raam van de St. Pietersbasiliek naar binnen stroomde. Toen hij en zijn vrouw hun foto’s later in de computer downloadden, zagen ze een ongewoon beeld op de foto van het Vaticaan: een engel die boven de hoofden van andere bezoekers in de kerk zweefde. “Niemand kon het verklaren,” zei Andy Key. “Er was niets op hun hoofden om het licht te laten afketsen... Het lijkt bijna een hologram.” Professionele fotografen hebben de foto van Key onderzocht en kunnen niet uitleggen wat de engelachtige figuur kan hebben veroorzaakt. (Bron: The Daily Mail, VK)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een wonder was, gemanifesteerd door de Meester Jezus.)

Foto's van deze maand (Engels)