Vragen en antwoorden - maart 2007


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Tijdens uw lezing in Friends’ House op 18 januari 2007 in Londen gaf u aan dat we niet lang meer hoeven wachten tot we Maitreya zien. Er hing een geweldige sfeer in de zaal en aan het einde van uw lezing brak een spontaan applaus los — een zeer ongewone gebeurtenis onder de gereserveerde Britten! Het artikel van uw Meester in Share International van januari/februari 2007 wijst ook op de nabijheid van Maitreya’s verschijnen. Waar moeten we de prioriteiten in ons werk leggen in deze belangrijke tijd?
A. Het antwoord is eenvoudig. Gebruik elk moment van je tijd en elke gram van je kracht om op elke manier die je ter beschikking staat de werkelijkheid van deze boodschap bekend te maken: dat Maitreya de Christus, de Wereldleraar, nu zo spoedig openlijk naar voren zal treden dat je nog meer heel weinig tijd hebt om je verlangen tot dienen te vervullen.

V. Wil de regering-Bush echt weg uit Irak wanneer het land enigszins gestabiliseerd is of wil men er troepen achterlaten vanwege het geopolitieke belang van de regio?
A. Men wil er zo snel als mogelijk is weg zonder gezichtsverlies.

V. Toen ik ongeveer 18 jaar oud was, maakte ik een moeilijke tijd door; ik stond onverschillig tegenover het leven en had geen besef van enig doel of richting in mijn leven. In het stadium tussen waken en slapen begon ik mijn naam te horen, of iets wat leek op een klop op mijn slaapkamerdeur. Dit gebeurde een paar keer in de loop van de jaren. Toen ik ongeveer 20 was pakte ik in de schoolbibliotheek een boek op van Swami Satchidananda. Ik werd geboeid door de eenvoud van het leven die uit het boek sprak en ik kreeg hetzelfde gevoel als bij het lezen van De wederverschijning van de Christus en de Meesters van Wijsheid van de heer Creme dat ik later zou lezen. Op een keer zat ik in de bus dit boek te lezen toen ik werd overspoeld door een schitterend gevoel. Het voelde alsof ik besprenkeld werd met energie en ik werd overvallen door een gevoel van vreugde en vrede dat ik nooit eerder had ervaren. Het was niet het gevoel alsof ik geen problemen had, maar ik zag mijn problemen en wist dat het in orde zou komen. Ik liep de volgende drie dagen op wolken en ik heb nooit meer zo’n ervaring gehad. Was dit mijn ziel die zich aan mij liet zien en me tot dienstbaarheid opriep?
A. Nee. Het was een zegening van de Meester Jezus die u tot dienstbaarheid opriep.

V. Waar ik woon, in Pueblo (Colorado, VS), verschijnen patronen van licht op een oud gebouw in een steeg. Ze komen en gaan, en maar weinig mensen vragen ernaar of onderkennen het verschijnsel. Het personeel van een metafysische winkel in de buurt bracht het verschijnsel onder mijn aandacht. Terwijl ik er naar keek, verdween het. Sindsdien, vanaf 15 oktober 2006 tot op heden, ga ik er af en toe even kijken en de ene keer zijn ze er wel en de andere keer niet. Betekent dit dat God eraan komt en dat mensen dit moeten weten of is het een zegening van God?
A. Niet van God, maar van Zijn vertegenwoordiger, Heer Maitreya. Het is een zegening van Maitreya.

V. Op 10 juni 2004 werd in Guadalajara (Mexico) een vloot van ongeveer 100 ufo’s op video vastgelegd. Waren dit echte ruimtevaartuigen en, zo ja, van welke planeet waren ze afkomstig?
Op 5 maart 2004 voerde een vliegtuig van de Mexicaanse luchtmacht (501ste luchteskader) een routinevlucht uit boven de zuidgrens van Mexico. Ze zagen een luchtvaartuig op de radar en begonnen het te volgen. De bemanning zette hun FLIR (infrarood-systeem) aan om het toestel te lokaliseren. Al snel pikte het FLIR-systeem meerdere gloeiende voorwerpen op, soms wel elf tegelijk, die rond het vliegtuig bewogen. Dit voorval leidde tot veel aandacht in de Mexicaanse media. Ging het hier om echte ruimtevaartuigen en, zo ja, van welke planeet kwamen ze?
A. In beide gevallen waren de ufo’s ruimtevaartuigen van Mars.

V. Op 24 april 1964 hoorde een politie-agent, Lonnie Zamorra, uit Socorro (New Mexico, VS) een luid gebulder als van een explosie. Hij reed naar een plek in de buurt waar een dynamiethok stond, om te zien of dat misschien ontploft was. In plaats daarvan zag hij een ovaalvormig voorwerp. Het voorwerp had een landingsgestel en een ladder die tot aan de grond reikte, waar twee kleine mensen ter grootte van kinderen bij stonden. Zodra ze agent Zamorra zagen, gingen ze het toestel in, dat onmiddellijk vertrok. 1) Was dit toestel en de twee mensen die erbij stonden afkomstig van een van de planeten uit ons zonnestelsel en, zo ja, welke? 2) U heeft gezegd dat de toestellen die de Ruimtebroeders gebruiken onverwoestbaar zijn. Maar hadden ze dan zeg maar ‘motorpech’ of 3) landden ze en verschenen ze in grofstoffelijke vorm, zodat agent Zamorra hen zou zien en er met anderen over zou praten?
A. 1) Ja, van Mars. 2) Nee. 3) Het geluid van de ontploffing werd door de bemanning van het toestel gesimuleerd om de aandacht te trekken.

V. In de afgelopen jaren hebben Midden- en Zuid-Amerika de opkomst gezien van volksbewegingen die de status quo hebben aangepakt en daadwerkelijk hebben veranderd. Deze bewegingen hebben mensen aan de macht gebracht als Hugo Chávez in Venezuela, Evo Morales in Bolivia en Rafaël Correa in Ecuador. Zijn dit voorbeelden van de positieve veranderingen die het gevolg zijn van de nieuwe energieën, waaronder die welke door Maitreya in de wereld worden vrijgegeven?
A. Ja. Ze zijn ook de uitdrukking van de bewustwording van de mensheid, aan de  basis, voor de noodzaak van de transformatie van de wereldeconomie.

V. De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft voorgesteld om van Jeruzalem een internationale stad te maken en het hoofdkwartier van de Verenigde Naties van New York naar Jeruzalem te verplaatsen of anders in een ontwikkelingsland te vestigen. 1) Voorziet u dat Jeruzalem een internationale stad wordt? 2) Voorziet u dat de Verenigde Naties daarheen verhuist?
A. 1) Ja. Jeruzalem moet de hoofdstad worden van de joden, de Palestijnen en de christenen in de regio. 2) Nee.