De Meesters van Wijsheid – een compilatie

Hier volgt het eerste deel van  een selectie van uitspraken van Maitreya (Boodschappen van Maitreya de Christus en Maitreya’s Leringen — De Wetten van het Leven), Benjamin Creme’s Meester (Een Meester spreekt) en Benjamin Creme met betrekking tot de Meesters van Wijsheid.

Wanneer jullie Ons zien, zullen jullie weten dat de Nieuwe Tijd, het Nieuwe Tijdperk, begonnen is, de tijd van Samendelen en Rechtvaardigheid, van Liefde en Broederschap, de tijd van de Wet van God. Ik ben de Onderrichter voor deze Nieuwe Tijd. Ik ben de voorbode ervan. Ik zal jullie dát openbaren wat je snel naar huis zal voeren. Ik zal jullie het onderricht geven dat in jullie je goddelijke aard zal openbaren. Van Mijn Broeders zal een stroom van scheppend vuur uitgaan, dat jullie lampen zal ontsteken en je in licht naar God zal brengen. Mijn Meesters kennen niets dan Liefde en Vreugde. Evenzo, Mijn vrienden, zal dit jullie erfgoed zijn. (Maitreya, uit Boodschap nr. 136)

Steeds wanneer de mensheid bang is, wendt zij zich tot God of de engelen voor hulp en zekerheid. Zo ook nu, temidden van de groeiende crisis van de mens... Wanneer Wij, de Broeders, als engelen verschijnen, doen wij dat volgens de Wet van Herkenning. Op die manier weten de mensen dat zij niet alleen staan. Wanneer een hogere ontwikkeling het toelaat hebben Wij geen voorwendsel nodig en tonen We onze ware gedaante. Zo komt het dat sommigen engelen zien, waar anderen de Broederschap herkennen. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘De Meesters betreden het mensenrijk’, Een Meester spreekt)

Gedurende de geschiedenis van de mensheid (die volgens de esoterische leringen 18,5 miljoen jaar oud is), zijn we nooit alleen geweest. We zijn geleid en begeleid, onderwezen, gestimuleerd en beschermd — soms openlijk, maar vaak vanachter de schermen — door een groep mensen die vanuit ons gezichtspunt volmaakt zijn. Zij zijn ons voorgegaan in de evolutie en hebben de evolutionaire reis afgelegd waaraan wij nog steeds bezig zijn. Door dit te doen, doordat Ze dezelfde stappen hebben genomen die wij nu nemen om te evolueren, hebben Zij Zichzelf vervolmaakt en hebben Ze geen verdere ervaring door incarnatie op deze planeet meer nodig. Voor Hen is het slechts een terrein voor dienstbetoon, waarbij Ze de verantwoordelijkheid op Zich nemen op onze evolutie toe te zien. Deze groep van volmaakte mensen staat onder vele namen bekend: de Meesters van Wijsheid en de Heren van Mededogen, de Grote Witte Broederschap, het Genootschap van Verlichte Geesten, de Esoterische of Geestelijke Hiërarchie, de Gidsen en Oudere Broeders van de mensheid.
Deze Meesters verbleven meestal in de afgelegen bergstreken en woestijnen van de wereld: de Himalaya, de Andes, de Rocky Mountains, de Cascaden, de Karpaten, het Atlasgebergte, de Oeral, de Gobi-woestijn en andere woestijnen. Vanuit Hun verblijven in deze bergen en woestijnen hebben Ze op heilzame wijze duizenden jaren lang op de evolutie van de mensheid toezicht gehouden. Veel van het werk van de Meesters is door Hun discipelen uitgevoerd, mannen en vrouwen in de wereld: mensen als Da Vinci, Mozart, Lincoln, Einstein en Madame Curie. Door ons bewustzijn geleidelijk te stimuleren, hebben de Meesters de mensheid tot het punt gebracht waar we ons nu bevinden. Onder een dergelijke stimulans en leiding zijn onze beschavingen tijdperk na tijdperk opgekomen, tot bloei gekomen, uitgekristalliseerd, ten onder gegaan en weer opgewekt. (Benjamin Creme, Maitreya’s Missie, dl II)

Mijn Meesters keren nu terug, vòòr op het schema; dit zal ook Hun toestaan deel te nemen aan deze grote en laatste strijd om de wereld. Wij staan achter jullie, Mijn broeders en Ik. Wij kennen de Weg; Wij zenden jullie Onze kracht. Neem dit Pantser in je op en toon je moed. (Maitreya, uit Boodschap nr. 72)

