Artikel van de meester - maart 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De bundeling van de Krachten van Licht

door de Meester —, via Benjamin Creme

In vele delen van de wereld vinden belangrijke gebeurtenissen plaats. Overal ter wereld zullen mensen verbaasd zijn door de berichten. Die zullen ook gaan over waarnemingen, in ongekende aantallen, van ruimtevaartuigen van onze naburige planeten, voornamelijk van Mars en Venus. Deze verhoogde activiteit boven uitgestrekte gebieden van de Aarde zal alles te boven gaan wat ooit gezien is. Zij die halsstarrig geweigerd hebben de realiteit van dit verschijnsel serieus te nemen, zullen het moeilijk vinden het te ontkennen. Steeds meer verhalen over contact met de bemanning van de ruimtevaartuigen zullen het feit van hun bestaan verder bevestigen. Wonderbaarlijke gebeurtenissen van allerlei aard zullen zich blijven voordoen en in aantal en verscheidenheid toenemen. Het denken van mensen zal verbijsterd en verbaasd zijn door deze wonderen, en dit zal hen tot diep nadenken stemmen.

Wonder-vol

In deze wonder-volle, verwonderde wereld zal Maitreya stil binnentreden en Zijn openlijke werk beginnen. Hem zal worden gevraagd de twijfels en angsten van de mensen te weerleggen, deze gebeurtenissen te verklaren en Hij zal de echtheid ervan bevestigen. Deze buitengewone gebeurtenissen zullen onverminderd voortduren en velen ertoe brengen het einde van de wereld te voorspellen. Maitreya, echter, zal op Zijn eenvoudige wijze doorgaan deze gebeurtenissen anders uit te leggen.
Zo zal Maitreya de mensen stimuleren de wonderbare veelomvattendheid en reikwijdte van het leven te begrijpen, de vele lagen waarvan de mens vooralsnog zo weinig weet heeft. Voorzichtig zal Hij hen, stukje bij beetje, inleiden in de grondwaarheden van ons bestaan, in de Wetten die het besturen, en in wat ons ten deel valt door binnen deze Wetten te leven. Hij zal de mens vertrouwd maken met de onmetelijkheid van onze Melkweg en laten zien dat, mettertijd, mensen van de aarde Ruimte en Tijd zullen veroveren. Hij zal de mensheid stimuleren om zowel binnen als buiten zichzelf te zoeken naar de antwoorden op hun problemen en hun onophoudelijke verbondenheid met elkaar en met de Kosmos te bekrachtigen. Hij zal de mensheid herinneren aan haar lange geschiedenis en aan de vele gevaren die zij heeft overwonnen. Hij zal het zaad van vertrouwen in onze eigen luisterrijke toekomst zaaien en de eeuwige goddelijkheid van de mens bevestigen. Hij zal laten zien dat het levenspad, de evolutiereis, zonder falen opwaarts en ook voor eeuwig voorwaarts leidt, en dat het gezamenlijk maken van de reis als broeders en zusters de veiligste weg is die het meest door vreugde wordt verlicht. Zie dan uit naar de tekenen van Maitreya’s binnentreden, maak dit bekend en verhef de hoop van je broeders.