Artikel van de meester - mei 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De redding van de wereld

door de Meester —, via Benjamin Creme

Wanneer de mensheid beseft hoe ernstig de ecologische instabiliteit van haar planetair huis is, moet zij de stappen nemen die zo dringend nodig zijn om de toestand te herstellen. Zouden de mensen onvoldoende vastberaden reageren, dan dragen zij er schuld aan dat de planeet wordt overgeleverd aan langzame doch onvermijdelijke vernietiging. Welke erfenis dragen zij dan over aan hun kinderen? Opdat deze zelfvernietiging niet overwint, moeten allen gezamenlijk handelen en zich de nodige opofferingen getroosten. Dit zal een totale verandering in houding betekenen jegens de toestand van de planeet en wat thans beschouwd wordt als de behoeften van de mens.
Het zal voor sommigen niet gemakkelijk zijn om de noodzakelijke veranderingen te aanvaarden, maar alleen door zulke verandering kan het leven van de planeet verzekerd worden. Nu al is de onontbeerlijke voorraad bomen op Aarde ernstig aangetast. Ontbossing heeft geleid tot toenemend verlies aan zuurstof en stijging van koolzuurgassen. Dit heeft nu een kritiek stadium bereikt en vereist onmiddellijk ingrijpen.

Dagend besef

De realiteit van de opwarming van de aarde begint nu te dagen in het denken van miljoenen, maar ondanks het overweldigende bewijs ontkennen sommigen nog steeds dat menselijk handelen de oorzaak ervan is.
Wij, jullie Oudere Broeders, kunnen met volle overtuiging zeggen dat menselijk handelen voor tachtig procent verantwoordelijk is voor de opwarming van de Aarde.
Maitreya, zo zal men zien, zal niet dralen om dit dringende probleem onder de aandacht van de mensen te brengen. Hij zal de mensen confronteren met de alternatieven: de heilzame gevolgen van direct optreden, enerzijds, en de vernietiging die zou volgen uit niets — of te weinig — doen, anderzijds. Aldus is de beslissing aan de mens alleen.

Inzet

Wanneer mensen dit begrijpen, zullen zij zich zeker inzetten voor de zaak. Zij zullen inzien dat de toekomst voor hun kinderen afhangt van onmiddellijk ingrijpen en zullen de nodige maatregelen aan Maitreya en Zijn groep ontlokken. Maitreya zal een eenvoudiger wijze van leven aanbevelen, die meer overeenstemt met de werkelijke toestand van de planeet. Wanneer voldoende mensen ervan overtuigd zijn dat dit noodzakelijk is, zal er een groeiende beweging opkomen voor versobering over de gehele planeet. Dit zal voortgang vinden met zeer ongebruikelijke snelheid, zozeer zal de noodzaak van verandering miljoenen inspireren. Aldus zullen de ernstigste gevaren die de planeet bedreigen, enigszins worden afgewend. Dit zal velen aanmoedigen en hun bereidheid tot verdere veranderingen vergroten.
Geconfronteerd met het dilemma van noodzakelijke verandering zullen mensen beginnen te beseffen dat aanvaarding van het beginsel van samendelen onvermijdelijk is. Alleen samendelen zal deze veranderingen uitvoerbaar en mogelijk maken. Alleen door samendelen kan de overvloed van Planeet Aarde succesrijk worden aangewend. Alleen door samendelen kan deze overvloed op de juiste manier beheerd worden. Alleen dan kan de Planeet zelf in harmonie leven met haar milieu en haar bewoners.