Weldra zal het duidelijk worden dat de mens niet alleen is. Nooit in haar lange geschiedenis heeft de mensheid de leiding ontbeerd van Hen die zijn voorgegaan en de route voor de mens hebben uitgezet. Nu, bij deze wenteling van de spiraal, nemen Wij opnieuw Onze plaatsen in jullie midden in en bieden jullie de weldaden van Onze verworvenheden. Zie Ons als broeders, verlangend om te helpen. Beschouw Ons als gidsen naar de toekomst, want Wij kennen de weg goed. Met Onze Broederschap achter je kunnen jullie niet falen. Onze bezieling zal jullie inspireren, en uit die bron van kracht zal de kennis en de macht stromen waarmee jullie je dromen kunnen verwezenlijken. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘Wij zijn niet ontmoedigd’, Een Meester spreekt)

In Atlantische tijden werkten de toenmalige Meesters in het openbaar. Zij waren de priester-koningen, de Goddelijke Wezens die verscheidene wetenschappelijk vergevorderde beschavingen tot stand brachten waarvan de kennis verloren is gegaan. Bij de vernietiging van Atlantis trokken de Meesters zich terug in berg- en woestijngebieden, het aan de mensheid overlatend zichzelf te regenereren, waarbij Zij van achter de schermen zorgden voor de stimulans. De Hiërarchie van Meesters en ingewijden zal nu, voor het eerst sinds die dagen, weer werken in het openbaar. (Benjamin Creme, uit Maitreya’s Missie, dl. I)

Met Mijn Broeders, de Meesters van Wijsheid, zal Ik jullie laten zien hoe jullie je goddelijkheid kunt openbaren en je erfdeel ontvangen. Mijn Plan is om de Mensheid bewust te maken van haar werkelijke waarde, haar ware hoedanigheid, en haar te tonen dat in elk mens een verheven Zoon van God leeft. Als de mensen Mij volgen, zal Ik hen stap voor stap leiden door het proces van Inwijding, waarvan Ik het zegel bewaak. Op deze wijze zullen zij de God openbaren Die in hen huist. Mijn Meesters bereiden nu de weg. Zij kiezen Hun werkers door wie Zij kunnen handelen, en spoedig zal in de Centra het fiat rondgaan, het werk beginnen, en zal de Nieuwe Beschikking voor de Mensheid een aanvang nemen. Jullie die hier aanwezig zijn, behoren tot hen die de weg kunnen wijzen. Toon jullie Broeders dat er voor de mens een beter leven, een betere toekomst bestaat dan hij durft dromen. Vertel hen dat Maitreya leeft, dat de Heer der Liefde rondgaat, dat de Mensenzoon in de wereld is teruggekeerd teneinde die wereld te veranderen, via de mens. Vertel hen dit, Mijn vrienden, en onthul hen de hoop voor de toekomst. (Maitreya, uit Boodschap nr. 24)

Wanneer de Meesters Hun aanwezigheid voor het oog van de wereld bevestigen, zal er een grote verandering plaatsvinden in de verhouding tussen Hen en de mensheid. Terwijl Zij tot nu toe ver weg en ontoegankelijk waren voor allen behalve enkele discipelen, zullen de Leiders van het Ras in de zeer nabije toekomst een diepere en bestendiger vorm van samenwerking met de mensheid onderhouden. Dit proces, dat bekend staat als de Veruiterlijking van de Hiërarchie, is al begonnen en verscheidene Meesters hebben contact gemaakt met groepen op het stoffelijk gebied. Vooralsnog is dit contact beperkt gebleven tot groepen die werkzaam zijn op economisch, bestuurlijk en wetenschappelijk terrein, en in mindere mate het onderwijs, maar de tijd komt dat hun inspiratie en leiding vrijelijk zal worden gegeven aan alle groepen die werken voor het herstel van de wereld. Vanaf die tijd zal er een volkomen nieuwe vorm van communicatie worden gevestigd tussen de Inspirators en de mensheid. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘De Meesters in de wereld’, Een Meester spreekt)

Mijn Meesters werken nu om de transformatie tot stand te brengen van jullie maatschappelijk leven, waarvan de oude vormen verrot en vergaan zijn. Onder Hun leiding bereiden jullie broeders nu de nieuwe structuren voor, de nieuwe handelwijzen, die de nieuwe aspiraties van de Mens in deze Nieuwe Tijd tot uitdrukking kunnen brengen. (Maitreya, uit Boodschap nr. 30)