Artikel van de meester - november 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De aarde in uiterste nood

door de Meester — , via Benjamin Creme (14 oktober 2007)

Het is duidelijk dat een aantal mensen ten langen leste de gevaren ernstig begint te nemen die worden veroorzaakt door de opwarming van de aarde, en van de klimaatveranderingen die daarvan het gevolg zijn. Het is waar dat er veel onenigheid bestaat over de realiteit en de ernst van de gevaren, en over de beste manieren om de problemen aan te pakken waarvan het bestaan erkend wordt. Echter, er is geen twijfel dat sommigen tenminste onderkennen dat de mensheid voor een enorme opgave staat om de voortschrijdende verwoesting te stoppen en het evenwicht van het milieu te herstellen. Evenzo is het waar dat zelfs de meest bewuste en bezorgde mensen weinig weten over de omvang en de complexiteit van de problemen.
Het probleem van vervuiling is zo’n kwestie. Vervuiling bestaat in vele vormen, sommige overduidelijk en gemakkelijk aan te pakken, indien de wil daartoe bestaat. Andere, echter, vereisen een wetenschap en een remedie die tot nu toe onbekend zijn aan de mens; ze zijn zó giftig en verwoestend dat er hoge prioriteit aan gegeven moet worden om ze te boven te komen. De uitwerking van vervuiling op de kwaliteit van lucht en voedsel, op dieren en op vissen, in rivieren en oceanen, is bekend, maar wordt grotendeels genegeerd. De meest verwoestende van al, die wordt veroorzaakt door nucleaire straling, moet nog worden ontdekt door de huidige wetenschappers. De hogere niveaus van nucleaire straling ontgaan de huidige atoomtechnologie. Ze zijn ook het giftigst en gevaarlijkst voor de mens en de lagere natuurrijken. Op al deze niveaus moeten de problemen van vervuiling overwonnen worden. Dit kan alleen worden bereikt door een volledige reorganisatie van de huidige politieke, economische en sociale structuren.
De mens heeft de Aarde geplunderd en vervuild, en zijn eigen leefmilieu ernstig beschadigd. Nu moet de mens het als de hoogste prioriteit beschouwen om te herstellen wat hij heeft beschadigd en zo zijn kwijnende planeet weer gezond maken. Hij moet leren zijn aanspraken op de planeet te vereenvoudigen en zich de schoonheid van eenvoud en de vreugde van samendelen eigen te maken.
De mens heeft maar weinig keus: de urgentie van de taak eist onmiddellijke actie; slechts enkelen beseffen de ware omvang van de reeds aangerichte schade. De vraag is gerechtvaardigd: kan planeet Aarde gered worden en met welke middelen?
Het antwoord is een volmondig JA! en door middel van de transformatie van de huidige manier van leven door de meerderheid der mensen.
De hoogste ambitie van alle zogenaamd ‘ontwikkelde’ landen is een steeds hoger percentage economische groei te verkrijgen om daardoor rijker te worden en, in een economische wereld gebaseerd op concurrentie, overheersing en macht te bereiken, en aldus een hogere levensstandaard te genieten. Hiervan uitgaande, wordt de plundering van de Aarde, de achteloze verspilling van hulpbronnen, gezien als niet meer dan natuurlijk en noodzakelijk. Dit onverantwoordelijke handelen heeft planeet Aarde uiteindelijk bijna op de knieën gebracht.

Urgentie

Maitreya, wees daarvan verzekerd, zal niet dralen om dit urgente probleem aan de orde te stellen en Zijn oplossingen te presenteren. De eerste stap, zal Hij aanbevelen, is de aanvaarding van de urgentie die velen vandaag de dag ontkennen. Samendelen, zal Hij zeggen, is het begin van het proces van verandering dat de antwoorden zal geven op onze rampen en het herstel van de Aarde.